Βικινέα:Καφενείο/Αρχείο 2011

Από Βικινέα

Αρχείο Καφενείου


Αυτή η σελίδα αποτελεί μέρος του Αρχείου συζητήσεων που έχουν γίνει στο Καφενείο, και διατηρείται για ιστορικούς λόγους. Εάν έχετε κάτι για συζήτηση παρακαλούμε μεταβείτε στο Καφενείο.

Αναζήτηση στο αρχείο:

Αρχείο ανά έτος:
2010 - 2011 - 2012 - 2013 & 2014 - 2015-16

Έχω ξεκινήσει την μετάφραση για την Ουδετερότητα που είναι βασική πολιτική των Βικινέων. Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στην μετάφραση ή την διαμόρφωση του τελικού κειμένου μπορείτε να το κάνετε εδώ ή στην σελίδα συζήτησης του εν λόγω άρθρου πολιτικής. Επειδή μεταξύ των άλλων το κείμενο μου φαίνεται πολύ Αγγλο-Αμερικανικo-κεντρικό είναι σημαντικό από τώρα να δούμε πως μπορούμε να το βελτιώσουμε με βάση την δική μας αντίληψη για την ουδετερότητα. Ανυπομονώ να ακούσω τις παρατηρήσεις σας.--Glavkos Talk 17:00, 1 January 2011 (UTC)

Update: H μετάφραση ολοκληρώθηκε, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτε την πρότασή μου. Μπορείτε να προτείνετε τόσο διορθώσεις όσο και προτάσεις για την ουσία της πολιτικής του NPOV. Σίγουρα η συζήτηση θα έχει ενδιαφέρον.--Glavkos Talk 20:00, 1 January 2011 (UTC)

Κύρια Σελίδα[επεξεργασία]

Προτείνω να δημιουργήσουμε τα πρότυπα της κύριας σελίδας των Αγγλικών Βικινέων και να τα χρησιμοποίησουμε εδώ. Συμφωνείτε; Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 16:53, 3 January 2011 (UTC)

Μπορείς να ξεκινήσεις από το Αμμοδοχείο ή μια υποσελίδα του User:Nataly8/Αμμοδοχείο...κλπ. Δεν διαφωνεί κανένας, αφού ο πειραματισμός είναι ελεύθερος. Απλώς όταν θα είναι να το δοκιμάσουμε στην πράξη είναι καλό οι όποιες δοκιμές να γίνουν στο αντίγραφο της Κύριας για να μην διαταραχεί η ομαλή λειτουργία της κεντρικής μας Πύλης. Ενημέρωσέ μας αν ετοιμάσεις κάτι.--Glavkos Talk 19:07, 3 January 2011 (UTC)
Εφόσον η διαδικασία ανανέωσης της Κεντρικής Σελίδας έχει ξεκινήσει, θα ήξελα θα να κάνω μερικές παρατηρήσεις όσον αφορά το περιεχόμενό της. Προτείνω λοιπόν:
 1. τα πρότυπα ΕπίκαιροΆρθρο να είναι 3 ...δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είμαστε οι μόνοι που θα τα ενημερώνουμε και δεν έχουμε συνεισφορές από άλλους. Αν δούμε κίνηση, μπορούμε να δημιουργήσουμε και άλλα.
 2. τα πρότυπα για τις ΚύριοΣυνεντεύξεις και ΚύριοΠρωτότυπηΈρευνα μπορούν κατά την γνώμη μου να περιμένουν...στην παρούσα φάση δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για καμία απ'αυτές τις δημοσιογραφικές δραστηριότητες.
 3. το ίδιο ισχύει και για το πρότυπο ΚύριοΑξιόλογο και ΚύριοΠρωτότυπηΈρευνα, γιατί πρόκειται ουσιαστικά για ροές και δεν έχουμε κάν δημιουργήσει κατηγορίες γι'αυτά, οπότε νομίζω ότι - μπορούμε μεν να δημιουργήσουμε τα πρότυπα - αλλά δεν έχει νόημα να χρησιμοποιηθούν σε αυτήν την φάση.
 4. μένει το θέμα των bold χαρακτήρων το οποίο θα πρέπει να λυθεί.
Όσοι θέλουν μπορούν να δουν την μέχρι τώρα πειραματική προσπάθεια εδώ.--Glavkos Talk 21:08, 4 January 2011 (UTC)

Μια παρατήρηση: Η εικόνα πρέπει να είναι δίπλα στο κείμενο όχι από πάνω. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 07:58, 5 January 2011 (UTC)

Χρειαζόταν μορφοποίηση css μέσα στο πρότυπο. Ζήτησα βοήθεια στα αγγλικά Βικινέα. Νομίζω ότι είναι έτοιμο. --Glavkos Talk 21:00, 5 January 2011 (UTC)
Πρόσθεσα τα Επίκαιρα στην Κύρια Σελίδα. Το αποτέλεσμα μου φαίνεται αρκετά ικανοποιητικό και αρκετά καλύτερο από την προηγούμενη. Θα ήθελα όμως να ακούσω και τις παρατηρήσεις σας. Μπορείτε να δείτε την προηγούμενη μορφορποίηση της Κύριας Σελίδας στο Αμμοδοχείο--Glavkos Talk 11:12, 8 January 2011 (UTC)

Σαφώς καλύτερη.

 • Μόλις γίνουμε περισσότεροι προσθέτουμε και επίκαιρα 4 και 5.
 • Για την ΠρωτότυπηΈρευνα δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Αν δεν βρεθεί τότε ή θα την διαγράψουμε ή θα βάλουμε μεταφράσεις πρωτότυπων έρευνων.
 • Το Αξιόλογο δεν έπρεπε να είναι από κάτω;
 • Έχει κάτι το Λίστα1; Γιατί το δεύτερο κουτί δεν κλείνει;

Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 15:41, 8 January 2011 (UTC)

Επειδή έχει παρατηρηθεί, ακόμα και σε αυτή τη φάση που συνεισφέρουμε μετρημένοι, να γράφονται διπλά άρθρα για το ίδιο ακριβώς γεγονός και την ίδια περίπου ώρα, πράγμα που προκαλεί αδικαιολόγητη σπατάλη ενέργειας, αφού θα μπορούσε να γραφτεί ένα 2ο άρθρο στην θέση του διπλογραμμένου....και για να μην φτάσουμε και πάλι να επαναλαμβανόμαστε, προτείνω να δημιουργηθεί μια αίθουσα Σύνταξης αντίστοιχη με των Αγγλικών Wikinews, όπου θα γίνεται όλη η σχετική συντακτική προεργασία ...Μέχρι να γίνει αυτό (προβλέπω όχι νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο) καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε το πρότυπο {{ΣεΑνάπτυξη}} στα άρθρα που ξεκινάτε και να μην εμφανίζονται τα άρθρα αμέσως ως ολοκληρωμένα. Είμαστε Βικιεγχείρημα και τα άρθρα πρέπει να είναι προϊόν συλλογικής επεξεργασίας όσο αυτό είναι δυνατόν. Θα υπάρχουν λοιπόν στην [[Κατηγορία:Σε Ανάπτυξη]] όπου ο κάθε χρήστης θα μπορεί να ανατρέχει για να βλέπει ποιά άρθρα είναι σε διαδικασία συγγραφής εκείνη την στιγμή. Νομίζω ότι αν τηρηθεί κάτι τέτοιο θα αποφύγουμε τα διπλά άρθρα στο μέλλον.--Glavkos Talk 01:13, 12 January 2011 (UTC)

Αιτήματα για διαγραφή[επεξεργασία]

Η νέα αυτή σελίδα που αφορά την επίσημη πολιτική των Βικινέων δημιουργήθηκε κάπως έκτακτα σήμερα για να αντιμετωπίσει τρέχουσες περιπτώσεις άρθρων που ξεφεύγουν σε έναν βαθμό από τον ορισμό της είδησης. Πριν να την χρησιμοποιήσετε καλό θα ήταν να διαβάσετε τη σχετική σελίδα πολιτικής (ακόμα είναι στα Αγγλικά, αλλά σύντομα ελπίζουμε να μεταφραστεί). Το ζητούμενο πάντα στα Βικινέα είναι να γράφουμε νέα και καλά άρθρα και όχι να διαγράφουμε ...Σε κάθε περίπτωση η διαγραφή είναι ένα έσχατο εργαλείο στα χέρια της κοινότητας.--Glavkos Talk 23:41, 15 January 2011 (UTC)

Πρότυπα[επεξεργασία]

Επειδή μέχρι τώρα στην ονοματοδοσία των προτύπων ακολουθούμε συγκεκριμένη τακτική όταν αυτό αποτελείται από 2 λέξεις και τα περισσότερα πρότυπα είναι αυτής της μορφής, όπως : ΣεΑνάπτυξη, ΠαράθεσηΑριστερά, ΠαράθεσηΔεξιά, ΛείπουνΠηγές κλπ. Παρατήρησα σήμερα ότι το πρότυπο [Template:Πηγή Eικόνας] δεν ακολουθεί την παραπάνω σύμβαση. Επειδή στον δοκιμαστικό εγχείρημα δεν διαθέτουμε ακόμα bot για μαζικές εργασίες και αλλαγές σε ονόματα προτύπων, επηρεάζουν πολλές σελίδες του εγχειρήματος, θα παρακαλούσα η ονοματοδοσίες των προτύπων στο μέλλον να γίνονται με μεγαλύτερη προσοχή. --Glavkos Talk 19:19, 24 January 2011 (UTC)

