Ο στρατός της Βόρειας Κορέας κανονιοβολεί σε κατοικημένο νησί της Νότιας Κορέας

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

24 Νοεμβρίου 2010

Χάρτης του Yeonpyeong (3.) και άλλων νησιών στην βορειοδυτική ακτή της Νοτίου Κορέας.

Ο στρατός της Βορείου Κορέας εκτόξευσε πάνω από 200 οβίδες στο νησί της Νοτίου Κορέας Yeonpyeong, τραυματίζοντας τουλάχιστον 14 στρατιώτες και 4 πολίτες. Υπάρχουν αναφορές για θανάτους, αν και ο ακριβής αριθμός αυτών είναι ασαφής. Τουλάχιστον ένας νότιο-Κορεάτης στρατιώτης αναφέρεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν. Ακριβείς υπολογισμοί για το μέγεθος της ζημίας δεν υπάρχουν στην παρούσα φάση, αν και σύννεφα καπνού μπορεί να δει κάποιος από το νησί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Η επίθεση έλαβε χώρα μόλις στις 2:30 μ.μ. στην τοπική ώρα (5:30 π.μ. UTC).

Σε απάντηση, η Νότιος Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον 80 βλήματα πυροβόλων για αντίποινα, ενώ ο Πρόεδρος Lee Myung-Bak συναντάται με το εθνικό συμβούλιο σε ένα ασφαλές καταφύγιο για να συζητήσουν την κατάσταση και την αντίδρασή τους σ'αυτήν. Πολεμικά αεροσκάφη εμφανίστηκαν στην σκηνή ενω η Νότιος Κορέα εισήλθε στον μεγαλύτερο γι'αυτήν έως σήμερα σε περίοδο ειρήνης στρατιωτικό συναγερμό.

Η Νότιος Κορέα έπαιρνε μέρος στις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις έξω από την δυτική ακτή του νησιού, όταν εκδηλώθηκε η επίθεση. Αξιωματούχοι διεξάγουν έρευνα αν οι επίθεσεις αποτέλεσαν ή όχι μια αντίδραση στις ασκήσεις. Νωρίτερα στην διάρκεια της ημέρας, η Νότιος Κορέα έκανε μια δήλωση για τον τερματισμό των ασκήσεων.

Τουλάχιστον 1,300 άνθωποι ζουν στο νησί. Σύμφωνα με το Sky News, κάποιοι κάτοικοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το νησί και να κατευθύνονται προς την ενδοχώρα της Νοτίου Κορέας.Σχετικές ειδήσεις

Πηγές

Bookmark-new.svg
[[ko:연평도에 조선민주주의인민공화국에서 쏜 포탄 수십 발 떨어져]