Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Ρωσία

Από Βικινέα

11 Δεκεμβρίου 2011

Το Σάββατο, χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στην Ρωσία, καταγγέλοντας νοθεία στο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, οι οποίες ανάδειξαν νικητή το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του Πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε την οργή του για τις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της Ρωσίας.

Στην Μόσχα, οι Αρχές επέτρεψαν τις διαδηλώσεις στην Πλατεία Μπολότναγια, παρόλ' αυτά στην περιοχή στάλθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας. Πριν μπουν στην πλατεία, η Αστυνομία έλεγχε τους διαδηλωτές, οι οποίοι έφθασαν τα 25.000 άτομα, με σκοπό να μην προκληθούν σοβαρά επεισόδια.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, «στην Αγία Πετρούπολη, 10.000 άτομα βγήκαν στους δρόμους ενώ χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην Σιβηρία και στα Ουράλια. Συγκεκριμένα, 3.000-8.000 άτομα διαδήλωσαν στο Νοβοσιμπίρσκ, 5.000 άτομα στο Τσελιάμπινσκ και 4.000 στο Εκατερίνεμπουργκ».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Ιντερφάξ», «200 άτομα διαδήλωσαν στην Τσιτά της Ανατολικής Σιβηρίας, ενώ στο Τoμσκ 500 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, καταγγέλλοντας νοθεία στις εκλογές».Πηγές