Αίθουσα σύνταξης[επεξεργασία]

Δημιουργήθηκε σήμερα μια νέα σελίδα για την καλύτερη λειτουργία και τον συντονισμό της προσπάθειάς μας εδώ, με τίτλο Αίθουσα σύνταξης και στόχο την συνεργασία επάνω στην συγγραφή των άρθρων. Όπως θα προσέξετε η σελίδα αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό που προορίζεται από τώρα. Θα παρακαλούσα λοιπόν όσους έχουν σκοπό να ξεκινήσουν ένα άρθρο ή έχουν ένα αίτημα για συνεργασία πάνω σε κάποιο άρθρο να επισκέπτονται πρώτα την Αίθουσα σύνταξης. --Glavkos Talk 16:38, 5 February 2011 (UTC)

Μια ερώτηση. Πριν κάνουμε άρθρο πρέπει να το δηλώσουμε στην Αίθουσα Σύνταξης; Δεν θα γεμίσει γρήγορα; Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 16:43, 5 February 2011 (UTC)
Πριν κάνουμε άρθρο θα πρέπει να περάσουμε από την αίθουσα σύνταξης και να ελέγξουμε μήπως το άρθρο που θέλουμε να γράψουμε έχει ήδη ξεκινήσει ή έχει προταθεί για συνεργασία από άλλον χρήστη. Αν δεν υπάρχει τίποτε απ'αυτά, γράφουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα το άρθρο που θέλουμε να γράψουμε. Καλό θα είναι να αφήνουμε ένα αίτημα για συνεργασία, επειδή ο σκοπός μας εδώ δεν είναι γράφουμε μόνοι μας, αλλά να γράφουμε συνεργατικά ....Το βίκι είναι συνεργασία !!!--Glavkos Talk 14:35, 6 February 2011 (UTC)

Δημιούργησα αυτή τη σελίδα για να μπορέσουμε να προτείνουμε τους πρώτους εξεταστές που έχουν ήδη μια αρκετά καλή επαφή με το εγχείρημα. Λείπει προς το παρόν ένα πρότυπο για το Username, αλλά μόλις το δημιουργήσω δεν θα καθυστερήσω να υποβάλω την προτασή μου. Είμαστε μικρή κοινότητα και έχουμε ανάγκη από έμπειρους και δοκιμασμένους χρήστες από αδελφά εγχειρήματα. --Glavkos Talk 01:13, 15 February 2011 (UTC)

Έτοιμο το πρότυπο και υπέβαλα ήδη την πρώτη πρόταση για υποψηφιότητα, την οποία και στηρίζω (θα εξηγήσω τους λόγους στην σχετική σελίδα). Παρακαλώ όλους να προσέλθουν στην διαδικασία ανάδειξης πατώντας στο λινκ της επικεφαλίδας.--Glavkos Talk 01:41, 15 February 2011 (UTC)

Σχετικά νέα[επεξεργασία]

Νομίζω ότι η παράθεση όλων των links, όπως στην περίπτωση του άρθρου αυτού είναι εκ του περισσού, αφού κάποιος μπορεί να τα βρει στην αντίστοιχη κατηγορία. Ενδεχομένως εδώ να βοηθούσε να δημιουργήσουμε το αντίστοιχο πρότυπο της χώρας που αφορά η είδηση. --Glavkos Talk 03:55, 1 April 2011 (UTC)

Συμφωνώ απόλυτα. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 06:46, 1 April 2011 (UTC)
{{Λιβύη}}, έτοιμο ...Πόσα άρθρα λες να εμφανίζει; 10 που έβαλα μου φαίνονται πολλά...--Glavkos Talk 15:22, 1 April 2011 (UTC)
Αρκετά. Προτείνω και κάτι άλλο. Αν το άρθρο για τη Λιβύη έχει περισσότερα από 5 σχετικά νέα, να βάζουμε το πρότυπο. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 16:39, 1 April 2011 (UTC)

Πολύ σύντομα άρθρα[επεξεργασία]

Το άρθρο αυτό έχει μόλις 2 παραγράφους 89 λέξεις. Κάπου στην πολιτική για το Στυλ αναφέρει ότι τα άρθρα θα πρέπει κατ'ελάχιστον να έχουν 100 λέξεις και 3 παραγράφους. Τι προτείνεις να κάνουμε γι'αυτό το θέμα, επειδή παρατήρησα ότι επανέρχεται κάθε 3 και λίγο στο προσκήνιο. --Glavkos Talk 23:37, 2 April 2011 (UTC)

Βανδαλιστικού τύπου συμπεριφορά από διαχειριστές[επεξεργασία]

Όπως φαίνεται στην συγκεκριμένη συζήτηση ο χρήστης Danny B. τροποποιώντας το πρότυπο Documentation/doc δημιούργησε ένα μπάχαλο στο πρότυπο Τεκμηρίωση, σε όλα όσα το εμπεριέχουν, αλλά και σε πρότυπα άλλων γλωσσών. Πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά, αφού δεν υπολόγισε το κόστος σε χρόνο που χρειαζόμαστε ως μικρό εγχείρημα για να το επαναφέρουμε. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι είπε ότι φταίμε εμείς. Μέχρι εκείνη την στιγμή όλα λειτουργούσαν άψογα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ για να επαναφέρω την βανδαλιστικού τύπου επεξεργασία του. Είναι άξιοι της μοίρας τους αυτοί και το εγχείρημά τους. Επιπλέον αρχίζω να αναθεωρώ όλα όσα ήξερα για το εγχείρημα και τους ανθρώπους του. Θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου πολύ σύντομα.--Glavkos Talk 12:02, 4 April 2011 (UTC)

Από ότι είδα Γλαύκο, ζητάς να σου απομακρύνουν τα δικαιώματα διαχειριστή. Εγώ διαφωνώ. Δεν θα χάνουμε εξαιτίας ενός χρήστη ένα καλό διαχειριστή και χρήστη, ο οποίος βοήθησε τόσο το εγχείρημα των Βικινέων. Δεν αξίζει τέτοια "θυσία". Τα πρότυπα έγιναν χάλια, όντως. Από την άλλη δεν έχει δικαίωμα να μας κατηγορεί, όταν εμείς δουλεύουμε για να στήσουμε εγχείρημα, ενώ αυτός με μερικές επεξεργασίες τα κάνει μπάχαλο. Απαράδεχτη συμπεριφορά. Γλαύκο, ως συνεργάτης σου λέω ότι δεν αξίζει να χάσεις τα δικαιώματα διαχεριστή. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 12:15, 4 April 2011 (UTC)
Δεν έχει νόημα να συνεχίσω από την στιγμή που η συνεισφορά μας εδώ δεν γίνεται σεβαστή. Ούτε θα εξετάσω άρθρα . Θα με πάρει λίγο καιρό να συνέλθω απ'όλα αυτά. Τελικά θα το σκεφτώ λίγο καιρό πριν ανακοινώσω τις αποφάσεις μου. Μέχρι τότε μπορεί να συνεισφέρω με την ip μου. Άρθρα δεν θα εξετάζω πάντως, ούτε θα κάνω διαχειριστικές ενέργειες.79.103.93.171 21:35, 4 April 2011 (UTC)
Δηλ, είσαι έτοιμος να "προδώσεις" το εγχείρημα επειδή έχεις διαφωνία με ένα χρήστη; Είσαι έτοιμος να αφήσεις το εγχείρημα στα χέρια 2 χρηστών (εμένα και του Λου, ο οποίος δεν είναι τόσο ενεργός) για αυτό τον λόγο; Είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο; Εγώ σου προτείνω να αφήσεις στην άκρη τα αισθήματα και να επικεντρωθείς στη δουλειά. Σύντομα, δεν τον έχεις στα πόδια σου. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 15:32, 5 April 2011 (UTC)
Η αναλγησία και η βλακεία αυτών που έχουν τα κουμπιά μερικές φορές είναι ακατανίκητη. Δεν έχω πάρει ακόμα τις αποφάσεις μου. Ούτε έχω τον χρόνο να ασχολούμαι μόνο με τα ΒΝ. Τα προσωπικά μου μπλογκ έχουν να ενημερωθούν κάτι μήνες και η δουλειά μου μέρα με τη μέρα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Είναι όπως βλέπεις και πρακτικά τα ζητήματα. Η λύση βρίσκεται στην προσέλκυση νέων χρηστών και εκλογή νέων διαχειριστών. Μπορούμε να κάνουμε μια διερεύνηση τουλάχιστον για διαχειριστές....και βλέπουμε. 188.4.212.27 17:29, 5 April 2011 (UTC)

