Συζήτηση χρήστη:Nataly8

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από Βικινέα


Τα σύμβολα των 4 στοιχειών της φύσης: Νερό, Γη, Φωτιά και Αέρας


ΡωσίαΚύπροςΕλλάδαΗ.Π.ΑΓερμανίαΙταλίαΑγγλίαΓαλλίαΠολωνίαΚίναΚαλησπέρα.Υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις που με την πάροδο του χρόνου θα συμπληρωθούν..(Ewiki 17:19, 13 November 2010 (UTC))

Όντως.Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι και η διαμόρφωση της κύριας σελίδας, έχω κάποιες ιδέες αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τις πραγματοπιήσω. (Ewiki 17:30, 13 November 2010 (UTC))

Χμ οκ θα δοκιμάσω διάφορα.

Δεν ξέρω ακόμαμπορεί να φτιάξω κάποια πρότυπα ή να δημιουργήσω κάποιο άρθρο, θα δω..

Αν θες υπόγραφε αυτά που γράφεις και βάλε το αγγλικό κείμενο μέσα στα άρθρα όταν μεταφράζεις για να μην ψάχνουμε εκ των υστέρων τι έχει μεταφραστεί...απ'ότι θυμάμαι το πρότυπο {{Mετάφραση}} λειτουργεί Glavkos 18:00, 13 November 2010 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ για την διάθεσή σου να βοηθήσεις (χωρίς να θέλω να είμαι αγενής)...Τα λέμε αργότερα αν θες..έχω δουλειά. Τι θα έλεγες για ένα irc-chanel Glavkos 18:03, 13 November 2010 (UTC)

Δύο παρατηρήσεις μονο:

 1. Θεωρώ καλύτερο να μην βάζουμε σημεία στίξης στο τέλος των άρθρων όπως εδώ [1] είναι καλύτερα χωρίς ερωτηματικό ή όποιο άλλο σημείο στίξης.
 2. στην διαδρομή Wn/el/Βικινέα:Τίτλος , να βάζουμε κατηγορία [Wn/el/Βικινέα] ...προκειμένου να τα έχουμε συγκεντρωμένα.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια και καλημέρα.Glavkos 10:50, 14 November 2010 (UTC) Ok

Πρόταση για το Chat[επεξεργασία]

Για συζήτηση μπες στο κανάλι #wikinews-el. θα μπορούμε εκεί να συνεννοηθούμε καλύτερα χωρίς να επιβαρύνουμε την σελίδα εδώGlavkos 12:58, 14 November 2010 (UTC)

Αν δεν έχεις ΙRC client μπες από εδώ. Βάλε ένα user και κανάλι το wikinews-el , αντέγραψε το capcha και πάτα σύνδεση.Glavkos 13:05, 14 November 2010 (UTC)

Βικινέα:Περιεχόμενα[επεξεργασία]

Δες την πρότασή μου εδώ. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να συγχωνευτεί την σελίδα Wn/el/Βικινέα:Οδηγός περιεχομένου. Πριν δημιουργήσεις την οποιαδήποτε σελίδα βοήθειας καλύτερα να το συζητάς μαζί μου, για να αποφεύγουμε ζητήματα διπλών σελίδων στο μέλλον. Glavkos 09:18, 15 November 2010 (UTC)

Επίσης δεν βλέπω τον λόγο γιατι δημιούργησες την σελίδα Βικινέα:Αμμοδοχείο αφού υπάρχει ήδη το Αμμοδοχείο. Και σε κάθε περίπτωση μπορείς να κάνεις μια πρόχειρη σελίδα στην διαδρομή /Nataly8/πρόχειρη σελίδα. Θα προτείνω την διαγραφή της. Glavkos 10:58, 15 November 2010 (UTC)

Διάφορες και ποικίλλες ερωτήσεις[επεξεργασία]

Δεν ξέρω ...Πρέπει να το κοιτάξω αυτό που με ρωτάς. Μη βάζεις ακόμα interwikis (αν βάλεις ένα Wikinews:Τίτλος νομίζω θα λειτουργήσει)...Ο σέρβερ σέρνεται σήμερα, οπότε άσε να το δω αύριο και να σου απαντήσω. Glavkos 20:40, 15 November 2010 (UTC)

Εντάξει..νομίζω ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό που λες. Πρέπει να το κοιτάξω λίγο γιατί δεν σκαμπάζω πολλά από προγραμματισμό και θα χρειαστεί να πειραματιστώ. Τώρα, όσο για την άλλη Κύρια Σελίδα που ανακάλυψες μπορούμε να την διαμορφώσουμε κατάλληλα και να την κρατήσουμε για το μέλλον, σε περίπτωση που αλλάξουμε φάτσα. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι θα πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε.Glavkos 11:18, 16 November 2010 (UTC)
Για τοποθέτηση διαγλωσσικών συνδέσμων στα άρθρα βρέθηκε λύση (interwikis). Δες εδώ. Ακολούθησε τον δεύτερο τρόπο που προτείνεται για να μπαίνει ο σύνδεσμος στο πλάι...δηλαδή [[en:n:Over 900 people dead, 14,000 infected in Haitian cholera outbreak]] για αγγλικά, [[fr:n:France : 7 morts et 11 blessés graves dans un incendie à Dijon]], για γαλλικά και ούτω καθεξής. Glavkos 10:39, 20 November 2010 (UTC)

Καφενείο[επεξεργασία]

 1. Νομίζω γιατί είναι Watercooler στα Αγγλικά, Cafe στα Ισπανικά , Sal de cafe στα Γαλλικά και τα λοιπά....Είναι χώρος για να συζητάμε τεχνικά θέματα, οργανωτικά και φιλοσοφίας του εγχειρήματος. Εσύ τι προτείνεις;
 2. Στα άρθρα, αν διαβάσεις την πολιτική, θα πρέπει να βάζεις την ημερομηνία δημοσίευσης του δικού σου κειμένου και όχι του άρθρου αναφοράς ή την ημερομηνία του γεγονότος. Προς το παρόν υπάρχει το πρότυπο ημερομηνία αλλά βγάζει την ημερομηνία στα Αγγλικά.
 3. Να συμφωνήσουμε ότι τα άρθρα θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 3 παραγράφους το καθένα και κάθε παράγραφος τουλάχιστον 30 λέξεις. Διάβασε τον Οδηγό στυλ για τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούν τα άρθρα. Glavkos 16:23, 22 November 2010 (UTC)

Άρθρο για Β.Κορέα[επεξεργασία]

Σαφώς και μπορώ να το μεταφράσω αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω χρόνο. Glavkos 19:26, 23 November 2010 (UTC) Μόλις σήμερα μπόρεσα να βρω λίγο ελεύθερο χρόνο. Καλά, μιλάμε έγινε της Κορέας. Glavkos 22:39, 24 November 2010 (UTC)

Ναι έχεις δίκιο...μου είχε ξεφύγει μια φράση. Ξαναδές το τώρα.Glavkos 17:49, 25 November 2010 (UTC)

Ροή ειδήσεων στην κορυφή της Κεντρικής Σελίδας[επεξεργασία]

Δεν ξέρω ακόμα πως να το κάνω. Έχει να κάνει με κώδικα και πρότυπα. Θα τα ανακαλύψουμε σιγά σιγά εφόσον δεν μας βοηθά κάποιος. Glavkos 18:15, 25 November 2010 (UTC)

Το πρότυπο για την ροή ειδήσεων δουλεύει με όποια κατηγορία θέλεις. Στην κύρια σελίδα σκέπτομαι να μπούν τα πρόσφατα νέα που δουλεύουν με πρότυπα ημερομηνιών (εκεί όμως γίνονται αλλαγές τώρα)....Οπότε μπορούμε να βάλουμε για αρχή μόνο όσα βάζουμε στην κατηγορία:Δημοσιευμένα. Έλα στο IRC να τα πούμε από κει.Glavkos 09:28, 28 November 2010 (UTC)
Γιατί πρέπει να μπει πρώτα στην κατηγορία Wn/el/Δημοσιευμένα....οκ;Glavkos 10:11, 28 November 2010 (UTC)

Πρότυπο ημερομηνία[επεξεργασία]

Βρήκα πώς γίνεται να βάλουμε τις ροές στην κύρια σελίδα και στις πύλες...Δες στο αμμοδοχείο χαμηλά. Θέλω βέβαια να το δουλέψω λίγο ακόμα. Ευχαριστώ για το σημερινό άρθρο ...Μπορείς στο εξής να χρησιμοποιήσεις το πρότυπο Ημερομηνία με την ακόλουθη σύνταξη.

