Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χείρα βοήθειας στην Λοκομοτίβ Γιαροσλάβλ από την Ομοσπονδία Χόκεϊ επί Πάγου Ρωσίας

Από Βικινέα

9 Σεπτεμβρίου 2011

Όπως έγινε γνωστό, η Ομοσπονδία Χόκεϊ επί Πάγου Ρωσίας ανακοίνωσε ότι «θα προσφέρει παίκτες στην Λοκομοτίβ Γιαροσλάβλ για να σταθεί στα πόδια της μετά το καταστροφικό αεροπορικό δυστύχημα της 7ης Σεπτεμβρίου».

Ο Βιτσισλάφ Φετίσοφ, Επικεφαλής του Πρωταθλήματος, δήλωσε ότι «οι άλλες ομάδες προσφέρθηκαν να δώσουν παίκτες, ενώ πολλοί παίκτες προσφέρθηκαν και δηλώνουν έτοιμοι να βοηθήσουν την Λοκομοτίβ Γιαροσλάβλ να σταθεί στα πόδια της. Προπονητής της ομάδας διορίζεται ο Πιότρ Βαραμπιόφ [πρώην προπονητής της ομάδας, με την οποία κέρδισε το Πρωτάθλημα Ρωσίας το 1997]. Η Λοκομοτίβ Γιαροσλάβλ θα μπορεί να έχει νέα ανταγωνιστική ομάδα σε 2-3 μέρες».

Το ίδιο είχε γίνει το 1979, όταν η Παχτακόρ Τασκένδης, όταν ο σύλλογος έχασε την ομάδα κατά τη διάρκεια πτήσης προς το Μινσκ (στο οποίο κατευθυνόταν και η Λοκομοτίβ Γιαροσλάβλ), ενώ η Κυβέρνηση της Σοβιετικής Ένωσης αποφάσισε να μην υποβαθμίσει την ομάδα, όποια και αν ήταν η βαθμολογική της θέση, για μια τριετία. Η Παχτακόρ Τασκένδης έστειλε ήδη τα συλληπητήρια της στην Λοκομοτίβ Γιαροσλάβλ.

Στο Γιαροσλάβλ, χιλιάδες φίλαθλοι άναψαν κεριά κοντά στο στάδιο της ομάδας, κρατώντας πανό με λόγια «Σάνια, κρατήσου. Η χώρα είναι μαζί σου!» για να υποστηρίξουν τον μοναδικό παίκτη της ομάδας που επέζησε, Αλεξάντερ Γκαλίμοφ. Ανάλογο πένθος επικρατούσε στη Τσεχία και στη Λεττονία, καθώς οι εθνικές τους έχασαν τους πιο σημαντικούς τους παίκτες.Πηγές