Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεδρίαση στο Λονδίνο για τη Λιβύη

Από Βικινέα

29 Μαρτίου 2011

Το Λονδίνο, όπου διεξάγεται η συνεδρίαση

Σήμερα, στο Λονδίνο, διεξάγεται συνεδρίαση μεταξύ των ΗΠΑ, της Αφρικανικής Ένωσης, της Γαλλίας, των χωρών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, καθώς και της αντιπολίτευσης της Λιβύης.

Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις στη Λιβύη δεν θα σταματήσουν μέχρι ο ηγέτης της Λιβύης, Καντάφι δεν σταματήσει τον πόλεμο κατά του λαού της Λιβύης και δεν αποσύρει τις δυνάμεις του. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένος, καθώς τη διοίκηση θα αναλάβει το ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται στις πόλεις της Μισράτας και της Σύρτης. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων του Καντάφι σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι, ενώ φαίνεται να τραυματίστηκαν άλλοι 1.400. Ο Καντάφι προειδοποίησε ότι η σφαγή που δεν έγινε στη Βεγγάζη θα γίνει στη Μισράτα. Ο Καντάφι απαίτησε να σταματήσει η "βάρβαρη", όπως χαρακτήρισε, "επίθεση κατά της Λιβύης, η οποία θυμίζει την επίθεση του Χίτλερ στην Ευρώπη". Τον πόλεμο κατά της Λιβύης κατήγγειλε και ο Πρόεδρος της Κούβας, Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος τον χαρακτήρισε "φασιστικό"

Τώρα, στη πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη ακούστηκαν 9 εκρήξεις, με 2 στη περιοχή όπου βρίσκεται η κατοικία του Καντάφι, ενώ οι άλλες 7 στη Τιζουράτα, η οποία βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης.Σχετικά νέα

Πηγές