Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Λιβύη ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός

Από Βικινέα

18 Μαρτίου 2011

Πρόσφυγες από τη Λιβύη στα σύνορα με τη Τυνησία

Η Λιβύη ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός μετά τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μουσά Κουσά, δήλωσε πως η "Λιβύη ενδιαφέρεται για τον άμαχο πληθυσμό της. Επίσης είναι έτοιμη να προστατεύσει τους ξένους και τα ξένα περιουσικά στοιχεία".

Χθες, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε την επιβολή εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη. Από αυτό το συμβούλιο απείχαν οι εκπρόσωποι της Κίνας, της Ρωσίας, της Βραζιλίας, της Γερμανίας και της Ινδίας. Παρά τη δήλωση για κατάπαυση του πυρός, Γαλλία και Αγγλία, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα λεγόμενα του Καντάφι. Όπως δήλωσε ο Ντέβιντ Κάμερον, "ο Καντάφι θα κριθεί από τις πράξεις του και όχι από τα λόγια του".

Παρά την ανακοίνωση της κατάπαυσης πυρός, το "Reuters" αναφέρει ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην πόλη της Μισράτας. Χθες, οι κυβερνητικοί δήλωσαν ότι κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη, πληροφορία, την οποία διαψεύδουν οι επαναστάτες. Λίγο αργότερα, ο Καντάφι δήλωσε ότι σχεδιάζει να πολιορκήσει τη Βεγγάζη, "χωρίς να δείξει οίκτο".Σχετικά νέα

"Κοντά στη Βεγγάζη οι δυνάμεις του Καντάφι" - Βικινέα, 17 Μαρτίου 2011

Πηγές