Στη φυλακή οδηγείται ο 77χρονος για το ναυάγιο στην Αίγινα

Από Βικινέα

25 Αυγούστου 2016

Ένα περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας κατέφθασε στο Κολωνάκι, στην Οδό Χάριτος 31, όπου έμεινε ο 77χρονος οδηγός του ταχυπλού που ευθύνεται για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στην Αίγινα.

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο 77χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, ωστόσο, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη η φυλακή, όπου θα εκτίσει την ποινή του ο οδηγός του ταχυπλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός είχε αφεθεί ελεύθερος την Παρασκευή, 19 Αυγούστου, με τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, «η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά ήταν αυτονόητη για ένα τέτοιο έγκλημα με τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το δικηγορικό μας γραφείο εκτελώντας την εντολή των συγγενών των θυμάτων και των ίδιων των θυμάτων που έχουν επιβιώσει, θα πράξει επίσης το αυτονόητο, δηλαδή να συνεργαστεί με την κα Ανακριτή, ώστε να αναδειχθούν τα γεγονότα όπως αληθινά συνέβησαν, και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όλοι όσοι διέπραξαν παράνομες πράξεις, είτε κατά την διάρκεια του εγκλήματος, είτε μετά από αυτό».
Πηγές