{{Wn/el/Ημερομηνία|27 November 2010}} , όπου τον μήνα να τον γράφεις στα αγγλικά ....μην σε απασχολεί που θα φαίνεται στα αγγλικά έχω συννενοηθεί. Η σύνταξη αυτή δημιουργεί αυτόματα και την κατηγορία ημερομηνίας στο κάτω μέρος της σελίδας. Μόλις μεταπέσει το δοκιμαστικό βίκι στα κανονικά Βικινέα, τότε αυτόματα θα αλλαχθούν και οι μήνες στα ελληνικά. Glavkos 19:14, 27 November 2010 (UTC)

Ναι , με την μετάπτωση στην Ελληνόφωνη έκδοση των Βικινέων τα Wn/el θα φύγουν αυτόματα....Με τα πρότυπα νομίζω ότι έχουμε πολύ δουλειά ακόμα μπροστά μας... Παρατήρησα μόνον ότι η κάθε χώρα έχει το δικό της πρότυπο. Μπορούμε να κάνουμε δοκιμές στο αμμοδοχείο ...καλύτερα στην Βικιπαίδεια όπου λειτουργούν τα προθέματα για να πειραματιστούμε. Βέβαια αρχικά πρέπει να επιλέξουμε ποιά απ'αυτά έχουν προτεραιότητα. Διάβασε και την πολιτική για την μορφοποίηση και προσπάθησε να γράφεις λίγο μεγαλύτερα άρθρα Glavkos 09:09, 28 November 2010 (UTC)

Αφαίρεση περιεχομένου[επεξεργασία]

Θα έγινε κατά λάθος χωρίς να το καταλάβω. Με συγχωρείς...σίγουρα δεν έγινε από πρόθεση, ούτε από αμφισβήτηση για την συνεισφορά σου.Glavkos 18:26, 1 December 2010 (UTC)

Κατηγορία Wikileaks[επεξεργασία]

 1. Νομίζω ότι τώρα στην αρχή θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι στην δημιουργία κατηγοριών, αν και η κατηγορία είναι όντως σημαντική. Για να μπει ροή από αυτήν την κατηγορία στην Κύρια Σελίδα πρέπει να αποκτήσει έναν ικανό αριθμό άρθρων. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
 2. Μη βάζει τα άρθρα κατευθείαν στην κατηγορία δημοσιευμένα. Ας τα βλέπουμε πρώτα τουλάχιστον οι δυό μας. Διάβασε την πολιτική για την διαδικασία δημοσίευσης και αφού συμφωνήσουμε να αρχίσουμε να ακολουθούμε την διαδικασία αυτή.
 3. Κάτι λείπει από τον κώδικα και δεν ενημερώνει αυτόματα τις αλλαγές που γίνονται στην κατηγορία. Θα το δω όταν θα έχω χρόνο. --Glavkos Talk 20:10, 2 December 2010 (UTC)

Πρότυπο ΠαράθεσηΔεξιά[επεξεργασία]

Δημιούργησα το πρότυπο

Έχει πλάκα
....

Για χρήση των οδηγιών του κοίτα εδώ en:Template:QuoteRight. Έχει κι ένα για ΠαράθεσηΑριστερά που θα δημιουργήσω με την πρώτη ευκαιρία. --Glavkos Talk 19:14, 3 December 2010 (UTC)

Το άγνωστο σήμα[επεξεργασία]

ποιο σήμα? --User:JOHNNARAS V2

Άρθρο για τον Μπέκαμ[επεξεργασία]

Μετέφερε σε παρακαλώ αυτό που έγραψες στην σελίδα συζήτησης του άρθρου. Επίσης θα σε παρακαλούσα να μεταφέρεις από την σελίδα χρήστη σου σε μια άλλη σελίδα τις συνεισφορές σου ...π.χ. User_talk:Nataly8/συνεισφορές.--Glavkos Talk 16:16, 7 December 2010 (UTC)

Εντάξει (το έβαλα εκεί γιατί ο ίδιος είχε δώσει λάθος link). To μετέφερα σε μια υποσελίδα του. Θα τον ενημέρωσω σχετικά. --Glavkos Talk 18:19, 8 December 2010 (UTC)

Πρότυπο Wn/el/Δημοσίευση[επεξεργασία]

Δημιούργησα το πρότυπο Δημοσίευση που εμπεριέχει τους Σελιδοδείκτες. Βάζει δε αυτόματα και το άρθρο στην κατηγορία Δημοσιευμένα. Για περισσότερα δες εδώ Template:Δημοσίευση.--Glavkos Talk 21:30, 8 December 2010 (UTC)

Πρότυπο Wn/el/Αρχειοθετημένα[επεξεργασία]

Δες λίγο στο άρθρο 2 νεκροί στο Κοπιαπό μετά από ατύχημα στη Χιλή αν το πρότυπο όντως δημιουργεί προστασία από επεξεργασία. Κι ευχαριστώ για το σημερινό σου άρθρο.--Glavkos Talk 19:48, 9 December 2010 (UTC)

Γραφείο Τύπου[επεξεργασία]

Βιάζομαι τώρα ...πρέπει να προλαβω το τρένο. Θα το δω αύριο και θα σου απαντήσω.--Glavkos Talk 10:48, 11 December 2010 (UTC)

Καλημερα[επεξεργασία]

Τι θές? --JoHnNaRaS V2

Οχι. -- 11:51, 12 Δεκεμβρίου 2010 JoHnNaRas V2

Δημιούργησα από το logo για τα έκτακτα γεγονότα. Σιγά σιγά θα αλλάξω όλα τα μπάνερ στα ελληνικά. Πες μου μόνο τι δεν σου αρέσει.--Glavkos Talk 21:50, 15 December 2010 (UTC)

Κατηγορίες[επεξεργασία]

Θα ήθελα πριν να δημιουργείς καινούργιες κατηγορίες να το συζητάμε πρώτα. Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα τώρα στην αρχή να έχουμε πολλές και εξειδικευμένες κατηγορίες...Αλλά μεγάλες και κεντρικές, ώστε οι ροές ειδήσεων να μπορούν να δουλευτούν πιο εύκολα. Οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν ανάλογα με τα ενδιαφέροντά μας και τι είδους είδησεις θα γράψουμε....Τι λες κι εσύ;--Glavkos Talk 19:58, 16 December 2010 (UTC)

Και για να πάρεις μια ιδέα , δες και την λίστα με τις βασικότερες κατηγορίες στα αγγλικά Βικινέα.--Glavkos Talk 20:30, 16 December 2010 (UTC)

Localization of interface[επεξεργασία]

Hello:

Acordying to requirements of requests. The project of Greek Wikinews needs to complete the translation of interface of Mediawiki messages and all MediaWiki extensions used by Wikimedia to be approved. --- Crazymadlover

Αν το προσέξεις το άρθρο του Platis είχε γραφτεί στις 07:18, 24 Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή νωρίτερα απ'το δικό σου. Το επανέφερα και το συγχώνευσα με αυτά που έγραψες εσύ. Νομίζω ότι κάναμε λάθος και οι δύο και η δίκαιη αντιμετώπιση επιβάλλει να μείνει με τον αρχικό τίτλο που έδωσε ο Platis, αφού αυτός πρώτος έγραψε εδω για το γεγονός. Ενημέρωσέ με αν διαφωνείς και σε τι.--Glavkos Talk 03:40, 25 December 2010 (UTC)

Κατηγορία[επεξεργασία]

Ξανα δες το ..είναι πρότυπο για να διορθώσω την ώρα στο ΕξέτασηΚριτηρίων. Κοίτα πως φαίνεται σ'ένα άρθρο.--Glavkos Talk 10:04, 26 December 2010 (UTC)

Πρότυπο Legend[επεξεργασία]