Πρότυπο:Ιαπωνία[επεξεργασία]

Έφτιαξα σήμερα ένα πρότυπο για την Ιαπωνία, αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να βάλω στο Ανανέωση. Πατάω και με οδηγά στο πρότυπο για τη Λιβύη. Μήπως μπορεί να το διορθώσει κανείς. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 18:18, 7 April 2011 (UTC)

Διόρθωσα τον κώδικα που είναι σχετικά απλός, της μορφής url(της σχετικής σελίδας)&action=purge. Το διόρθωσα και στο πρότυπο της Λιβύης, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις σε μελλοντικά πρότυπα είναι να αλλάζεις το όνομα της χώρας.--Glavkos Talk 19:52, 7 April 2011 (UTC)

Ενημέρωσις[επεξεργασία]

Θα ήθελα να πληροφορήσω τους νέους χρήστες που έτρεξαν σωρηδόν να συνεισφέρουν στα Βικινέα με την επισημοποίησή τους, να περιμένουν υπομονετικά έξω από τον προθάλαμο, αφού ακόμα ασχολούμαστε με εργασίες συντήρησης. Η ενημέρωσις μπορεί να περιμένει. Glavkos 20:10, 10 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Συγχαρητήρια για τη δημιουργία των ΒΝ[επεξεργασία]

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και πλούσια δημοσιογραφία :-) -- ArielGlenn 20:17, 10 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Καλή και δημιουργική συνέχεια!  :) --Geraki 09:59, 11 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Υποθέτω ότι η μετάβαση έχει ολοκληρωθεί και μπορούν να αλλάξουν οι σύνδεσμοι στην Κύρια Σελίδα της Βικιπαίδειας και αλλού, ώστε να οδηγούν εδώ αντί στα αγγλικά Βικινέα, σωστά; Αν είναι, Γλαύκο ανακοίνωσε την δημιουργία του νέου wiki στην Αγορά της Βικιπαίδειας για να αλλάξω μετά τους συνδέσμους. --Geraki 11:02, 11 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

@Ariel Ευχαριστώ θερμά για τις ευχές και για όλη την υποστήριξη που προσέφερες σε όλο το διάστημα στον Επωαστήρα.
@Γεράκι Νομίζω ότι καλύτερα να περιμένουμε λίγο ακόμα να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και οι αναγκαίες αλλαγές. Μην βιάζεστε ..θα ανακοινωθεί στην ώρα του. --Ο Βικινέος ρίχτο 14:03, 11 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Ευχαριστούμε θερμά για τις ευχές σας, ελπίζουμε να μας βοηθήσετε και λίγο εσείς :). Όσο για την ανακοίνωση στην Βικιπαίδεια, υπάρχουν κάποια πρότυπα για διόρθωση, ας περιμένει (νομίζω την άλλη εβδομάδα, με το Πάσχα, το ανακοινώνουμε) Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 17:55, 11 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Να ζήσουν τα Βικινέα και χρόνια πολλά, μεγάλα να γίνουν με άσπρα μαλλιά, παντού να σκορπίζουν της γνώσης το φως, και όλοι να λένε "Να ένας σοφός". Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 18:10, 11 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Προτάσεις για ρυθμίσεις[επεξεργασία]

Προτείνω η Αρχική ή Κύρια Σελίδα να μετονομαστεί σε "Πρωτοσέλιδο" (MediaWiki:mainpage/MediaWiki:mainpage-description)

Επίσης για το μενού, η επιλογή "πύλη κοινότητας" (MediaWiki:portal-url/MediaWiki:portal) να οδηγεί στην Αίθουσα σύνταξης. Να προστεθεί επίσης και σύνδεσμος προς το Καφενείο (με επεξεργασία του MediaWiki:Sidebar). --Geraki 10:12, 11 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Αρχικά συμφωνώ η "Πύλη κοινότητας" να οδηγεί στην αίθουσα σύνταξης καθώς και το Καφενείο να μεταφερθεί στη πλευρική μπάρα, αφού πρόκειται ουσιαστικά για την Αγορά μας. Για το Πρωτοσέλιδο θα ήθελα να το σκεφτώ περισσότερο. Ας περιμένουμε να καταθέσουν προτάσεις και οι άλλοι χρήστες. --Ο Βικινέος ρίχτο 14:49, 11 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Νομίζω θα ήταν καλό να γίνει Κύρια Σελίδα. Όσο για τα άλλα συμφωνώ. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 17:58, 11 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Το "Πρωτοσέλιδο" το σκέφτηκα επειδή ταιριάζει με την έννοια της εφημερίδας και θα είναι πρωτότυπο σε σχέση με τα άλλα wiki. Σκεφτείτε το, βέβαια δεν είναι και τόσο σημαντικό. --Geraki 18:35, 12 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Εγώ θα έλεγα πάλι ότι δεν είμαστε μόνον εφημερίδα, αλλά γενικότερα πολυμέσο αφού ήδη ανεβάζουμε ηχογραφήσεις και ποιός ξέρει αύριο μπορεί και βίντεο. Άρα προς το παρόν να αποφύγουμε την ταύτιση με τις εφημερίδες.--Ο Βικινέος ρίχτο 18:37, 12 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
ΟΚ, εγώ θεωρώ ότι θα ήταν περισσότερο λογοπαίγνιο παρά ταύτιση (άλλωστε η κύρια ή αρχική σελίδα ενός site είναι και η πρώτη σελίδα που βλέπει ο επισκέπτης). Anyway. --Geraki 19:05, 12 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ήδη έχουμε αιτήματα για μποτ και γι'αυτό δημιούργησα την σχετική σελίδα. Ήδη ο Grondin υπέβαλε σχετικό αίτημα που θα πρέπει αν εξετάσουμε. --Ο Βικινέος ρίχτο 19:01, 11 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μένει μόνο να λάβει το στάτους του μποτ. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 19:04, 11 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να το κάνει κάποιος με δικαιώματα γραφειοκράτη, κάτι που δεν έχουμε ακόμα...ή τουλάχιστον νομίζω ότι έτσι είναι.--Ο Βικινέος ρίχτο 19:10, 11 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Δεν έχετε [1]. Καλό είναι να ζητήσεις, θα χρειαστεί. Μέχρι τότε τα δικαιώματα μπορούν να τα δίνουν οι stewards. --Geraki 18:32, 12 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

@Γεράκι Σε τι ακριβώς θα μας χρειαστούν τα δικαιώματα του γραφειοκράτη; ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Γλαύκος

Κυρίως για δικαιώματα bot και μετονομασίες χρηστών. --Geraki 19:02, 12 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

[[w:]] και [[w:el]][επεξεργασία]

Παλιά το [[w:]] οδηγούσε σε άρθρα της Αγγλικής Βικιπαίδειας ενώ τώρα όχι, καθώς οδηγεί σε άρθρα της Ελληνικής Βικιπαίδειας. Παρόλο αυτά, περνώντας από μερικά άρθρα που μετάφρασα από τα Αγγλικά Βικινέα, είδα ότι ο σύνδεσμος οδηγά στην Ελληνική Βικιπαίδεια, όπου λογικά δεν υπάρχουν τα συγκεκριμένα άρθρα (αυτά τα άρθρα είναι σε αγγλικούς τίτλους). Για αυτό ζητάω από ένα ρομποτάκι, να μετατρέψει το [[w:]] σε [[w:en]] και το [[w:]] σε [[w:el]]. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 17:06, 12 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Εννοείς το [[w:]] σε [[w:en:]] και το [[w:el:]] σε [[w:]]. Πρέπει να γίνει με προσοχή, σε περίπτωση μπερδέματος δεν πρόκειται να ξεμπλέξουν χωρίς χέρι. --Geraki 18:29, 12 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Ναι, γι'αυτό σίγουρα θα χρειστεί μποτ , όπως και στα [[n:xx]]] (στα interwikis και στο πρότυπο:Μεταφρασμένα) θα πρέπει να φύγει το πρώτο n:. Προς το παρόν τα βγάζω με το χέρι.--Ο Βικινέος ρίχτο 18:40, 12 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Αν κάνεις τα μισά με το χέρι, όταν τρέξει bot θα τα αλλάξει ανάποδα. Πρόσεξε ότι χρειάζονται δύο αλλαγές στις οποίες το ένα string που θα αλλάξει είναι το string που θα καταλήξει η άλλη αλλαγή. --Geraki 18:57, 12 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]


Προστασία σελίδων άρθρων[επεξεργασία]

