Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρωσία: Νέα τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία

Από Βικινέα

26 Αυγούστου 2017

Στα πλαίσια του forum «Army-2017», ο Ρώσος Στρατηγός Ίγκορ Κόρομποφ, Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του Γενικού Επιτελείου, ανέφερε πως στη Συρία δημιουργείται μια νέα τρομοκρατική οργάνωση με την επωνυμία «Χαγιάτ Ταχρίρ ας-Σαμ», η οποία αποτελεί ένωση εβδομήντα (70) τρομοκρατικών οργανώσεων, καθώς και στοιχείων της Αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον Κόρομποφ, η οργάνωση αριθμεί αυτή τη στιγμή 25.000 μαχητές.

«Η νέα οργάνωση είναι προσπάθεια των ηγετών των διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συντονίσουν επιθέσεις κατά των στρατευμάτων της Κυβέρνησης της Συρίας, αλλά και κατά των στοιχείων της Μετριοπαθούς Αντιπολίτευσης στις πόλεις Χαλέπι, Δαμασκός, Ιντλίμπ και Χάμα», ανέφερε ο Στρατηγός.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η χρήση μιας νέας μορφής κρυπτογραφημένης τηλεπικοινωνίας με τη χρήση παροχών ξένων κρατών. Όπως δήλωσε ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων και Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης Τηλεπικοινωνιών των Ενόπλων Δυνάμεων, Χαλίλ Αρσλάνοφ, «καθώς υπήρξαν σοβαρές καταστροφές στα κέντρα τηλεπικοινωνίας κατά τη διάρκεια των προηγούμενων επιχειρήσεων, υπήρξε μεγάλη ζήτηση σε κέντρα δορυφορικής επικοινωνίας, τα οποία εγκατέστησαν Ρώσοι στρατιωτικοί. Με τη χρήση τους έγινε δυνατή η επικοινωνία με μέλη της Συμμαχίας, καθώς και επικοινωνία των στρατιωτών με τους συγγενείς τους»

Τέλος, ο Υπαρχηγός των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, Υποπτέραρχος Σεργκέι Μεσεριακόφ, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενιαίου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, η οποία εγκαταστάθηκε από Ρώσους και Σύρους εμπειρογνώμονες. Τόνισε επίσης τις καταστροφές που υπέστησαν οι αποθήκες οπλισμού και άλλων υλικών και οι δρόμοι ανεφοδιασμών των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την Ρωσική Αεροπορία.
Πηγές