██ Αμερικές

Σου αφιερώνω ένα πρότυπο θρύλο μαζί με τις ευχές για το νέο έτος (ρίξε και μια ματιά στις οδηγίες που έχω στο {{Legend}}) --Glavkos Talk 12:53, 1 January 2011 (UTC)

Πρότυπα Κύριας Σελίδας[επεξεργασία]

Αυτό που είπες για τα πρότυπα της Κύριας Σελίδας βάλτο αν θέλεις στο Καφενείο για να καταγραφεί.--Glavkos Talk 18:46, 3 January 2011 (UTC)

Παράπονο[επεξεργασία]

Ναι, αλλά άσε και σε εμένα να κάνω ένα δικό μου άρθρο. Στο έχω πεί πολλες φορες. Δεν είσαι μόνος σου....--JOHNNARAS 20:06, 11 January (UTC)

Σχετικά με ερώτημά σου[επεξεργασία]

Δες το νέο πρότυπο {{ΝέαΣελίδα}} και τις πρόσφατες αλλαγές στο ιστορικό του Κύρια Σελίδα/header και θα καταλάβεις γιατί φορτώνει αυτές τις παραμέτρους όταν ανοίγει μια νέα σελίδα. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο βοηθά αρκετά, αφού δεν χρειάζεται κανένας να τα βάζει πια με το χέρι. --Glavkos Talk 18:38, 26 January 2011 (UTC)

Απονομή[επεξεργασία]

Με αφορμή τα 100 άρθρα που έφτασες σήμερα

Για την ακούραστη συνεισφορά σου και την σημαντικότατη συμβολή σου στο στήσιμο των Βικινέων. --Glavkos Talk 18:57, 18 March 2011 (UTC)

Δελτίο Βικινέων[επεξεργασία]

Κοιτούσα αυτή την αγγλική σελίδα δελτίων για τα Βικινέα. Σκέφτηκα μήπως μπορούμε και εμείς να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, όπου θα βάλουμε την ιστορία των Βικινέων μέχρι σήμερα, τα σημαντικά ορόσημα για την εξέλιξή τους και γενικότερα ειδήσεις για το εγχείρημα. --Ο Βικινέος ρίχτο 02:13, 14 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ανακοίνωση στη ΒΠ[επεξεργασία]

Ναταλί, μας πρόλαβε ο Πάτριοτ και έκανε ανακοίνωση στην Αγορά της ΒΠ. Κάνε αν θες μια ανακοίνωση (όπως είπαμε) και βάλε και τα ονόματα των δυό μας από κάτω. --Ο Βικινέος ρίχτο 15:20, 15 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Hello,

There is a bug in the Πρότυπο:Ημερομηνία. The month name must be in the genitive : you must write {{#time:j xg Y}}. Do a test. Thank's.-- Bertrand GRONDIN  → (γράφω) 01:21, 16 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Καλωσόρισμα[επεξεργασία]

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.--Diu 23:03, 17 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Οκ--Diu 11:55, 18 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, θα προσπαθήσω και εγώ να συνεισφέρω τα μέγιστα όταν έχω ελεύθερο χρόνο..Ewiki 13:15, 28 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]


Δημιούργησα την κατηγορία Θρησκεία για γενικότερη χρήση. Διέγραψε αν θέλεις αυτήν γιατί ήταν δική σου επεξεργασία. --Γλαύκος ρίχτο 00:51, 3 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]

Sorry, Nataly8, I can't understand any word of your email (no Greek characters on my FreeBSD console). And even if, I fear I wouldn't be able to understand anyways, I've learned old Greek for five years at school, but that's 20 years ago ... Axpde 22:08, 13 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ονομαστική Γιορτή[επεξεργασία]

Κέρνα κι ένα κομμάτι βικικέϊκ βρε αδερφέ
Κέρνα κι ένα κομμάτι βικικέϊκ βρε αδερφέ

Όλα τα αγαθά του κόσμου (υγεία, χαρά και ευτυχία) ή όσα απ'αυτά επιθυμείς περισσότερο. Και το κυριώτερο: Λιγότερες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, γιατί η ζωή έχει και άλλες χαρές. --Γλαύκος ρίχτο 02:26, 21 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]

προβλήματα[επεξεργασία]

Γεια κι ευχαριστώ. 1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εμφανίζει το σφάλμα με την ώρα. Μπορείς να το φτιάξεις για εμένα; Εγώ δεν έκανα τίποτα, στο πριβιού φαινόταν η ημερομηνία σωστά πάντως. 2. Είχα βάλει τουλάχιστον 4... χάθηκαν όταν έκανα submit. Θα τις περάσω ξανά. 3. Δεν χρησιμοποίησα κάτι που καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα. --Meidei 17:17, 23 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ευχαριστώ για τις διορθώσεις. Διαφέρουν λίγο τα πράγματα σε σχέση με την Βικιπαίδεια και μπερδεύτηκα. Πάω να μελετήσω τους οδηγούς :) --Meidei 17:24, 23 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]
Ναι, θα πρέπει να βάλω λίνκους τουλάχιστον προς τα άρθρα της Βικιπαίδειας για τα κόμματα. Τώρα το άρθρο θεωρείται δημοσιευμένο; --Meidei 17:40, 23 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]

Όλα τα ΜΜΕ έχουν το θέμα πρωτοσέλιδο. Πέρασα εγώ από το Σύνταγμα επίσης (πρωτότυπη έρευνα). Βάλε αν θες και Τα Νέα και την Ελευθεροτυπία, αυτά τα είχα δει χτες όταν έγραφα το άρθρο, μαζί με το in.gr. -- ArielGlenn 11:41, 26 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]

καλησπέρα[επεξεργασία]

Γειά σου Ναταλί. Θα εξετάσω τα σημερινά άρθρα το απόγευμα λόγω φόρτου εργασίας. Καλά μπάνια Glavkos 15:14, 5 Ιουλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ευχαριστώ, ξεκινώ με μικρές συνεισφορές αλλά μετά τις 22/7 ελπίζω σε μεγαλύτερες! --Ttzavaras 18:08, 14 Ιουλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

καλημέρα[επεξεργασία]

Το άρθρο που διέγραψες δεν μπορούσε να βελτιωθεί ; --Γλαύκος ρίχτο 09:41, 30 Αυγούστου 2011 (EEST)[απάντηση]

Θα μπορούσες να το αφήσεις με το πρότυπο του copyright και να περιμένεις κάποιον να το βελτιώσει. Δεν μπορεί να μην υπήρχε άλλη πηγή...Όλη η Ελλάδα χθες με αυτό ασχολούνταν. Το θέμα είναι να μην αποθαρρύνουμε τους νέους. --Γλαύκος ρίχτο 11:13, 30 Αυγούστου 2011 (EEST)[απάντηση]

Εξεταστέας[επεξεργασία]

Ναι, θα με ενδιέφερε πολύ να γίνω.--C messier 22:25, 16 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι στην συγγραφή άρθρου ύστερα από πρωτότυπη έρευνα, πώς γίνεται η επάληθευση με τις σημειώσεις.--C messier 22:33, 16 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Πως σου φαίνεται αυτό το πρότυπο [2] για την κύρια σελίδα?(Ewiki 19:58, 19 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST))

Να το βάλω στην Κύρια λές?(Ewiki 20:06, 19 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST))

Άμα το βάλω σε αυτό Κύρια Σελίδα/header το πρότυπο θα πάει αυτόματα...(Ewiki 20:10, 19 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST))

Να το δοκιμάσω λές?Εξάλου όποιος θέλει μπορεί να το ανεραίσει...(Ewiki 20:16, 19 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST))

Το πρότυπο:Τελευταία νέα το δημιούργησα σαν αυτά εδώ:Шаблон:Најновије вести, Template:Latest news, Utilisateur:TheFearow/Tickersource για να μπορέσω να πετύχω αυτό με τα κινούμενα γράμματα όπως εδώ Template:Ticker ή εδώ Modèle:Ticker. Δεν ξέρω γιατι δε λειτουργεί...(Ewiki 17:18, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST))[απάντηση]

Μπορείς να βάλεις αυτό το χρώμα #f1f1f1 στις πύλες Αφρική, Ασία, Πολιτική και Συγκρούσεις κ.α όπως εδώ [3]?(Ewiki 17:47, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST))[απάντηση]

Οκ (Ewiki 18:46, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST))[απάντηση]

