Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Βικινέα:Οδηγός περιεχομένου»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Τα Βικινέα δεν είναι ένας χώρος για να γράψεις ιστορίες ειδήσεων, όπως αυτές που διαβάζεις στην εφημερίδα, ή βλέπεις στην τηλεόραση.
 
* Οι ιστορίες των ειδήσεων εδώ εστιάζουν σε ένα πρόσφατο μοναδικό τρέχον '''γεγονός''' ή ''φαινόμενο''. (Αν υπάρχουν περαιτέρω εξελίξεις σε ένα τρέχον γεγονός ή ζήτημα, ξεκίναξεκινήστε μια νέα ιστορία, και μην τροποποιείςτροποποιείτε την παλιά.)
* Οι ειδήσεις είναι πραγματολογικές. Οι γνώμες θα πρέπει να υποστηρίζονται από αξιόπιστες πηγές, και το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι εκφράζουν αυτές τις απόψεις ''γίνεται το γεγονός που αναφέρεται''.
:*Μια αξιόπιστη πηγή είναι ένας οργανισμός ή κάποιος που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την κοινή γνώμη όταν σχολιάζει μια συγκεκριμένη περιοχή της ειδικότητάς του. Θα πρέπει επίσης να είναι η πιο σημαντική πηγή σε σημασία που μπορείς να βρεις, π.χ. όσον αφορά την πολιτική εφαρμογής του νόμου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είναι καλύτερη πηγή απ'τον Αστυφύλακα. Σχόλια από 'καθημερινές' πηγές με ένα ενδιαφέρον είναι επίσης χρήσιμες, αλλά μόνο σε αντιπαράθεση με το περιεχόμενο αυτού που οι 'σημαντικές' πηγές έχουν αναφέρει.
* Οι ειδήσεις να είναι σαφείς. Όντας τα Βικινέα έχουν — παγκόσμιες και βασισμένες στο Ίντερνετ — ιστορίες που αφορούν τοπικά γεγονότα, ενδεχομένως να χρειάζεται να εξηγηθεί η σημασία τους για το διεθνές μας κοινό. Οι ιστορίες μας θα πρέπει να έλκουν την προσοχή ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων.
 
* Μη δημοσιεύειςδημοσιεύετε δελτία τύπου ή προσωπικά σουσας γραπτά. Ακολούθησε την πολιτική της ουδέτερης οπτικής γωνίας.
 
* ΒεβαιώσουΒεβαιωθείτε ότι το ρεπορτάζ που κάνειςκάνετε είναι επίκαιρο και η ιστορία σουσας είναι το πολύ μιας εβδομάδας με πηγές των 2-3 τελευταίων ημερών. ''Τα γεγονότα δεν παύουν να είναι γεγονότα, αλλά οι ειδήσεις σίγουρα σταματούν να είναι ειδήσεις.''
 
====Συνεντεύξεις====

Μενού πλοήγησης