Σύμφωνα με την πολιτική των αγγλικών Βικινέων τα άρθρα που είναι πέραν των 20 ημερών αρχειοθετούνται και οι σελίδες τους προστατεύονται...Για περισσότερα δείτε το {{Αρχειοθετημένα}}. Προτείνω για όσα άρθρα μέχρι τώρα έχουν το πρότυπο να κλειδωθούν οι σελίδες τους. Για όσα δεν έχουν πάρει το πρότυπο θεωρώ ότι θα πρέπει να κλειδώνονται μετά από 3 ή 4 μήνες. Περιμένω να ακούσω και τις δικές σας απόψεις.--Ο Βικινέος ρίχτο 19:02, 12 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Οι προστασίες των αρχειοθετημένων τελείωσε. Εγώ θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερα να κλείνουμε αμέσως τα αρχειοθετημένα άρθρα (1 μήνα μετά τη δημιουργία), και αν υπάρξει πρόβλημα να τα ανοίξουμε. Δεν θεωρώ σωστό να κλείνουν μετά από 2-3 μήνες, γιατί θα χάσουμε χρόνο ψάχνοντας στη κατηγορία. Αλλά, ας ακούσουμε και άλλες απόψεις. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 09:56, 13 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Πύλες και άρθρα[επεξεργασία]

Σε 2 άρθρα υπήρχαν μαζί και οι πύλες. Μετά από λίγη προσπάθεια, αφαίρεσα και στα 2 το πρότυπο Βικιπαίδεια, και τελικά αφαιρέθηκαν οι πύλες, με αποτέλεσμα να διορθωθούν τα άρθρα. Έχει πρόβλημα το πρότυπο; Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 20:48, 12 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Καλημέρα. Δημιούργησα το παρών πρότυπο, αλλά δείχνει ότι όλα τα άρθρα γράφθηκαν στις 10 Απριλίου. Γίνεται να το διορθώσει κανείς; Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 13:15, 13 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Δικαιολογημένα δείχνει 10 Απριλίου αφού έκανες επεξεργασία σ' αυτά τα άρθρα τη συγκεκριμένη μέρα. Κατά τ' άλλα το πρότυπο μου φαίνεται εντάξει.--Ο Βικινέος ρίχτο 20:16, 13 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Αριθμοί[επεξεργασία]

Στο w:Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο μορφής αναφέρεται το εξής: Στο κείμενο, οι αριθμοί μέχρι και το 20 γράφονται με λέξεις και όχι ψηφία. Εξαίρεση, ωστόσο, μπορεί να γίνει όταν οι αριθμοί συνοδεύουν μονάδες μέτρησης.
Προτείνω να υιοθετηθεί αυτή η οδηγία και στα Βικινέα. --Flyax 17:23, 13 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Στον τίτλο; Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 17:52, 13 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Η οδηγία αναφέρεται στο κείμενο, αλλά θα μπορούσε να επεκταθεί και στους τίτλους. Βέβαια συνήθως θέλουμε οι τίτλοι να είναι πιο σύντομοι, οπότε εκεί θα μπορούσε να γίνει εξαίρεση. Νομίζω όμως ότι δεν είναι καλό η πρώτη λέξη του τίτλου να είναι αριθμός. --Flyax 17:54, 13 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Για τους αριθμούς υπάρχει και σχετικό κεφάλαιο στον οδηγό στυλ.--Ο Βικινέος ρίχτο 20:28, 13 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Νέο πρότυπο[επεξεργασία]

Το Γεράκι πρότεινε (και σε αυτό συμφώνησα) να αφαιρεθεί το μέρος με τα λινκ στην Εισαγωγή και αυτά:

Εισαγωγή · Αίθουσα σύνταξης · Περιεχόμενα · Καφενείο · Κοινωνικά δίκτυα · Αμμοδοχείο · Επιφόρτωση εικόνων · Επεξεργασία άρθρων · Οδηγός περιεχομένου · Οδηγός στυλ

προτείνω αυτό να γίνει πρότυπο και να τοποθετηθεί σε κάθε σελίδα από αυτές. Ακούω απόψεις. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 18:14, 15 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Αφήστε τις συζητήσεις και βάλτε ένα σύνδεσμο προς το καφενείο στην κύρια σελίδα ΤΩΡΑ. Μου πήρε δυο λεπτά να το βρω. --Ο βιαστικός σας σύμβουλος 18:46, 15 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Και παρακαλώ σβήστε το «και ξεκίνησε να λειτουργεί ως δοκιμαστικό εγχείρημα του Επωαστήρα από τις 18 Μαρτίου 2009. Προς το παρόν». Πιάνει χώρο και είναι άχρηστο. --FocalPoint 19:02, 15 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Διορθώθηκαν και τα 2. Σήμερα ή αύριο θα ξεκινήσω με τις πύλες για τις ηπείρους. Ελπίζω να μην υπάρχουν διαφωνίες. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 19:41, 15 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Δεν βλέπω γιατί μας έπιασε η βιασύνη και η πιλάλα. Το πρότυπο που λες είναι αναγκαίο και μπορεί να υπάρχει σε όλες τις σελίδες πολιτικής. Από την άλλη κάποιες λειτουργίες δεν είναι άμεσα προσβάσιμες. Επιπλέον για την Βοήθεια δεν νομίζω ότι η σελίδα των περιεχομένων κάνει όπως είναι σήμερα. Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να το έχουμε συζητήσει από τα πριν. Όχι ότι διαφωνώ με τις όποιες προτάσεις, που είναι ευπρόσδεκτες, αλλά τα θέματα είναι πολλά και δεν εξαντλούναι μόνο στα πρότυπα. Πέραν αυτού, οι επιλογές της πρώτης σελίδας δεν ήταν τυχαίες και εμπεριείχαν αυτά που είναι άκρως απαραίτητα για τον νεόφερτο στα ΒΝ.--Ο Βικινέος ρίχτο 01:27, 16 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Εγώ το πρότεινα επειδή πράγματι ήταν χρήσιμοι αυτοί οι σύνδεσμοι όσο τα Βικινέα φιλοξενούνταν στο incubator αλλά πλέον οι ίδιοι σύνδεσμοι υπάρχουν (ή μπορούν να υπάρχουν) στο αριστερό μενού. Καλό είναι να μην υπάρχουν περιττοί σύνδεσμοι (θόρυβος) στην πρώτη ματιά και οι περισσότεροι επισκέπτες θα πρέπει να δουν περιεχόμενο (το εγχείρημα δουλεύει) για να τους κινήσουμε το ενδιαφέρον να συνεισφέρουν (αν τους κινηθεί το ενδιαφέρον θα βρουν και τα υπόλοιπα). Anyway, πράγματι υπάρχουν πολλά θέματα και καλό είναι να λύνονται ένα-ένα. --Geraki 10:27, 16 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Μέγεθος άρθρων[επεξεργασία]

Προτείνω να γίνονται αποδεκτά και μικρά άρθρα. Μη σας παρασύρει η αγγλική έκδοση. Από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς. --FocalPoint 18:48, 15 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Το άρθρο σου επεκτάθηκε αρκετά. Τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Μία παράγραφος είναι λίγη αν υπάρχουν να γραφθούν αρκετά (τώρα έχει 3 παραγράφους και καλύπτει το θέμα). Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 20:16, 15 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Όπως είδατε, έκανα κάποιες αλλαγές και τώρα σκέφτομαι να κάνω και τις πύλες για τις ηπείρους:

Αυτό μπορεί να μπει ως πρότυπο (Πρότυπο:Ηπείροι). Επιπλέον, θα χρειαστεί να προσθέσουμε τη κατηγορία (μπορώ να το κάνω εγώ αν δεν μπορείτε) για τη κάθε ήπειρο σε άρθρα των χωρών της ηπείρου: π.χ σε άρθρο για τη Συρία θα πρέπει να υπάρχει η Κατηγορία:Αφρική. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 20:16, 15 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Όταν τις φτοιάξεις, μπες και στις αντίστοιχες πύλες της Βικιπαίδειας και πρόσθεσε σύνδεση προς τις εδώ πύλες. Μπορείς να βγάλεις την σύνδεση προς τις σχετικές πύλες του Αγγλόγλωσσου Wikinews που υπάρχουν τώρα εκεί. VJSC263IO 23:49, 16 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Η πρώτη πύλη είναι αυτή για Μέση Ανατολή. Για να μπαίνουν άρθρα σε αυτή, εκτός από τη κατηγορία για τη χώρα, γράφετε Κατηγορία:Μέση Ανατολή και άλλη κατηγορία (το θέμα - πολιτική και συγκρούσεις). Κάπως έτσι θα είναι και οι άλλες πύλες. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 16:00, 18 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

«Ελληνικά εισαγωγικά» - Πρόταση‎[επεξεργασία]

O ελληνικός, ο γαλλικός και ρωσικός τρόπος γραφής χρησιμοποιούν «αυτά» τα εισαγωγικά. Στη γαλλική γλώσσα απαιτείται space, « Πέτρος ». Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές γλώσσες χρησιμοποιούν "αυτά" όπως και στα αγγλικά. Τα «» τα βάζουμε με Ctrl + Alt + [ και Ctrl + Alt + ] ή Alt + [ και Ctrl + Alt + ]

--Pplatis 20:05, 16 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Αντ'αυτών θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και το πρότυπο {{Παράθεση}}.--Ο Βικινέος ρίχτο 23:19, 16 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ωραία οπότε έχουμε πολλές επιλογές αν θέλουμε και πλάγιο κείμενο με τα σωστά εισαγωγικά. --Pplatis 23:53, 16 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ιστορία των Ελληνικών Βικινέων[επεξεργασία]