Αυτά που φαίνονται στην Κύρια με πράσινο χρώμα εννοούσα (Ewiki 18:55, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST))..[απάντηση]

Έτσι λέω:

(Ewiki 18:59, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST))[απάντηση]

Ναι..ευτυχώς που σε πρόλαβα και δεν έκανες ολες τις πύλες..(Ewiki 19:02, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST))[απάντηση]

Κύρια Σελίδα[επεξεργασία]

Συγχαρητήρια!!! Κάνατε καλή δουλειά με τον Ewiki και χωρίς την παρουσία μου ...πράγμα που σημαίνει ότι το εγχείρημα μεγαλώνει και αποκτά βάθος. Ξεπεράσαμε τις 20.000 επεξεργασίες και είμαστε σχεδόν στα 900 άρθρα. Δεν είναι λίγο αυτό μέσα σε λίγους μήνες αν το σκεφτεί κανείς. Και επιτέλους αποκτήσαμε και 5 Επίκαιρα. Καιρός ήταν ... --Γλαύκος ρίχτο 00:53, 21 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Μάλλον θα βγάλω τη παγωμένη βότκα από το ψυγείο ...Russkii Standard :)--Γλαύκος ρίχτο 15:47, 21 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Πρότυπο:Ημερομηνία[επεξεργασία]

Δες λίγο αυτό αλλά μην κάνεις ακόμα καμία αλλαγή. Ίσως χρειαστεί μποτ για να αλλάξουμε όλες τις ημερομηνίες, αφού δείχνει ότι με τον κώδικα απ΄εδώ δουλεύει. Ξαναλέω να μην κάνεις αλλαγές γιατί με αυτό το πρότυπο συνδέονται περισσότερα από 900 άρθρα. Δες το μόνο σαν πρόταση και ρώτα και τον Grondin αν μπορεί να το κάνει. --Γλαύκος ρίχτο 16:31, 22 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Δεν ξέρω ...φαντάζομαι ότι είναι το ίδιο πρόβλημα που είχαμε εντοπίσει με τον Grondin όταν περνούσε τις ημερομηνίες των κατηγοριών με το μποτ. Πρέπει να ρίξουμε μια ματιά προς τα πίσω. --Γλαύκος ρίχτο 02:43, 23 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Διαχειριστής[επεξεργασία]

Συγχαρητήρια και σε σένα και σιδηροκέφαλος.--Γλαύκος ρίχτο 12:30, 25 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Κάθε αρχή και δύσκολη[επεξεργασία]

Μπορείς να μου πεις τι να κάνω για να μπορώ να εξετάζω άρθρα; (Στο βελάκι που δείχνει προς τα κάτω στην μπάρα λέει μόνο μετακίνηση) --C messier 00:29, 26 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Πάω στη σελίδα συζήτησης και τι κάνω εκεί; (μάλλον αυτό έπρεπε να είναι εξ'αρχής το ερώτημα) --C messier 16:23, 26 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

το revision id είναι αυτόματο ή χειροκίνητο (δηλαδή προσθέτω εγώ το νούμερο ή μπαίνει μόνο του);--C messier 22:30, 26 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Το άρθρο, αν και πολύ καλό σε γενικές γραμμές είχε το πρόβλημα ότι δεν είδα στις πηγές για τα 118 χρόνια της Πόρτο, τις 100 εμφανίσεις και την πρώτη κάρτα. Σε παρακαλώ, βρες μια πηγή που να τα αναφερεί για να δημοσιευθεί το άρθρο.--C messier 22:39, 29 Σεπτεμβρίου 2011

καλησπέρα, για τα commons δεν υπάρχει πρότυπο ? ή λέχεται άλλη πολιτική ? [Category:Patras Internasional Circuit for kart] --Tony Esopi 21:24, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Για κανε μια εξέταση ! κατηγορία Πάτρα είναι ιδιέτερα αναγκαία πιστεύω κι απαραίτητη, θα τη γεμίσουμε σύντομα --Tony Esopi 13:43, 3 Οκτωβρίου 2011

Πηγές είναι υποχρεωτικό ΝΑ είναι 2 ? είχα βάλει 4 και ήθελα να βάλω άλλη μία 5η , την ΕΡΤ, γιατί τα στοιχεία δεν τα βρήκα σε μία αλλά και στις 5, πλήρες δεν τ έχει καμία. --Tony Esopi 15:55, 3 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Για πλάκα τόσες πηγές σίγουρα δεν τις έβαλα, και τις 4 είχα χρησιμοποιήσει δεν τις έψαξες καλά , πχ τους νικητές των ημιτελικών τους είχα βρει στην ΕΡΤ, που δεν πρόλαβα ακόμα να βάλω. Ημερομηνία σε άλλη γλώσσα εκτός ελληνικών βάλτε τη μόνοι σας, δεν έχω σκοπό να μάθω τώρα άλλες γλώσσες. Αλλιώς αλλάχτε το στα ελληνικά, το έχουμε ξαναπεί. --Tony Esopi 16:11, 3 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

α!! και να αλλάχτε το φλιτζάνι καφέ! τι είναι αυτός? εσπρέσο ? ελληνικό βάλτε! :::))) --Tony Esopi 20:42, 3 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά θα σε ξαναενοχλήσω σύντομα, κάποια πράγματα εδω είναι διαφορετικά και δεν τα καταλαβαίνω. Π.χ. αυτά τα πρότυπα ακόμα και των πηγών που τα βρίσκει κάποιος που δεν τα ξέρει και γράψει άρθρο πρωτη φορά? δυσκολεύομε να τα βρω! υπάρχουν κάπου μαζεμένα? --Tony Esopi 19:21, 4 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Οκ ευχαριστώ, έλεγα μην υπάρχει κάτι τυποποιημένο όπως το έχουν τα παιδιά στο βικιλεξικό , οκ! --Tony Esopi 19:54, 4 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Δεν νομίζω να ταιριάζει η [[Κατηγορία:Διαδηλώσεις στη Συρία το 2011]] για το παραπάνω άρθρο, αφού είμαστε πια στο 2012. --Γλαύκος ρίχτο 22:18, 31 Μαρτίου 2012 (EEST)[απάντηση]

Οι κατηγορίες δεν μετονομάζονται νομίζω. Αντικαθίστανται από άλλες και όταν γίνονται κενές διαγράφονται. Αυτό θέλει μποτ να τρέξει την εντολή όπου κατηγορία Α, αντικατάσταση με κατηγορία Β. --Γλαύκος ρίχτο 11:50, 1 Απριλίου 2012 (EEST)[απάντηση]
Το πιο εύκολο θα ήταν να αφήσουμε τις κατηγορίες που αφορούν το 2011 και να φτιάξουμε νέες για τα γεγονότα του 2012 στη Συρία και Λιβύη. Εξάλλου το 2012 δεν μιλάμε τόσο για εξέγερση όσο για άλλα γεγονότα (διπλωματία, εμφύλιος κλπ). Αυτές τις αλλαγές μπορούμε να τις κάνουμε και χειροκίνητα. --Γλαύκος ρίχτο 12:13, 1 Απριλίου 2012 (EEST)[απάντηση]

γιατί 1:0 και όχι 1-0 που είναι το πιο συνηθισμένο; Έκανα τις μετακινήσεις στην παραπάνω κατηγορία. Ας αναλάβουμε να κάνουμε και τις υπόλοιπες σε όλες τις κατηγορίες με ποδόσφαιρο. Εκτός και αν διαφωνείτε...--Γλαύκος ρίχτο 21:57, 15 Ιουνίου 2012 (EEST)[απάντηση]

Μηνύματα στο Καφενείο[επεξεργασία]

Δες κάτι που έγραψα στο Καφενείο (για μια νέα κατηγορία και συντήρηση σελίδων). Σήμερα μέχρι αργά το απόγευμα θα λείπω. Για οτιδήποτε θελήσεις άφησε μήνυμα στη σελίδα μου ή e-mail --Γλαύκος ρίχτο 10:59, 31 Ιουλίου 2012 (EEST)[απάντηση]

Βάλε πρότυπο {{εξέταση2}}...δεν καταλαβαίνω ποια λες. Προχθεσινά είναι αυτά και έχουν εξεταστεί όλα. --Γλαύκος ρίχτο 20:36, 31 Ιουλίου 2012 (EEST)[απάντηση]

