Ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα για τη κατάσταση στη Λιβύη

Από Βικινέα

29 Μαρτίου 2011

Η σημαία των ΗΠΑ

Σε ομιλία που απεύθυνε χθες στους πολίτες των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στη Λιβύη για να αντιμετωπίσουν τον Μουαμάρ αλ Καντάφι, και να "σταματήσουν τη σφαγή".

Όπως δήλωσε ο Ομπάμα, "καταφέραμε να πετύχουμε ένα σοβαρό πλήγμα στην αεροπορική δύναμη του Καντάφι, ο οποίος χάνει την εμπιστοσύνη του λαού του. Πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερα να υπάρχει ο πλανήτης χωρίς τον Καντάφι στην εξουσία".

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη θα είναι περιορισμένος, και ότι από αύριο, το ΝΑΤΟ θα αναλάβει την επιτήρηση του ενάεριου αποκλεισμού στη Λιβύη. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε τον κατάλογο των χωρών, οι οποίες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία, η οποία πριν δήλωσε ότι δεν πρέπει να διεξαχθούν επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Ο Ομπάμα επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον σε συνέδριο, το οποίο διεξάγεται (τελείωσε πριν λίγο) στο Λονδίνο, μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας, όλων των χωρών που συμμετέχουν καθώς και της αντιπολίτευσης της Λιβύης.Σχετικά νέα

Πηγές