Σήμερα έγραψα την ιστορία των Ελληνικών Βικινέων από τη δημιουργία τους στον Επωαστήρα έως σήμερα. Καλό διάβασμα, Βικινέοι! Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 18:40, 17 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Νομίζω ότι είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και θα μπορούσε να εμπλουτιστεί βέβαια. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τον κόπο. Καλοτάξιδα, όπως είπε και ο Tzavaras.--Ο Βικινέος ρίχτο 18:45, 17 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Καλωσόρισμα[επεξεργασία]

Προτείνω δημιουργία του πρότυπου αυτού, μεταφράζοντας το αντίστοιχο των Αγγλικών Βικινέων (αν και θα χρειαστεί να μεταφραστούν και άλλα). Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 16:00, 18 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Συμφωνώ για το πρότυπο καλοσωρίσματος. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως θα διαχειριστούμε όλες αυτές τις νέες Πύλες που έχεις στο πρότυπο {{Μέση Ανατολή/Χώρες}}....Εντωμεταξύ λείπει και το {{Μέση Ανατολή}} που λογικά προηγείται.--Γλαύκος ρίχτο 19:36, 18 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Νομίζω είναι λογικά τα ίδια πρότυπα, αλλά στα Αγγλικά το είχε ως Μέση Ανατολή/Χώρες (Υποδιαιρέσεις). Δεν χρειάζεται να τις διαχειριστούμε και πολύ. Αν βάλεις ένα άρθρο για το Κουβέιτ, π.χ, και βάλεις κατηγορίες για Μέση Ανατολή και κατηγορία για τον τομέα του θέματος (π.χ πολιτική και συγκρούσεις) θα πρέπει να εμφανίζεται ταυτόματα. Για τη χώρα, θα υπάρξει πύλη, όταν υπάρξουν αρκετές ειδήσεις. (εν τω μεταξύ, ξέχασα το πρότυπο ανανέωσης με το RSS). Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 19:45, 18 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Καλό είναι να μην αντιγράφουμε αλόγιστα τα αγγλικά βικινέα. Δεν έχουμε τα ίδια μεγέθη, η υπερβολική ταξινόμηση δυσκολεύει αντί να διευκολύνει οποιονδήποτε και δεν έχει νόημα. Καλύτερα είναι να μείνουν κατά Ήπειρο εκτός από εκεί όπου υπάρχουν πολλές ειδήσεις για μια χώρα (π.χ. Αίγυπτος - Λιβύη). --Geraki 12:10, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Δοκίμασα χθές να δημιουργήσω το πρότυπο καλοσωρίσματος. Έχω την αίσθηση ότι κάτι λείπει και δεν λειτουργούν οι καρτέλες. Δεν μπόρεσα όμως να εντοπίσω το πρόβλημα. Μπορεί να το δεί κάποιος; --Γλαύκος ρίχτο 11:55, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Λείπει ο αντίστοιχος κώδικας javascript από το MediaWiki:Common.js.
Πάρε από το αντίστοιχο αγγλικό το κομμάτι από ==Tabber code== μέχρι End Tabber. --Geraki 12:10, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Θα δοκιμάσουμε. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 12:11, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Μπήκε. Ελπίζω να δουλέψει τώρα. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 12:18, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Να προσθέσεις και το "/*" πριν τη γραμμή "Tabber code". --Geraki 12:23, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]


Ίσως χρειάζεται να δημιουργηθούν τα πρότυπα 1, 2 (μάλλον και το documentation του πρώτου), ενώ το πρότυπο στην επεξεργασία πρέπει να δείχνει έτσι. Έτσι δοκίμασες να το κάνεις; Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 12:11, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
@Nataly Δεν νομίζω ότι είναι αυτό που προτείνεις. Τα πρότυπα τεκμηρίωσης δεν έχουν σχέση με την λειτουργία του κυρίως προτύπου. Είναι μεν εμβόλιμα, αλλά το κυρίως πρότυπο λειτουργεί μια χαρά και χωρίς αυτά. Ούτε η προσθήκη του κώδικα με το Tabber φαίνεται να έλυσε το πρόβλημα. Πρέπει να το ξαναδούμε.--Γλαύκος ρίχτο 12:37, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
ΟΚ. Έκανα και εγώ μια υποσελίδα για το πρότυπο καλωσορίσματος. Είναι μικρό και με τους πιο σημαντικούς σύνδεσμους. Ακούω γνώμες. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 15:23, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Έτοιμα δύο πρότυπα. Το {{Καλωσόρισες}} και το {{Καλωσήλθατε}}. Το πρώτο νεανικό και μωβ και το δεύτερο πιο επίσημο.--Γλαύκος ρίχτο 16:23, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Κοινωνικά δίκτυα[επεξεργασία]

Είχα γράψει κάτι στη Βικινέα συζήτηση:Κοινωνικά δίκτυα αλλά μάλλον έφυγε κάτω στις Πρόσφατες Αλλαγές και δεν το είδατε, οπότε το μεταφέρω εδώ:

Προτείνω να συνδεθεί το feed των τελευταίων νέων με τους λογαριασμούς σε twitter και facebook μέσω του http://twitterfeed.com ώστε να μην χρειάζεται η ενημέρωσή τους με το χέρι αλλά να δημοσιεύονται τα νέα άρθρα εκεί μόλις μπουν στην Κατηγορία:Δημοσιευμένα. Το έκανα δοκιμαστικά στο δικό μου λογαριασμό στο twitter και δουλεύει πάρα πολύ καλά: http://twitter.com/geraki Τα νέα άρθρα δημοσιεύονται αυτόματα λίγη ώρα μετά την εισαγωγή τους στα "δημοσιευμένα". --Geraki 12:21, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Συμφωνώ. Αν μπορείς να το κάνεις ακόμα καλύτερα. Επίσης, σου προτείνω αν το επιθυμείς να γίνεις συνδιαχειριστής στον λογαριασμό μας στο Twitter. Επιβεβαίωσε για να σου στείλω το password.--Γλαύκος ρίχτο 12:25, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Είχα προσπαθήσει να το κάνω, αλλά δεν τα είχα καταφέρει (δεν μας ξέφυγε). Μπορείς να το κάνεις εσύ Γεράκι; Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 12:26, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
ΟΚ, στείλτε το password. --Geraki 12:36, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Γεράκι, μπράβο σου γι'αυτό που έκανες. Αν και δεν έχω twitter, το είδα και δουλεύει πολύ καλά. Ευχαριστώ πολύ, --патриот8790Ριχ' τα! 20:55, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Αρχειοθέτηση ειδήσεων.[επεξεργασία]

Χαίρετε. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: Μετά από πόσο καιρό περίπου αρχειοθετείται μια είδηση; Ευχαριστώ πολύ, --патриот8790Ριχ' τα! 20:44, 20 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Γίνεται 1 μήνα μετά τη δημοσίευση τους. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 09:48, 21 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Όντως, όπως είπε και ο Nataly8, η πρακτική μας σ'αυτόν τον τομέα είναι να αρχειοθετούμε ένα άρθρο έναν μήνα μετά την δημοσίευσή του. Αν κάποιος από τους χρήστες θεωρεί ότι το διάστημα αυτό είναι μικρό ή μεγάλο, θα ήθελα να ακούσω προτάσεις. --Γλαύκος ρίχτο 10:29, 21 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Αδειοδότηση[επεξεργασία]