Στατιστικά Ιουλίου[επεξεργασία]

Η επισκεψιμότητά μας ανεβαίνει σταθερά. Φτάσαμε τις 65.000 page views μέσα στο καλοκαίρι. --Γλαύκος ρίχτο 13:18, 12 Αυγούστου 2012 (EEST)[απάντηση]

ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ[επεξεργασία]

Τελικά φίλτατε Άβαταρ σε όποιο εγχείρημα της WIKIMEDIA κι αν συμμετάσχω βλέπω και μια δικιά σου παρατήρηση στην σελίδα συζήτησής μου. Μήπως με παρακολουθείς;

Βραβείο[επεξεργασία]

Στον Nataly8, τον ματάκια των Βικινέων. Α ρε ματάκια!--Γκριζούλα (συζήτηση) 12:10, 22 Αυγούστου 2012 (EEST)[απάντηση]

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ[επεξεργασία]

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άβαταρ που επεξεργάστηκε το άρθρο μου «Μάλαγα-ΠΑΟ»

ΜΑΛΑΓΑ-ΠΑΟ[επεξεργασία]

Πήγαινε στην ιστοσελίδα www.onsports.gr και θα βρεις το περί χρημάτων,φίλε μου.--Γκριζούλα (συζήτηση) 17:20, 22 Αυγούστου 2012 (EEST)[απάντηση]

Αγαπητέ Nataly8,παρατήρησα πως μου λες πως το άρθρο μου σχετικά με την ήττα του ΠΑΟ από την Μάλαγα με 2-0 μου λες πως δεν είμαι αντικειμενικός και σοβαρός.Δηλαδή πιστεύεις πως μεροληπτώ υπέρ μιας ομάδας;--Γκριζούλα (συζήτηση) 12:33, 23 Αυγούστου 2012 (EEST)[απάντηση]

AΤΡΌΜΗΤΟΣ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ[επεξεργασία]

Αγαπητέ Κωνσταντίνε.Είδα τις αλλαγές που έκανες στο άρθρο «Ο Ατρόμητος αναδείχτηκε ισόπαλος με την Νιουκάστλ με σκορ 1-1».Δε λέω,καλές είναι μα παραλείπεις κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.--Γκριζούλα (συζήτηση) 16:10, 24 Αυγούστου 2012 (EEST)[απάντηση]

Ποδοσφαιρικά παιχνίδια[επεξεργασία]

Ήθελα να σε ρωτήσω αν στα Βικινέα μπορούμε να γράφουμε ξεχωριστά για κάθε ποδοσφαιρικό παιχνίδι ή υπάρχουν περιορισμοί. Δηλαδή, έχω το δικαίωμα να φτιάξω 7 διαφορετικά άρθρα για τα 7 παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής ή θα πρέπει να κάνω μόνο 1 για την αγωνιστική ή και τα δύο; Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 01:01, 13 Σεπτεμβρίου 2012 (EEST)[απάντηση]

Για κάθε ξεχωριστό γεγονός μπορεί να γραφτεί ένα διαφορετικό άρθρο. Για τα 7 παιχνίδια της αγωνιστικής μπορείς κάλλιστα να γράψεις 7 διαφορετικά άρθρα και γιατί όχι και ένα άλλο για την αγωνιστική συνολικά, φτάνει όλα αυτά αυτά να καλύπτονται από ανεξάρτητες πηγές ...Διάβασε λίγο την πολιτική πριν ξεκινήσεις για να μπεις στο πνεύμα (πως γράφουμε, τι θεωρούμε είδηση, πως βάζουμε πηγές κ.ο.κ.) Βικιφιλικά.--Γλαύκος ρίχτο 10:33, 13 Σεπτεμβρίου 2012 (EEST)[απάντηση]
Ευχαριστώ! Έπρεπε να το σκεφτώ, προφανές ήταν :) Θα προσπαθήσω να δημιουργήσω άρθρα στα βικινέα για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Έπειτα θα προσθέσω συνδέσμους προς τα βικινέα στον πίνακα αποτελεσμάτων του πρωταθλήματος στη Βικιπαίδεια, στα αντίστοιχα παιχνίδια. Έτσι, θα έχουμε πλήρη κάλυψη του πρωταθλήματος. Μένει μόνο να διαμορφωθεί κατάλληλα το πρότυπο στη Βικιπαίδεια :). Φιλικά Xaris333 (συζήτηση) 18:20, 14 Σεπτεμβρίου 2012 (EEST)[απάντηση]
Φίλε, γίνεται να δημιουργήσω πρότυπο για το κυπριακό ποδόσφαιρο όπως το Πρότυπο:ΚύπροςXaris333 (συζήτηση) 22:06, 15 Σεπτεμβρίου 2012 (EEST) Το Πρότυπο:Κύπρος είναι γενικό και σκέφτηκα να κάνουμε κάτι πιο συγκεκριμένο για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 22:06, 15 Σεπτεμβρίου 2012 (EEST)[απάντηση]
Δες αυτό Πρότυπο:Κύπρος-Ποδόσφαιρο. Xaris333 (συζήτηση) 22:29, 15 Σεπτεμβρίου 2012 (EEST)[απάντηση]

Που είναι αυτό το κουτάκι; Δεν το είδα/. Xaris333 (συζήτηση) 20:29, 16 Σεπτεμβρίου 2012 (EEST)[απάντηση]

Μόνο τα δύο κουτάκια υπάρχουν. Αυτό που λες δεν υπάρχει. :) Xaris333 (συζήτηση) 17:03, 17 Σεπτεμβρίου 2012 (EEST)[απάντηση]

Ούτε αυτό το βρήκα :). Xaris333 (συζήτηση) 20:40, 17 Σεπτεμβρίου 2012 (EEST)[απάντηση]

Για να αποκτήσει ο Xaris333 αυτές τις λειτουργίες που τους λες θα πρέπει να πάρει δικαιώματα Εξεταστή. --Γλαύκος ρίχτο 21:58, 17 Σεπτεμβρίου 2012 (EEST)[απάντηση]

Άσχετο με το παρρόν εγχείρημα, αλλά έχει ξεκινήσει κουβέντα στην ΒΠ αναφορικά με την παρουσία ή όχι του εγχειρήματος στο fb και κατά πόσο το γκρουπ που έχει δημιουργηθεί εκπροσωπεί την κοινότητα και αν έχει γίνει αυτό νόμιμα... Το λινκ της συζήτησης είναι εδώ αν ενδιαφέρεσαι...

ΥΓ. Και έχεις λόγους... Ξέρεις εσύ...

--Glorious 93 (συζήτηση) 00:34, 28 Νοεμβρίου 2012 (EET)[απάντηση]

10 Χρόνια[επεξεργασία]

Γιατί βιάζεσαι το άρθρο δεν έχει πηγές και το κείμενο που μεταφέρθηκε είναι με άλλη άδεια απ'αυτή που έχουμε εδώ. Μισό λεπτό να ενημερώσει ο Φόκαλ τη σελίδα συζήτησης και θα δούμε τι θα γίνει και με το κείμενο. --Γλαύκος ρίχτο 16:29, 1 Δεκεμβρίου 2012 (EET)[απάντηση]

Συνάντηση στο Πολύκαστρο για τα 10 χρόνια της Βικιπαίδειας[επεξεργασία]

Απάντησα στη σελίδα συζήτησής μου. --FocalPoint (συζήτηση) 09:36, 25 Δεκεμβρίου 2012 (EET)[απάντηση]

Ιεράπετρα[επεξεργασία]

Καλησπέρα, έχω τελειώσει το άρθρο αυτό: Δυναμικό συλλαλητήριο για την υποβάθμιση της Ιεράπετρας. Μπορούμε να εγκρίνουμε και τις εικόνες; Ευχαριστώ. --Ierapetra2501 (συζήτηση) 17:46, 12 Φεβρουαρίου 2013 (EET)[απάντηση]

Εξεταστής[επεξεργασία]

Οκ, ας δοκιμάσουμε και ότι αποφασίσει η κοινότητα. Ευχαριστώ. Xaris333 (συζήτηση) 19:03, 23 Φεβρουαρίου 2013 (EET)[απάντηση]

