Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βικινέα:Διαχειριστές

Από Βικινέα
Αυτή η σελίδα περιέχει μία επίσημη πολιτική ως προς τη λειτουργία των Βικινέων. Αποτελεί προϊόν συναίνεσης και θεωρείται πως όλοι οι χρήστες θα πρέπει να την ακολουθούν. Αν επεξεργαστείτε το περιεχόμενο της σελίδας αυτής, βεβαιωθείτε ότι οι αλλαγές σας αντανακλούν την συναίνεση. Αν αμφιβάλλετε, ανοίξτε διάλογο στην σελίδα συζήτησης.


Πολιτικές και οδηγίες των Βικινέων

Ουδέτερη οπτική γωνία
Οδηγός περιεχομένου
Οδηγός στυλ

Διαχειριστές
Επιτροπή διαιτησίας

Παράθεση πηγών
Πνευματικά δικαιώματα
Κριτήρια για άμεση διαγραφή
Πρωτότυπη έρευνα
Εύλογη χρήση
Πολιτική χρήσης εικόνων
Εξετάζοντας άρθρα
Κανόνας τριών επαναφορών

Εθιμοτυπία
IRC

Αυτή η σελίδα περιέχει τον κατάλογο με τους Διαχειριστές των Ελληνικών Βικινέων (αποκαλούνται επίσης admins ή sysops). Για την ώρα υπάρχουν μόνον προσωρινοί διαχειριστές, έως ότου να υπάρξει ικανός αριθμός ενεργών χρηστών για την επίσημη εκλογή διαχειριστών στο εγχείρημα.

Οι διαχειριστές είναι χρήστες, που εκλέγονται από την κοινότητα, και έχουν δικαιώματα να επιτελούν μερικές ειδικές λειτουργίες όπως η επεξεργασία σελίδων στο MediaWiki: μηνύματα συστήματος, να ελέγχουν διάφορα ειδικά εργαλεία με τα οποία μπορούν να βάζουν φραγή σε χρήστες, να διαγράφουν και να προστατεύουν σελίδες ή να χορηγούν επιπλέον δικαιώματα σε κάποιους χρήστες.

Ως προς την επεξεργασία των άρθρων εντούτοις δεν διαθέτουν επιπλέον δικαιώματα, αλλά η δράση τους υπακούει στην πολιτική του εγχειρήματος. Στατιστικές γι'αυτές τις δραστηριότητες βρίσκονται εδώ.

  • Αίτηση για διαχειριστής: Πιθανότατα έχεις τα προσόντα για διαχειριστής, εφόσον εκπληρώνεις τις παρακάτω προϋποθέσεις:
  1. Συνεισφέρετε ενεργά για 2 μήνες (το λιγότερο).
  2. Είστε πρόσωπο άξιο εμπιστοσύνης στην κοινότητα.
  • Αίτηση αποπομπής διαχειριστή: Οι Επίτροποι είναι οι μόνοι χρήστες που μπορούν να αφαιρέσουν τα δικαιώματα των διαχειριστών. Αυτοί δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αφαίρεση δικαιωμάτων εκτός κι αν υπάρχει η συναίνεση της κοινότητας γι'αυτό ή κατόπιν αιτήσεως του ίδιου του ενδιαφερόμενου διαχειριστή.

Κατάλογος διαχειριστών[επεξεργασία]

  • Δεν υπάρχουν χρήστες ή χρήστριες με διαχειριστικά δικαιώματα αυτήν την στιγμή

Πρώην διαχειριστές[επεξεργασία]

Αιτήσεις για παραχώρηση δικαιωμάτων[επεξεργασία]

Αιτήσεις για πρόσβαση σε διαχειριστικά δικαιώματα μπορούν να γίνονται στο Βικινέα:Υποψήφιοι διαχειριστές.