Διάβασα στη Βικιπαίδεια ότι έχουμε διαφορετικές άδειες, κάτι που εμποδίζει ελεύθερη αντιγραφή περιεχομένου από τη Βικιπαίδεια προς εδώ. Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Προτείνω συγχρονισμό των αδειών Βικινέων και Βικιπαίδειας. --FocalPoint 12:05, 21 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Η άδεια αφορά όλα τα γλωσσικά εγχειρήματα των Βικινέων. Δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορούμε να διαφοροποιηθούμε ως ελληνικό εγχείρημα, ούτε κατά πόσο συμφωνούμε να γίνει κάτι τέτοιο.--Γλαύκος ρίχτο 12:31, 21 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Για περισσότερα δείτε Βικινέα:Για Βικιπαίδες. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 15:01, 21 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Το περιεχόμενο που γράφει ο Glavkos, ο Nataly8 και ο FocalPoint αδειοδοτείται με όποια άδεια επιθυμούν αυτοί (εκ των υστέρων προσθέτω: αρκεί να είναι η ίδια ή λιγότερο δεσμευτική από αυτήν που αναφέρει το site). Είναι τόσο απλό. Προτείνω και επισήμως, την αλλαγή της άδειας των Βικινέων στα ελληνικά στην «CC-BY-SA 3.0 License». Και στο μεταξύ, αναρτώ και στη δική μου σελίδα ότι όλες οι συνεισφορές μου εδώ (λίγες) γίνονται με αυτή την άδεια. (άκυρο, είναι πιο δεσμευτική). --FocalPoint 11:05, 22 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Το περιεχόμενο που γράφουμε στα Βικινέα είναι ελεύθερο, μπορεί να αντιγραφεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, καθώς επίσης και στην Βικιπαίδεια. Τι ακριβώς θα αλλάξει η άδεια, Φόκαλ; Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 12:10, 22 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Αγαπητέ Focal, επειδή παρακολούθησα και συμμετείχα και στην συζήτηση στην Βικιπαίδεια και το θέμα της άδειας συνδέεται με όλη την αυτή την κουβέντα που έχει προηγηθεί, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Από την συζήτηση που έκανα με κάποιον ειδικότερο από μένα σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων προέκυψαν τα εξής:
 1. Ότι έχει γραφτεί μέχρι σήμερα έχει αδειοδοτηθεί με την άδεια 2.5 CC-BY. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τους υπευθύνους εκεί. Ο σκοπός των ΒΝ δεν είναι να εμποδίσουμε οποιονδήποτε να κάνει χρήση του υλικού τους, ούτε να είναι υποχρεωμένος να κάνει με την συγκεκριμένη ελεύθερη άδεια. Μπορεί να επιλέξει μια άλλη.
 2. Έχουμε την δυνατότητα να υιοθετήσουμε και την 3.0 CC-BY που είναι παρόμοια, αλλά σ'αυτήν την περίπτωση θα πρέπει ότι δημοσιεύουμε να έχει και τις 2 άδειες εις το εξής, δηλαδή πολλαπλή άδεια.
 3. Στην περίπτωση που επιμένεις να χρησιμοποιείς, ή να δηλώνεις ρητά ότι θέλεις να χρησιμοποιήσεις την 3.0 CC-BY-SA, σου γνωστοποιώ ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και κανένα εγχείρημα των Βικινέων δεν το έχει υιοθετήσει (εκτός ίσως από το hu.wikinews, αν και διατηρώ και γι'αυτό μια επιφύλαξη). Γνώμη μου είναι να μην το υιοθετήσουμε ούτε εμείς στο παρόν εγχείρημα. Γιατί σε περίπτωση που επιχειρήσουμε να αλλάξουμε την άδεια σε CC-BY-SA είμαστε υποχρεωμένοι να διαγράψουμε όλο το υπάρχον περιεχόμενο και να ξεκινήσουμε το εγχείρημα από την αρχή. Και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να θέλει κάτι τέτοιο. --Γλαύκος ρίχτο 15:26, 22 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
 • Θα μπορούσα να επιμένω με μια οποιαδήποτε άδεια πιο γενική από την παρούσα, αλλά όχι με αυτήν που είχα σημειώσει, που είναι πιο δεσμευτική (έχει το SA - Same). Ακύρωσα αυτό που είχα γράψει
 • Μπορείτε αν θέλετε να υιοθετήσετε την 3.0 CC-BY δηλώνοντας «και την 2.5 CC-BY». Δεδομένου ότι εγώ είμαι περιστασιακός, αυτό είναι περισσότερο θέμα των μονίμων συνεργατών - σκεφτείτε το, κοιτάξτε διαφορές και αποφασίστε αν το θεωρείτε σωστό

Ευχαριστώ Γλαύκε για την προσοχή. --FocalPoint 16:26, 22 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]


Συγνώμη, αλλά εδώ έχετε ένα σοβαρότατο λάθος και δεν νομίζω ότι το έχετε αντιληφθεί. Κι εγώ δεν το πρόσεξα στην αρχή. Η άδεια είναι Creative Commons Attribution 2.5. Αυτή η άδεια είναι συμβατή με οποιαδήποτε άλλη άδεια καθώς δεν περιέχει τον περιορισμό sharealike/Παρόμοια Διανομή. Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο ακόμη και χωρίς να αναφέρει την άδεια CC με μόνο περιορισμό να αναφέρει τα Βικινέα. Συνεπώς είναι αποδεκτή η χρήση των κειμένων κάτω από οποιαδήποτε άλλη άδεια συμπεριλαμβανομένης και της cc-by-sa-3.0 που έχει η Βικιπαίδεια.

Ακόμη και αν η άδεια των Βικινέων ήταν SA και πάλι θα επιτρεπόταν αφού οι άδειες Creative Commons επιτρέπουν την αναβάθμιση σε νεότερες εκδόσεις της άδειας (όχι όμως σε παλαιότερες εκδόσεις) γι'αυτό και οι περισσότεροι χρησιμοποιούν και αναβαθμίζουν το δικό τους περιεχόμενο πάντα στην νεότερη άδεια για να μπορούν να εισάγουν οποιοδήποτε περιεχόμενο.

Σχετικά με αλλαγή της άδειας, αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει αφού το υπάρχον περιεχόμενο καλύπτεται από μια άδεια που δεν περιέχει περιορισμό ως προς το είδος της άδειας. Οποιαδήποτε αναβάθμιση από 2.5 σε 3.0 δεν θα κάνει καμία απολύτως διαφορά. Διαφορά θα έκανε η αναβάθμιση σε μια περισσότερο περιοριστική άδεια (BY-SA). Το ερώτημα για τέτοια αλλαγή θα ήταν για ποιο όφελος. Η αναβάθμιση σε συμβατή με την Βικιπαίδεια θα ήταν κέρδος ως προς την μεταφορά κειμένων από εκεί προς τα εδώ. Ωστόσο θα καθιστούσε δυσκολότερη την χρήση του περιεχομένου της Βικιπαίδειας σε άλλα site: Η υπάρχουσα άδεια επιτρέπει την χρήση του σε οποιοδήποτε καθεστώς όχι μόνο σε site με cc-by-3.0 ή cc-by-sa-3.0 αλλά ακόμη και σε site ή μέσα (εφημερίδες) που δεν επιτρέπουν την περαιτέρω αναπαραγωγή και είναι full copyright, χωρίς να μπλέκουν με άδειες κλπ πέρα από απλή αναφορά στα Βικινέα. --Geraki 13:19, 23 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Εξεταστές[επεξεργασία]

Ο χρήστης Patriot8790 προτάθηκε για Εξεταστής. Ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόταση. Η ψηφοφορία άρχισε (και προτείνω να λήξει σε 1 εβδομάδα). Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 12:42, 21 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Συμφωνώ. Επομένως λήγει στις 12:42 28 Απριλίου 2011 (EEST).--Γλαύκος ρίχτο 13:45, 21 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Εγώ πάντως θα πρότεινα για γενική αναθεώρηση της διαδικασίας δημοσίευσης άρθρων. Πιστεύω ότι τα μεγέθη των ελληνικών βικινέων δεν επιτρέπουν τόσο πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες όσο αυτές που έχουν τα αγγλικά ή οποιαδήποτε άλλα. Το εγχείρημα είναι στην αρχή και χρειάζεται απλές μεθόδους για να αναπτυχθεί. Βρίσκω απλούστερο η εξέταση και δημοσίευση ενός άρθρου να γίνεται απλώς από έναν άλλο χρήστη πέρα από αυτόν που το δημιούργησε ή είναι ο κύριος χρήστης που συνεισέφερε σε αυτό. Η ταχύτητα δημοσίευσης είναι σημαντική και μάλλον τα Βικινέα δεν μπορούν να έχουν ακόμη την πολυτέλεια να υπάρχουν τριγύρω και σε οποιαδήποτε ώρα εξεταστές. --Geraki 13:27, 23 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Τα άρθρα πρέπει να ελέγχονται τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς την σύνταξη και την ορθογραφία. Κι αυτό πρέπει να γίνεται πριν δημοσιευθούν. Ενδεχομένως η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο απλή, είτε αν έχουμε νέους εξεταστές (σου προτείνω κι εσένα να μπείς στην ομάδα αυτή), είτε αν λειτουργήσει τελικά το ειδικό gadjet για εξέταση άρθρων...αλλά γι'αυτό περιμένουμε απάντηση από τον δημιουργό της εφαρμογής. Συμφωνώ με την γενικότερη τοποθέτηση ότι πρέπει οι ειδήσεις να δημοσιεύονται πιο γρήγορα για να είμαστε πιο επίκαιροι. --Γλαύκος ρίχτο 13:45, 23 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Ευχαριστούμε για τη πρόταση. Η δημοσίευση, όμως, γίνεται από χρήστη που δεν έχει εμπλακεί στη συγγραφή του άρθρου, όπως και η εξέταση του. Δεν μπορούμε να βάλουμε όμως τους πάντες. Πρέπει να ξέρουν την πολιτική και να είναι άτομα που τα εμπιστευόμαστε. Ο Πάτριοτ, ο Γλαύκος, ο Λου και εγώ είμαστε (για την ώρα) οι κύριοι συντάκτες (με μικρή βοήθεια εσένα, του Φόκαλ και του Ντίου). Για αυτό, δεν μπορώ να βρω κάτι για να μην γίνει η εκλογή νέου Εξεταστή. Όσο για τα επίκαιρα, είναι πρόβλημα, καθώς θέλουμε κάποιον να τα ενημερώνει. 200 Βικινεοφωτιές Όγκνι Κάι 13:49, 23 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Προφανώς ο δεύτερος χρήστης που θα κάνει την δημοσίευση θα κάνει τον έλεγχο περιεχομένου, σύνταξης και ορθογραφίας. Νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς οι συντάκτες είναι πολύ λίγοι για να υπάρχει διαχωρισμός. Στην παρούσα φάση θα έπρεπε όλοι οι τακτικοί συντάκτες να είναι ταυτόχρονα και εξεταστές. Εκ των πραγμάτων δεν βλέπω να υπάρχουν πολλοί νέοι συντάκτες που δεν γνωρίζουν την πολιτική και μπορεί να "δημοσιεύσουν" ένα ανέτοιμο άρθρο. Δεν βλέπω δηλαδή σημαντικό λόγο για τον οποίο ο Γλαύκος δεν μπορεί να δημοσιεύσει ένα άρθρο του Nataly8 και αντίστροφα. --Geraki 15:40, 23 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Προφανώς κι είναι έτσι....κάποιες μικροδιορθώσεις δεν σημαίνουν ότι υπάρχει εμπλοκή στο άρθρο. Κι είναι πολυτέλεια να ψάχνουμε για εξεταστές που να μην είναι επιμελητές ή συντάκτες. Εξάλλου δεν υπάρχει καμία σύγκρουση ενδιαφέροντος. Όλοι το ίδιο κάνουμε και όλοι προσπαθούμε να δούμε πως θα το κάνουμε καλύτερο.--Γλαύκος ρίχτο 15:51, 23 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Καλό Πάσχα[επεξεργασία]