Πηγή για θεατές και διαιτητή[επεξεργασία]

Αν και γράφεις άρθρα για ποδοσφαιρικούς αγώνες έδω και αρκετό καιρό, τώρα πρόσεξα ότι δεν αναφέρεις πηγή για θεατές και διατητή (τουλάχιστον δεν το βρήκα στις πηγές που παραθέτεις). Επειδή λείπει αυτή η πληροφορία δεν προχωρώ σε δημοσίευση (λογικά πηγή είναι η ιστοσελδία της ΟΥΕΦΑ). --C messier (συζήτηση) 14:30, 25 Φεβρουαρίου 2013 (EET)[απάντηση]

Το δικαίωμά σας διαχειριστή στο εγχείρημα el.wikinews[επεξεργασία]

Γειά σας. Μια πολιτική σχετικά με την αφαίρεση «ανώτερων δικαιωμάτων» (διαχειριστή, γραφειοκράτη, κτλ) υιοθετήθηκε με συναίνεση της κοινότητας το 2013. Σύμφωνα με αυτή την πολιτική, οι επίτροποι επιθεωρούν τη δραστηριότητα σε wiki που δεν διαθέτουν πολιτική ανενεργών διαχειριστών.

Πληρείτε τα κριτήρια αδράνειας (καθόλου επεξεργασίες και διαχειριστικές δράσεις για δύο χρόνια) στο wiki που αναφέρεται παραπάνω. Αφού αυτό το wiki δεν έχει δική του διαδικασία θεώρησης δικαιωμάτων, ισχύει η καθολική.

Αν θέλετε να κρατήσετε τα δικαιώματά σας, θα πρέπει να ενημερώσετε την κοινότητα του wiki για το γεγονός ότι οι επίτροποι σας έστειλαν αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τη μη δραστηριότητά σας. Αν η κοινότητα κάνει συζήτηση σχετικά με αυτό και αποφασιστεί να κρατήσετε τα δικαιώματά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους επιτρόπους στο Σημειωματάριο Επιτρόπων, και συνδέστε την συζήτηση της τοπικής κοινότητας όπου εκφράζει την επιθυμία της να συνεχίσετε να έχετε τα δικαιώματα.

Αν θέλετε να παραιτηθείτε από τα δικαιώματα, μπορείτε να απαντήσετε εδώ ή να αιτηθείτε αφαίρεση των δικαιωμάτων σας στο Meta.

Αν δεν υπάρξει καθόλου απάντηση μετά από περίπου ένα μήνα, οι επίτροποι θα προχωρήσουν και θα αφαιρέσουν τα δικαιώματα διαχειριστή και/ή γραφειοκράτη που έχετε. Σε περιπτώσεις αμφιβολίας, οι επίτροποι θα αποτιμήσουν τςι απαντήσεις και θα αποτανθούν στην τοπική κοινότητα για σχόλια και θεώρηση. Αν έχετε ερωτήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους επιτρόπους. --MarcoAurelio (συζήτηση) 20:49, 25 Φεβρουαρίου 2016 (EET)[απάντηση]

ΕξέτασηΚριτηρίων[επεξεργασία]

Καλησπέρα! Χαίρομαι που ξαναβλέπω το εγχείρημα να αποκτά λίγη ζωή. Για λόγους αντικειμενικότητας νομίζω ότι δεν είναι καλό να συμπληρώνεις το πρότυπο {ΕξέτασηΚριτηρίων} ο ίδιος στα νέα άρθρα που δημιουργείς. Επειδή όμως δεν υπάρχει μάλλον άλλος, και εγώ εν γένει παρακολουθώ καθημερινά τις αλλαγές εδώ, αν θέλεις άφηνε μου ένα μήνυμα (οπουδήποτε, τώρα οι ειδοποιήσεις λειτουργούν και cross-wiki) όποτε ανεβάζεις κάτι και για να μην μένουν χωρίς κρίση, θα τοποθετώ εγώ το πρότυπο (έχω διαβάσει τις πολιτικές), μέχρι να ξαναποκτήσει το wiki κίνηση. Επίσης καθώς τα δικαιώματά μου ως global sysop μου ισχύουν και εδώ, αν έχεις άμεση ανάγκη από διαχειριστική πράξη και δεν ευκαιρεί ο Glavkos, πάλι ειδοποία με. Καλή συνέχεια Ah3kal (συζήτηση) 20:17, 21 Μαΐου 2016 (EEST)[απάντηση]

Καλημέρα! Έχεις δίκιο Nataly8, πάλι λάθος θα είναι αυτό που σου προτείνω, μου είχε διαφύγει αυτό το κομμάτι της πολιτικής. Επειδή ούτως ή άλλως για το τυπικό το πρότεινα και μόνο, συνέχισε όπως κάνεις τώρα. Ωστόσο, αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια ή οτιδήποτε άλλο και μπορώ να βοηθήσω, εδώ θα είμαι. Δεν είναι στα ενδιαφέροντα μου η ειδησεογραφία, ωστόσο θα προσπαθήσω να βάλω ένα λιθαράκι αυτές τις μέρες.Ah3kal (συζήτηση) 09:17, 22 Μαΐου 2016 (EEST)[απάντηση]

Σηδεροκέφαλος[επεξεργασία]

Καλή νέα αρχή ως διαχειριστής. Αν χρειαστείς ποτέ οποιαδήποτε βοήθεια, μη διστάσεις! Καλές συνεισφορές, και εύχομαι να ξαναζωντανέψεις το εγχείρημα! —Ah3kal (συζήτηση) 10:37, 21 Ιουνίου 2016 (EEST)[απάντηση]

Διαχειριστής[επεξεργασία]

Είσαι Διαχειριστής--94.67.154.75 08:33, 8 Ιουλίου 2016 (EEST)[απάντηση]

ΕΡΤ Επαναλειτουργία[επεξεργασία]

Καλησπέρα Κωνσταντίνε! Ναι το ξέρω ότι δεν είναι επίκαιρο, αλλά δεν αξίζει να είναι άρθρο; Γεγονός ήταν κι αυτό.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Θα προσπαθήσω να τις εφαρμόσω.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 18:09, 23 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

3000 θέσεις ΟΑΕΔ[επεξεργασία]

Είναι τώρα εντάξει το άρθρο;--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 18:38, 23 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές! Ευχαριστώ που έβαλες τα άρθρα μου. --Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 23:47, 23 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Φυσικά έτσι μαθαίνει κάποιος καλύτερα. Θεωρεία και πρακτική!--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 20:41, 24 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Τι πρόβλημα υπάρχει στο λήμμα; Το πρότυπο το έβαλα, τα ορθογραφικά τα διόρθωσα.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 15:24, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Το ίδιο κι εδώ Τουλάχιστον 73 νεκροί και 150 αγνοούμενοι από τα φονικά Ρίχτερ στην Ιταλία.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 15:27, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Έτοιμο. Χρειάζεται κάτι άλλο;--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 15:33, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Διόρθωσα τις εμφανήσεις ρων πηγών. Δε μπορώ να διορθώσω κάτι άλλο. Μπορείς εσύ;--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 15:43, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Pass or not passed?--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 16:06, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Σεισμός Ιταλία[επεξεργασία]

Pass or not passed? Αν περάσει πιστεύω πως πρέπει να μπει στο Πρότυπο:ΕπίκαιροΆρθρο1.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 16:20, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Πάντα έχω ανοιχτά παραπάνω από ένα παραθυράκι. Τώρα έχω 3 τα Βικινέα, Google News και το iefimerida.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 16:33, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Γιατί μόνο εμείς οι δύο συνεισφέρουμε στα βικινέα;--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 16:36, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Από πού να τους βρω τους χρήστες; Από φίλους, συναδέλφους;--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 16:45, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Κύρια σελίδα[επεξεργασία]

Και αυτό με τη κύρια σελίδα... Πάνω πάνω να αναγράφεται ο τίτλος του εγχειρήματος, από κάτω η ημερομηνία και ύστερα έτσι πως είναι τώρα.

Ελληνικά Βικινέα


24-8-2016
.


