Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η επιχείρηση στη Λιβύη θα έχει επιτυχία

Από Βικινέα

26 Μαρτίου 2011

Ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη θα έχει επιτυχία. «Ο κόσμος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες: καταφέραμε να γλυτώσουμε μεγάλες απώλειες άμαχου πληθυσμού επειδή ενεργήσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Καταφέραμε να διαλύσουμε την αεροπορία του Καντάφι, ενώ επίσης καταφέραμε να προστατεύσουμε πόλεις όπως η Βεγγάζη από επιθέσεις των κυβερνητικών». Ο Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει ομιλία μπροστά στο έθνος την Δευτέρα, όπου θα ενημερώσει τον λαό για τη κατάσταση στη Λιβύη.

Την ίδια ώρα, οι αντικαθεστωτικοί κατάφεραν να ανακαταλάβουν την πόλη της Ατζνταμπίγια, την οποία οι δυνάμεις του Καντάφι κατέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Χαλέντ Κάιμ, δήλωσε ότι εξαιτίας της εμπλοκής των δυτικών δυνάμεων και της επέμβασής τους στη Λιβύη, οι «κυβερνητικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν σήμερα το πρωί από την Ατζνταμπίγια».

Παράλληλα, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες εξετάζουν την πιθανότητα στρατιωτικής εκπαίδευσης και εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών. Η Γαλλία και η Αίγυπτος δήλωσαν ότι θα προμηθεύσουν τους αντικαθεστωτικούς με πολεμικό εξοπλισμό.Σχετικά νέα

Πηγές