Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βλαντιμίρ Πούτιν: Οργή για τις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον

Από Βικινέα

9 Δεκεμβρίου 2011

Την οργή του Πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκάλεσαν οι δηλώσεις περί νοθείας στις ρωσικές βουλευτικές εκλογές της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

«Με τις δηλώσεις περί νοθείας, η Χίλαρι Κλίντον έδωσε σήμα στους πολιτικούς μου αντιπάλους, οι οποίοι το άκουσαν, και με την υποστήριξη των ΗΠΑ, προχώρησαν στις δραστηριότητες τους», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Κεφάλαια από το εξωτερικό είχαν χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών», πρόσθεσε. Στις εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου, το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» κατάφερε να κερδίσει με ποσοστό περίπου 50%, αλλά οι υποστηρικτές του κόμματος μειώθηκαν κατά 15% σε σχέση με τις εκλογές του 2007.

Προχθές, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ζήτησε την ακύρωση των εκλογών ενώ ο ΟΑΣΕ, σε έκθεση του, κάνει λόγο για παρατυπίες. Μετά τις εκλογές, στη Ρωσία ξέσπασε κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, «είχαν τη στήριξη του State Department».Πηγές