Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Βενεζουέλα ζήτησε από τη Ρωσία αναδιάρθρωση του χρέους της

Από Βικινέα

9 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προβεί σε ρυθμίσεις γι' αναδιάρθρωση του χρέους της Βενεζουέλας απέναντι στη Ρωσία, καθώς η χώρα ταλαντεύεται από πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις και αδυνατεί αυτή τη στιγμή να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στον δανειστή.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε πως «οι συναδέρφοι μας από το Καράκας προέβησαν σ' αίτημα αναδιάρθρωσης του χρέους της Βενεζουέλας. Οι διαβουλεύσεις για το χρέος της Βενεζουέλας έχουν ήδη ξεκινήσει στη Λέσχη των Παρισίων, ενώ σ' εξέλιξη βρίσκονται και διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και του Καράκας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση».

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρή πολιτική και κοινωνική κρίση, καθώς η Κυβέρνηση τους Νικολάς Μαδούρο προβαίνει σε μεταρρυθμίσεις στα κυβερνητικά σώματα και στο Σύνταγμα του 1999, ενώ η χώρα έχει παραχωρήσει αρκετά μεγάλα κοιτάσμα πετρελαϊκών πηγών στη Ρωσία, αν και η Αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τη Ρωσία πως «εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες της Κυβέρνησης και ενεργεί σαν αρπακτικό».
Πηγές[επεξεργασία]