Με «ιερό πόλεμο» προειδοποιεί η Βόρεια Κορέα

Από Βικινέα

24 Δεκεμβρίου 2010

Σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA (Korean Central News Agency), ο υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων Κιμ Γιόνγκ-Χούν, της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, ανέφερε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε παρέλαση για την 19η επέτειο από την ανάληψη της ηγεσίας του στρατεύματος από τον Κιμ Γιονγκ-ιλ, ότι ο βορειοκορεατικός στρατός προετοιμάζεται για «ιερό πόλεμο» δικαίου, όταν θα κριθεί αναγκαίο, εναντίον της Νότιας Κορέας, χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα ως δύναμη αποτροπής, σε απάντηση στην «απόπειρα της Σεούλ να ξεκινήσει σύρραξη», όπως λέει, με τα στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά που πραγματοποίησε η Νότια Κορέα στη δυτική όχθη. Εκπροσωπώντας τη Βόρεια Κορέα, ο Υπουργός Άμυνας της χώρας είπε πως η κυβέρνησή τους θεωρεί ότι οι σχεδιασμένες ασκήσεις της Νότιας Κορέας είναι προετοιμασία για ένοπλη σύρραξη.

Βορειοκορεάτες στρατιώτες

Το ίδιο διάστημα, αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας είπε ότι θα υπάρξουν αντίποινα αν συνεχίσουν να πραγματοποιούνται από το Νότο οι στρατιωτικές αυτές ασκήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας. Τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας αναφέρουν ότι ο Γιόνγκ-Χούν, σε εθνικό συμβούλιο στη Πιονγιάνγκ, είπε ότι η χώρα του ήταν «εντελώς έτοιμη για ιερό πόλεμο» επειδή ο Νότος προκαλεί σκόπιμα εχθρότητα στη κορεάτικη χερσόνησο.

«Οι επαναστατικές στρατιωτικές δυνάμεις της ΛΔΚ [Βόρεια Κορέα] είναι έτοιμες να συμμετέχουν σε ιερό πόλεμο για τη δικαιοσύνη της Κορέας βασισμένο σε πυρηνική αποτρεπτική ισχύ έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τους εχθρούς, οι οποίοι με τις πράξεις τους μας οδηγούν στο χείλος του πολέμου», πρόσθεσε ο Γιόνγκ-Χούν.

Από την αντίπερα όχθη, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιούνγκ-μπακ, υποσχέθηκε αποφασιστική απάντηση σε οποιαδήποτε επίθεση από τον Βορρά. «Τώρα πρέπει να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στις προβοκάτσιες της Βορείου Κορέας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη και να αποτραπεί ο πόλεμος», δήλωσε.

Η εχθρότητα μεταξύ των δύο (2) χωρών αυξήθηκε δραματικά μετά την επίθεση της Βόρειας Κορέας στο Ιονπιόνγκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερα (4) άτομα. Η Νότια Κορέα πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις αυτή την εβδομάδα, για τις οποίες η Βόρεια Κορέα απείλησε με «χτυπήματα αυτοάμυνας» αν οι ασκήσεις διεξαχθούν, αλλά δεν υπήρχε αντίδραση από τη Πιονγιάνγκ.Δείτε επίσης

Πηγές