Ξεκίνησαν οι εργασίες της Συντακτικής Συνέλευσης στη Βενεζουέλα

Από Βικινέα

5 Αυγούστου 2017

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας, η οποία συστάθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές που έλαβαν χώρα. Πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης ορίστηκε η Ντέλσι Ροντρίγκες, η οποία στο παρελθόν διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας. Την ίδια ώρα, η Αντιπολίτευση καταγγέλει νοθεία στις εκλογές και κάλεσε τους υποστηρικτές της σε διαδηλώσεις.

Η Ροντρίγκες, ηλικίας 48 ετών και νομικός, ορκίστηκε πως «θα υπερασπιστώ την πατρίδα μας από κάθε επίθεση ή απειλή», ενώ ξεκαθάρισε πως οι Βενεζουελιανοί θα λύσουν μόνοι τα προβλήματα και την κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα τους χωρίς εξωτερική παρέμβαση ή αυτοκρατορική εντολή. Το σώμα αποτελείται από υποστηρικτές της Κυβέρνησης του Νίκολας Μαδούρο, ενώ σ' αυτό εργάζεται και συγγενικό πρόσωπο του. Τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης έχουν απεριόριστες εξουσίες για μη καθορισμένο χρόνο, ενώ κύριος σκοπός είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1999.

Από την πλευρά της, η Αντιπολίτευση, η οποία ελέγχει το Κοινοβούλιο και αντιτίθεται σθεναρά στην εξουσία του Νίκολας Μαδούρο, καταγγέλει την Κυβέρνηση για παραποίηση των στοιχείων των εκλογών και κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές της να βγουν στους δρόμους. «Η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας ήταν το επίκεντρο της αντίστασης και θυσίασε ήδη 120 νέους και νέες για την υπόθεση της χώρας μας», δήλωσε ο Ουίλιαμ Νταλίβα, στέλεχος της Αντιπολίτευσης.
Πηγές