Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συλλήψεις στα σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας

Από Βικινέα

3 Ιουνίου 2017

Η Τουρκία προέβη στη σύλληψη 10 ατόμων στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα, καθώς οι συλληφθέντες φέρονται ως ύποπτοι για συνεργασία με το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με πηγές, βρίσκονται και παιδιά, ενώ δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση από την πλευρά της Κυβέρνησης της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Τουρκίας, «στα σύνορα με την Ελλάδα συνελήφθησαν 10 άτομα, τα οποία είναι ύποπτα για συνεργασία με την οργάνωση «FETO» του Φετουλάχ Γκιουλέν. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην Επαρχία Εντιρνέ [Ανδριανούπολη], καθώς προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν στην Ελλάδα». Η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν κατηγορείται από την Κυβέρνηση της Τουρκίας για την οργάνωση και διεξαγωγή του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, η οποία κόστισε τη ζωή σε 250 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 2.200.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και παιδιά, ενώ όσον αφορά τους ενήλικες, ανάμεσα τους υπήρχε ένας γιατρός, ένας στρατιωτικός, ενώ οι υπόλοιποι ήσαν καθηγητές. Όλοι τους είχαν παυθεί πριν ένα χρόνο, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Οι συλλήψεις στην Τουρκία σχετικά με τη διεξαγωγή του πραξικοπήματος συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.
Πηγές