Καλό Πάσχα (ρωσικό κουλίτς)

Καλησπέρα Βικινέοι. Ο χρήστης:Nataly8 εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!! (και καλό τραπέζι) Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 20:40, 23 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Καλή και χαρμόσυνη ανάσταση στην νέα κοινότητα των Βικινέων...Χτυπήστε με δύναμη τ'αυγά και ακονίστε τα κουτάλια για την μαγειρίτσα. --Γλαύκος ρίχτο 20:46, 23 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Καλή Ανάσταση και αύριο βουρ στα κοντοσούβλια. --Geraki 20:57, 23 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Και ξανά, Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά (καμιά σόδα κανείς;) --Geraki 20:15, 24 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]


Καλό, αν και αρκετά γλυκό για τα γούστα μου . --Geraki 22:20, 24 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Διόρθωση Κύριας Σελίδας[επεξεργασία]

Κάποια πράγματα δεν φαίνονται σωστά στην Κύρια Σελίδα.

Μετακινήστε το MediaWiki:Common.css/Main Page σε MediaWiki:Common.css/Κύρια Σελίδα.

Προσθέστε το παρακάτω στο MediaWiki:Common.js.

importStylesheet("MediaWiki:common.css/" + wgPageName);
importScript("MediaWiki:common.js/" + wgPageName);

Ευχαριστώ. --Geraki 22:34, 24 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Τί γίνεται όμως με το MediaWiki:Common.css που είναι κενό. Μήπως εκεί έπρεπε να βάλουμε τον κώδικα; --Γλαύκος ρίχτο 01:46, 25 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

@Geraki Ήταν κενό δηλαδή, γιατί μόλις το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά. Δες το και πες μου τη γνώμη σου. --Γλαύκος ρίχτο 02:23, 25 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Στο MediaWiki:Common.css μπαίνει κώδικας που χρησιμοποιείται σε πολλές σελίδες, στο MediaWiki:Common.css/Κύρια Σελίδα μόνο αυτός που χρειάζεται στην Κύρια Σελίδα και δεν χρειάζεται να φορτώνεται σε άλλες.
Περιέργως ενώ όλες οι κλάσεις φαίνονται να δουλεύουν σωστά, κάποια πράγματα δεν δουλεύουν ενώ μου δουλεύουν στην σελίδα χρήστη, π.χ. υπάρχει πρόβλεψη να μην εμφανίζεται ο τίτλος της σελίδας και οι κατηγορίες αλλά εξακολουθούν να εμφανίζονται. Περίεργο, με δεδομένο ότι ο κώδικας είναι ακριβώς ίδιος στο ζευγάρι Χρήστης:Geraki/ΚΣ/Χρήστης:Geraki/common.css/Χρήστης:Geraki/ΚΣ (εσείς δεν μπορείτε να το δείτε, φορτώνει μόνο από το δικό μου λογ. [2]). --Geraki 19:56, 25 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]
@Geraki Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι κάτι απλό ή να το αναφέρουμε ως σφάλμα; Ίσως να είναι πολύ πιο απλό απ'ότι φαίνεται, δεν είμαι αυτός όμως που μπορώ να σου απαντήσω άμεσα.--Γλαύκος ρίχτο 23:31, 28 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Δημιουργία νέας ομάδας χρηστών Εξεταστές[επεξεργασία]

Παρατηρώντας κανείς τις ομάδες χρηστών που υπάρχουν στα Ελληνικά Βικινέα διαπιστώνει ότι απουσιάζει η ομάδα εκείνη που αποκαλούμε Εξεταστές ή Συντάκτες ή Reviewers στα αγγλικά. Για να δημιουργηθεί θα πρέπει να αναφερθεί πρόβλημα στο Bugzilla και να γίνει μια ψηφοφορία ότι η κοινότητα εγκρίνει την δημιουργία της. Πρότεινω λοιπόν επειδή ήδη θα έχουμε 4 Εξεταστές να επιβεβαιωθεί η βούληση της κοινότητας επ'αυτού:

Υπέρ συμφωνώ και εγώ. --патриот8790Ριχ' τα! 19:40, 28 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Σχόλιο Τα δικαιώματα αυτής της ομάδας χρηστών όπως περιγράφονται στο en:Wikinews:Reviewing εξαρτώνται κατά ουσιαστικό βαθμό στην Extension:FlaggedRevs. Αν δεν ενεργοποιηθεί αυτή, δεν έχει νόημα η ομάδα χρηστών. Επίσης είχα σχολιάσει παραπάνω για το ότι στην παρούσα φάση καλό είναι όλοι οι τακτικοί χρήστες να είναι ταυτόχρονα και εξεταστές. Προτείνω τα δικαιώματα να δίνονται αυτόματα σε χρήστες που έχουν 10 ή 15 ημέρες από την ημέρα εγγραφής και 50-100 επεξεργασίες στο κύριο namespace (άρθρων). Αυτό είναι δυνατό από το λογισμικό και χρησιμοποιείται με αυτό τον τρόπο στις βικιπαίδειες. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να υπάρχει κίνητρο για να συνεχίσει κάποιος την συνεισφορά του, να δημιουργηθεί ένας πυρήνας χρηστών/εξεταστών και να υπάρχει γρηγορότερο workflow. --Geraki 20:28, 28 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Σχόλιο Βάζεις ένα ξεχωριστό θέμα σε σχέση με αυτό που ψηφίζουμε, ή μάλλον ένα θέμα που συνδέεται μ'αυτό. Ένα ζήτημα είναι αν θα υπάρχει η ομάδα χρηστών με δικαιώματα Εξέτασης. Ένα άλλο είναι η ενεργοποίηση των FlaggedRevs. Σαφώς ως αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας θα ζητάμε μαζί με την ενεργοποίηση της ομάδας χρηστών και την ενεργοποίση των FlaggedRevs .....Δεν διαφωνώ με το να πάρουν τα δικαιώματα περισσότεροι χρήστες (κι ούτε κάν βάλαμε ως προϋπόθεση ελάχιστο όριο επεξεργασιών), εφόσον όμως γνωρίζουμε την συνειφορά τους σε άλλα αδελφά ελληνικά εγχειρήματα, έχουν στέρεη γνώση της ελληνικής γλώσσας και έχουν κατανοήσει κατ'ελάχιστον την πολιτική των Βικινέων (ουδετερότητα, πνευματικά δικαιώματα κλπ). Δεν διαφωνώ τα δικαιώματα αυτά να δίνονται άμεσα, εντούτοις μέσα από τις διαδικασίες που ήδη έχουμε θεσπίσει.

