Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία

Από Βικινέα

8 Σεπτεμβρίου 2011

Γιάκοβλεφ 42: ένα αεροσκάφος ιδίου τύπου καταστράφηκε στο Γιαροσλάβλ στις 7 Σεπτεμβρίου 2011

Χθες, ένα αεροσκάφος Γιάκοβλεφ-42 συνετρίβη στις όχθες του Βόλγα στο Γιαροσλάβλ. Το αεροσκάφος μετέφερε τους παίκτες της ομάδας Λοκομοτίβ Γιαροσλάβλ στο χόκεϊ επί πάγου που πετούσαν στο Μίνσκ για τον αγώνα με την τοπική Ντιναμό στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Χόκεϊ επί Πάγου Ρωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο δύο άτομα από τους 45 επιβάτες του αεροσκάφους κατάφεραν να επιζήσουν και τώρα βρίσκονται στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα. Αυτοί είναι οι Αλεξάντερ Μπορίσοβιτς Σιζόφ, μηχανικός πτήσης, και Αλεξάντερ Γκαλίμοφ, επιθετικός της Λοκομοτίβ Γιαροσλάβλ.

Λόγω του ατυχήματος, ακυρώθηκαν όλοι οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Χόκεϊ επί Πάγου Ρωσίας. Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς και εκπροσώποι άλλων χωρών, όπως Καναδά, Τσεχίας και Πολωνίας, υπήκοοι των οποίων σκοτώθηκαν χθες, καθώς και ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Πάγου της Ρωσίας, Βλαντισλάφ Τριτιάκ, δήλωσε ότι «από εδώ και εμπρός απαγορεύονται οι πτήσεις της Εθνικής Ρωσίας με τα αεροσκάφη Γιάκοβλεφ-42. Οι νεκροί θα θαφτούν με όλες τις τιμές, ενώ οι οικογένειες τους θα έχουν οικονομική και ψυχολογική βοήθεια. Επίσης, η Ομοσπονδία θα βοηθήσει τον σύλλογο να δημιουργήσει νέα ομάδα».Πηγές
Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Wikipedia
Wikipedia