Κάπως έτσι, αλλά να είναι πιο κεντρικά.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 16:48, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Λάθος κατάλαβες. Πάνω από την υπάρχουσα επικεφαλίδα. όλη η υπόλοιπη σελίδα θα παραμείνει ίδια. Μόνο αυτό θα προστεθεί.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 17:25, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Και όταν αγόραζε ο παππούς μου ΤΟ ΒΉΜΑ το πρωτοσέλιδο έγραφε το τίτλο. Όπως θες.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 17:35, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Στη φυλακή οδηγείται ο 77χρονος για το ναυάγιο στην Αίγινα. Κάτι άλλο;--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 17:46, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Ready? Pass or not passed?--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 18:00, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Συμπλήρωσα και τη δήλωση Κούγια.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 18:08, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Προτείνω να μπει και το Πρότυπο:ΕπίκαιροΆρθρο4. Ε; Αν δεν μπει τότε προτείνω το άρθρο να μπει στο ΕπίκαιροΆρθρο3 ή 2.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 18:18, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Διαγραφή[επεξεργασία]

Βικινέα:Πρόχειρο 2.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 18:56, 25 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Νέο άρθρο Σεισμός ταρακούνησε την Εύβοια.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 18:17, 26 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Μπορείς να κάνεις εσύ κάτι; Η μία πηγή είναι αντιγραφή της άλλης (το λέει κιόλας). Έψαξα κανα δυο ακόμα τα ίδια λέγανε. Κάποια site λέγαν ότι ήταν 3,4 άλλοι 3,2 άλλοι 3,8.Ο ένας έτσι κι ο άλλος γιουβέτσι! Αν δεν μπορείς πέρασέ το. Έτσι κι αλλιώς αν ενώσεις τα παραγράφάκια μας κάνουν μια τρίτη μεγάλη.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 18:30, 26 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Οι διορθώσεις έγιναν. Τρίτη πηγή για το σεισμό; Υπάρχει. Για το Τσακαλώτο;--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 22:15, 26 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Περνάν;--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 16:13, 27 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Οι διορθώσεις έγιναν.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 18:20, 27 Αυγούστου 2016 (EEST)[απάντηση]

Διαγραφές[επεξεργασία]

Γιατί δε προσπάθησες να κάνεις εσύ τις αλλαγές; Δεν ήταν και απόλυτη διαγραφή.--Βικιδημοσιογράφος (συζήτηση) 10:53, 2 Οκτωβρίου 2016 (EEST)[απάντηση]

Καλημέρα Nataly8, Η τελευταία φραγή που έβαλες στον 2A02:587:D008:5800:122:CEF8:BBBC:D52F είναι πολύ κακή ιδέα και κακή πρακτική και θα σε παρακαλούσα να την αναιρέσεις αμέσως. Για ένα βανδαλισμό από μία IP δεν είναι σωστό να φράζεται η IP αόριστα. Πίσω από την IP μπορεί να είναι σήμερα ένα άτομο και αύριο άλλο. Οι IP στην ελλάδα είναι κατά κύριο λόγο δυναμικές, αλλάζουν από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα. Επιπλέον φράζοντας μία IP αόριστα φράζεις όχι ένα χρήστη, αλλά μπορεί να φράξεις ένα ολόκληρο σπίτι, ένα γραφείο, μία δημόσια υπηρεσία, ένα σχολείο ή ακόμα και μία χώρα ολόκληρη σε κάποιες περιπτώσεις. Κοινώς αν δεν είναι open proxy δεν υπάρχει κανένας λόγος να φράξεις αόριστα μία IP. Όπως βλέπω αυτό το κάνεις συστηματικά [4] οπότε θα σε παρακαλούσα να αναιρέσεις όλες αυτές τις φραγές άμεσα. Η κίνηση είναι υπερβολικά μικρή και οριακά δικαιολογήται έστω και η μονοήμερη φραγή, αφού περάσαν ώρες μετά την τελευταία επεξεργασία. Καλύτερα απλά κλείδωσε τον τίτλο. Προφανώς είναι ένας αυτός που τα κάνει, για αυτό και ο ίδιος τίτλος [5] και όπως θα δεις αλλάζει η IP. Τώρα κάποιοι άλλοι που δεν κάναν τίποτα και πιθανώς έχουν πλέον τις προηγούμενες IP δεν μπορούν να επεξεργαστούν τα βικινέα. Φιλικά —Ah3kal (συζήτηση) 10:59, 30 Ιανουαρίου 2017 (EET)[απάντηση]

Θα επιμείνω, γιατί το θεωρώ σοβαρότατο θέμα, τόσο σοβαρό ώστε να είναι από τα θέματα τα οποία θεωρώ ότι επιβάλλουν αφαίρεση διαχειριστικών δικαιωμάτων όταν γίνονται κατ' εξακολούθηση.
 1. Η ίδια περιοχή που λες ότι προέρχονται είναι η Αττική, με τον μισό και βάλε πληθυσμό της χώρας. Εύκολα μπορείς με ένα WHOIS να το διαπιστώσεις αυτό. Π.χ. [6]
 2. Φαίνεται ότι δεν κατανοείς την έννοια της δυναμικής IP. Όταν π.χ. κάποιος επανεκκινεί το router του (και όχι μόνο), αλλάζει αυτόματα η IP που του παρέχει ο provider. Η πιθανότητα κάποιος να αποκτήσει την ίδια IP αφότου αλλάξει είναι αστρονομική. Στην Ελλάδα οι δυναμικές IP είναι ο κανόνας. Και μόνο που επανέρχεται δείχνει πόσο λάθος είναι η αντιμετώπιση με την φραγή. Όλες οι IP που έχεις φραγμένες επ' αόριστον αυτή τη στιγμή (εκτός από την τελευταία) με πιθανότητα 100% ανήκουν σε τυχαίους πλέον χρήστες που δεν έχουν σχέση με τις επεξεργασίες και που εσύ προληπτικά και άνευ λόγου τους στερείς την πρόσβαση στο εγχείρημα. Ο μόνος τρόπος να τον φράξεις είναι να φράξεις όλο το εύρος της IP, που θα πάρει η μπάλα όλους τους πελάτες του OTE στην περιοχή (πράγμα απαρέδεκτο για τόσο μικρή συχνότητα βανδαλισμών)
 3. Φραγή σε δυναμικές IP έχει νόημα μόνο από λίγες ώρες έως λίγες ημέρες.
 4. Ο βανδαλισμός είναι τόσο αραιός χρονικά που ούτε καν φραγή δεν απαιτείται, αλλά αν ήταν απλώς ολιγόωρη ή ολιγοήμερη δεν θα ασχολούμουν. Η καλύτερη λύση που είναι η προστασία του τίτλου δεν εφαρμόστηκε.
 5. Και κυριότερο: Η φραγή αυτή είναι ενάντια στην πολιτική των Βικινέων, οπότε δεν τίθεται θέμα άποψης (είτε δικής μου είτε δικής σου, οι εξηγήσεις που σου δίνω είναι για να κατανοήσεις το πνεύμα πίσω από τους καταγεγραμμένους κανόνες και να γίνεις ακόμα καλύτερος, δεν είναι τόσο για να συζητήσουμε): en:Wikinews:Blocking policy (η οποία εξυπηρετεί και ως πολιτική των ελληνικών Βικινέων, όπως θα δεις στο Βικινέα:Πολιτική και κατευθύνσεις) π.χ. στην ενότητα Disruption: "... For dynamic IPs, such blocks should last 24 hours.... "
Επειδή πιστεύω ότι είναι χρήσιμο για το εγχείρημα να έχεις διαχειριστικά δικαιώματα και θεωρώ ότι είσαι καλός χρήστης με πάθος για τα εγχειρήματα του Wikimedia, θα σε παρακαλέσω άλλη μία φορά να αναιρέσεις τις φραγές ([7]) και να είσαι πιο προσεκτικός από δω και πέρα και να μελετήσεις και να εφαρμόζεις την πολιτική. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστώ να αναφέρω αυτό που πιστεύω ότι είναι κατάχρηση διαχειριστικών δικαιωμάτων και παραβίαση της πολιτικής, πράγμα που θα μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Φιλικά (ειλικρινά φιλικά, γιατί άλλωστε δεν έχω κάτι να χωρίσω μαζί σου, ίσα ίσα σε εκτιμώ ιδιαίτερα ως παρουσία και εδώ και στη Βικιπαίδεια). —Ah3kal (συζήτηση) 16:35, 31 Ιανουαρίου 2017 (EET)[απάντηση]

Σε ευχαριστώ! —Ah3kal (συζήτηση) 06:29, 1 Φεβρουαρίου 2017 (EET)[απάντηση]

Ερώτηση για κλειδωμένες σελίδες[επεξεργασία]

Καλημέρα Nataly8, Έχεις πρόβλημα να επεξεργαστώ κάποιες κλειδωμένες σελίδες αν χρειαστεί για να διορθώσω κάποια από τα σφάλματα που αναφέρονται στο Ειδικό:LintErrors.—Ah3kal (συζήτηση) 10:30, 14 Ιουνίου 2017 (EEST)[απάντηση]

Η υπογραφή σου και το παρωχημένο tag font[επεξεργασία]

Καλημέρα Nataly8!

Η υπογραφή σου αυτή τη στιγμή είναι:

[[User:Nataly8|Nataly8]] <sup>[[User talk:Nataly8|<font color="red">συζήτηση</font>]]</sup>

To tag font είναι παρωχημένο και πιθανώς κάποια στιγμή να εμφανίσει προβλήματα, μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα κάνοντας την υπογραφή σου:


[[User:Nataly8|Nataly8]] <sup>[[User talk:Nataly8|<span style="color:red">συζήτηση</span>]]</sup>

και για του λόγου το αληθές: -> Nataly8 συζήτηση

Στα πλαίσια της διόρθωσης αυτού και άλλων παρομοίων σφαλμάτων (στο Ειδικό:LintErrors) θα αιτηθώ σύντομα flag για το bot μου ώστε πολλές τετριμμένες αλλαγές (μεταξύ των οποίων και η αλλαγή των παλιών σου υπογραφών) να γίνουν χωρίς να φρακάρουν οι πρόσφατες αλλαγές, οπότε μην αγχωθείς για ότι ήδη υπάρχει με αυτό το tag.

Καλή συνέχεια! —Ah3kal (συζήτηση) 10:41, 18 Αυγούστου 2017 (EEST)[απάντηση]


Nataly8, συγνώμη! είχα ξεχάσει να κλείσω το sup! Ο σωστός κώδικας είναι:

[[User:Nataly8|Nataly8]] <sup>[[User talk:Nataly8|<span style="color:red">συζήτηση</span>]]</sup>

Ah3kal (συζήτηση) 12:42, 18 Αυγούστου 2017 (EEST)[απάντηση]

Nataly8, καλημέρα! Έκανα ένα πρώτο πέρασμα με το bot που εγκρίθηκε. Άλλαξα όλες τις παλιές σου υπογραφές (νομίζω) και από ότι είδα μάλλον διόρθωσες την τρέχουσα. Τα υπόλοιπα σφάλματα είναι μέσω προτύπων και κυρίως έχουν να κάνουν με το {center} που είναι και αυτό παρωχημένο, οπότε ίσως να γίνουν όλα με το χέρι. Ωστόσο να ξέρεις ότι αν χρειαστείς ποτέ πολλές αυτοματοποιημένες επεξεργασίες και είναι στις δυνατότητές μου, μη διστάσεις να το ζητήσεις, το Ah3kal.bot θα είναι στη διάθεσή σου. —Ah3kal (συζήτηση) 13:30, 27 Αυγούστου 2017 (EEST)[απάντηση]

Nataly8 δεν εχω αυτο το δικαιωμα. Μπορω να θεωρω μονο στα βικι που εχουν την κλασικη θεώρηση επεξεργασιων. Εδω νομιζω οτι χρειαζομαι το δικαιωμα reviewer (εξεταστης;) και ειχα σκοπό να το ζητησω κατ εξερεση γιατι νομιζω οτι βασει πολιτικης εχει να κανει με την συνεισφορα σε περιεχομενο. Ah3kal.mobile (συζήτηση) 17:39, 27 Αυγούστου 2017 (EEST)[απάντηση]

Για να ελέγχω μόνος μου τις αναθεωρήσεις πρέπει να είμαι «συντάκτης» [8]. —Ah3kal (συζήτηση) 18:13, 27 Αυγούστου 2017 (EEST)[απάντηση]

Υπέβαλα αίτημα. —Ah3kal (συζήτηση) 18:26, 27 Αυγούστου 2017 (EEST)[απάντηση]

Παράκληση[επεξεργασία]

Αξιότιμε χρήστη! Σε παρακαλώ θα ήθελα να κάνεις έλεγχο στο άρθρο Νέα πιθανότητα επέκτασης του μετρό.--AntonyFragakis (συζήτηση) 17:51, 21 Αυγούστου 2017 (EEST)[απάντηση]

Πρόβλημα στη σελίδα συζήτησής σου.[επεξεργασία]

Για να έχει μωβ background η σελίδα σου έχεις ένα [div] στην κορυφή. Αυτό πέρα του ότι αφήνει σφάλμα (γιατί το div μένει ανοιχτό) του οποίου η λύση θα ήταν να έχεις στο τέλος ένα [/div], πράγμα που δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό, γιατί κάθε ένας που σου γράφει θα πρέπει να το τοποθετεί στην κατάλληλη θέση (χλωμό να τηρηθεί), έχει μία σοβαρότατη παρενέργεια, που δεδομένου ότι είσαι και διαχειριστής πιστεύω ότι θα πρέπει να την κοιτάξεις.

Δες λίγο πως φαίνεται η σελίδα σου από προβολή κινητού: https://el.m.wikinews.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7:Nataly8 και σύγκρινέ την με την αντίστοιχη δική μου: https://el.m.wikinews.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7:Ah3kal

Όπως θα δεις στη δική σου μάλλον λόγω του div εξαφανίζονται οι σύνδεσμοι επεξεργασίας ενοτήτων (τα μικρά μολυβάκια δίπλα σε κάθε ενότητα) και υπάρχει μόνο ένα στην κορυφή. Αυτό είναι πρόβλημα, γιατί κάνει πολύ δύσκολο να σου γράψει κανείς από κινητό (εγώ πριν, το γύρισα σε προβολή επιφάνειας εργασίας για να σου γράψω από το Ah3kal.mobile. Αλλά δεν έχουν όλοι οι νέοι χρήστες αυτή την ευχέρεια να πηγαίνουν από τη μία προβολή στην άλλη).

Αυτά μόνο ως διαπίστωση του προβλήματος, η τελική απόφαση είναι δική σου φυσικά! Φιλικά —Ah3kal (συζήτηση) 18:20, 27 Αυγούστου 2017 (EEST)[απάντηση]


Δυστυχώς το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι η αφαίρεση, δηλαδή αυτό [9]. Δεν γνωρίζω πως θα μπορούσες να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς τα προβλήματα που δημιουργεί αυτός ο τρόπος. —Ah3kal (συζήτηση) 21:26, 27 Αυγούστου 2017 (EEST)[απάντηση]

Εξεταστής[επεξεργασία]

Οκ, νομίζω ότι δουλεύει κανονικά τώρα. Ευχαριστώ για την αποδοχή. [10]Ah3kal (συζήτηση) 21:30, 27 Αυγούστου 2017 (EEST)[απάντηση]

Ένα μικρό μπράβο.[επεξεργασία]

Για την σχεδόν καθημερινή ενημέρωση, και την προσπάθεια να κρατήσεις το εγχείρημα ζωντανό!

Παρά την φαινόμενη ακινησία, τα νέα είναι καθημερινά, και να ξέρεις ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας τακτικός αναγνωστης.—Ah3kal (συζήτηση) 14:22, 5 Σεπτεμβρίου 2017 (EEST)[απάντηση]

Βοήθεια[επεξεργασία]

Καλησπέρα, θέλω να ασχοληθώ με τα Βικινέα ώστε να συνεχίσουν να έχουν πρόσφατες ειδήσεις. Έγραψα ένα νέο λήμμα για μια είδηση από την Σαουδική Αραβία. Θα ήθελα λίγη βοήθεια όπου το στυλ του άρθρου πρέπει να βελτιωθεί. --Nikosgranturismogt (Nikosgranturismogt) 11:09, 29 Σεπτεμβρίου 2017 (EEST)[απάντηση]