Επίσης προτείνω τα άρθρα που αντιγράφονται από το Voanews να δημοσιεύονται αυτόματα πριν την εξέταση, δεδομένου ότι τα κείμενα αυτά έχουν ήδη υποστεί συντακτική επεξεργασία. Ας εκφραστούν όμως και άλλοι για το ζήτημα που έθεσε το Geraki και για τα Voanews.--Γλαύκος ρίχτο 23:44, 28 Απριλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Εφόσον δεν υπάρχουν άλλες γνώμες και επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος προωθώ το αίτημά μας στο Bugzilla. Οι όποιες αντιρρήσεις ή ενδεχόμενες μικροαλλαγές όσον αφορά την πολιτική για τις ομάδες χρηστών πιστεύω ότι θα διαμορφωθούν στην πορεία. Ευχαριστώ όλους όσους ψήφισαν και τον χρήστη Geraki για τις χρήσιμες πάντα επισημάνσεις του. --Γλαύκος ρίχτο 16:01, 1 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]

Θα πρότεινα στα άρθρα-νέα οι πηγές να μην μπαίνουν γενικά και αόριστες σε μια παράγραφο πηγές.. αλλά να μπαίνουν με την μορφή εμβόλιμων πηγών.. ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα η πηγή του κάθε νέου. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί αυτός ο φορμαλισμός γιατί θα προκύψουν νέα με σύγκρουση πηγών και καλό θα είναι ό,τι γράφεται να φαίνεται από που προέρχεται άμεσα. Ggia 22:03, 1 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]

Μπορείς σε κάθε παράγραφό των άρθρων που θα γράψεις να αναφέρεις σε μια παρενθετική πρόταση λ.χ. «Σύμφωνα με το χθεσινό φύλλο της Καθημερινής οι εξεγερθέντες απαίτησαν να παραιτηθεί ο Υπουργός προπαγάνδας». Στα Βικινέα αποφεύγουμε να βάζουμε παραπομπές...κάτι τέτοιο είναι εκ των πραγμάτων σε βάρος της ταχύτητας μετάδοσης των γεγονότων. --Γλαύκος ρίχτο 22:50, 1 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]

Έκδοση για κινητά[επεξεργασία]

Χαίρετε. Θα ήθελα να προτείνω, αν γίνεται φυσικά, τη δημιουργία μιας έκδοσης για κινητά τηλέφωνα, γιατί νομίζω πως θα είναι χρήσιμο σε πολλούς ανθρώπους που διαβάζουν τα βικινέα. Ευχαριστώ πολύ, --патриот8790Ριχ' τα! 10:44, 16 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]

Καλησπέρα. Δώσε μας λίγο χρόνο να δούμε τι μπορεί να γίνει μ'αυτό. Από μια πρώτη κουβέντα που είχα έμαθα ότι αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει μόνο στην Βικιπαίδεια απ'όλα τα εγχειρήματα του Wikimedia. θα επανέλθω όμως αν μάθω κάτι νεότερο. --Γλαύκος ρίχτο 20:09, 16 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]
Φαίνεται καλή ιδέα, αλλά ας περιμένουμε όπως λέει ο Γλαύκος. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 20:11, 16 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]
Και εγώ συμφωνώ να περιμένουμε. Ευχαριστώ πολύ, --патриот8790Ριχ' τα! 09:01, 18 Μαΐου 2011 (EEST)[απάντηση]

Απουσία[επεξεργασία]

Να με συγχωρούν οι φίλοι μου οι Βικινέοι που είναι πιο νέοι και ωραίοι από μένα για την εν μέρει αποχή μου τελευταία από το wiki. Υπόσχομαι στο μέτρο του δυνατού, και όσο μπορώ να κάνω δουλειά εν κινήσει (αρχές Αυγούστου θα είμαι στη Σλοβακία) να συνεισφέρω περισσότερα...Δυστηχώς προέκυψαν ζητήματα που ανάγονται στην ευθύνη για πολιτική δράση...Είναι μια επιλογή συνειδητή, αφού χρόνια απείχα απ΄αυτά. Σήμερα όμως είναι η μόνη ευκαιρία για να κάνουμε την Ελλάδα μας καλύτερη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση. --Γλαύκος ρίχτο 11:26, 21 Ιουνίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Το μόνο που μπορούμε να σου ευχηθούμε είναι καλή επιτυχία και γρηγορότερη επιστροφή στα Βικινέα. Ελπίζω να περνάς που και που για να δείς τι γίνεται εδώ. Τουλάχιστον βλέπω κάποια κίνηση από νέους χρήστες και ίσως μπορούμε να καλύψουμε τις απώλειες. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 11:30, 21 Ιουνίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Το Καφενείο έχει νεκρώσει εδώ κι αρκετές μέρες. Ελπίζω αυτό να μη σημαίνει ότι δεν έχουμε θέματα προς επίλυση και στόχους προς επίτευξη. Σύντομα ελπίζω να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στα ΒΝ, που είναι αλήθεια ότι μου έλειψαν. Απλώς ο χρόνος μου είναι στενεμένος. Πάντως εδώ θα απαντώ πάντα αν υπάρχουν προτάσεις και ιδέες. --Γλαύκος ρίχτο 15:22, 5 Ιουλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ε όχι και δεν υπάρχουν στόχοι :). Εδώ μιλάμε ανεβήκαμε μια θέση στη παγκόσμια κατάταξη των ΒΝ (από 29η σε 28η) και πλησιάζουμε στη 27η θέση :). Ναι, όντως, φαίνεται ότι σχεδόν όλοι λείπουν για διακοπές. Τουλάχιστον, η παραγωγή άρθρων δεν έπεσε :) Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 16:29, 5 Ιουλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Χαίρετε, υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί βίντεο σε άρθρο; Θα ήθελα αν γίνεται κάποια τεχνική βοήθεια σε αυτό. Ευχαριστώ, --Lemur12 14:34, 11 Ιουλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Καλησπέρα. Μπορείς αν έχεις τα δικαιώματα του βίντεο να το ανεβάσεις στα Κοινά κι από κει να το μετατρέψεις σε αρχείο .ogv που είναι συμβατό με την πλατφόρμα των commons. Μια (από τις πολλές) χρήσιμη εφαρμογή για τέτοιου είδους μετατροπές είναι εδώ, αλλά σίγουρα θα βρεις κάτι και στο αποθετήριο του Ubuntu. Ο κώδικας που χρησιμοποιούμε είναι [[File:ΟνομαΑρχείου.ogv|center]] σε περίπτωση που θέλουμε να το βάλουμε στο κέντρο ...ίσως και άλλες επιλογές που δεν θυμάμαι τώρα ...αλλά μπορώ να τις εντοπίσω με μια ματιά. Σε κάλυψα; --Γλαύκος ρίχτο 20:29, 12 Ιουλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Τελικά μετά από πολύ καιρό έχουμε μια απάντηση στις 6 Ιουλίου από το Bugzilla σχετικά με το αίτημά μας για τα FlaggedRevs και είναι αρνητική. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί χρειάστηκε τόσος πολύς καιρός για να μας πουν κάτι τόσο απλό και ξεκάθαρο. --Γλαύκος ρίχτο 16:55, 24 Ιουλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Εντάξει, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Οι εξετάσεις μπορούν να συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό όπως τώρα, εξάλλου δεν έχουμε πολλούς χρήστες και πολλά άρθρα ανά ημέρα. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 17:03, 24 Ιουλίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Σχολιασμός[επεξεργασία]

Κοιτούσα την Κατηγορία:Βικινέα:Σελίδες σχολίων σε ειδήσεις και αντιλήφθηκα ότι αυτά τα σχόλια βρίσκονται στο κύριο namespace (0) όπου βρίσκονται και τα άρθρα, κάτι που δημιουργεί προβλήματα (π.χ. μετράνε στον αριθμό ειδήσεων, μπορεί να οδηγηθεί κάποιος εκεί από την τυχαία σελίδα κλπ). Κατά την δική μου γνώμη δεν χρειάζεται να υπάρχουν σελίδες σχολιασμού και θα προτιμούσα να αποσυρθούν με κάποιο τρόπο. Αν όμως νομίζετε ότι είναι καλό να υπάρχουν, τότε θα πρέπει να μεταφερθούν είτε στο namespace Βικινέα (π.χ. Βικινέα:Σχόλια/Άρθρο) ή να δημιουργηθεί ένα νέο namespace. Επίσης θα πρέπει να μπει σχετικός κώδικας έτσι ώστε να εμφανίζονται ως τρίτη καρτέλα στα άρθρα (δηλαδή άρθρο/συζήτηση/σχόλια). --Geraki 16:18, 23 Αυγούστου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ναι, όντως τα σχόλια μετράνε στον αριθμό άρθρων. Είχα ρωτήσει τον χρήστη εδώ και μου είπε ότι πρώτα πρέπει να ψηφίσουμε αν θέλουμε σχόλια ή όχι και μετά να θέσουμε το σχετικό αίτημα στο Bugzilla. Αν λήξε κατά, μπορούμε να διαγράψουμε το πρότυπο:πες τη γνώμη σου (αν και θα χρειαστεί να καθαρίσουμε σχεδόν 800 άρθρα) και τις σελίδες σχολιασμού. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 16:39, 23 Αυγούστου 2011 (EEST)[απάντηση]
Τα σχόλια είναι πολύ συνηθισμένα σε πολλά ειδησεογραφικά sites και κατά την άποψή μου θα προτιμούσα να μη φύγουν. @Γεράκι, συμφωνώ πάντως με την επισήμανσή σου και νομίζω ότι θα πρέπει να μπει το σχετικό bug στο Bugzilla...Τι γίνεται όμως μέχρι τότε. --Γλαύκος ρίχτο 19:18, 23 Αυγούστου 2011 (EEST)[απάντηση]
Και εγώ συμφωνώ ότι δεν πρέπει να φύγουν. Για να μπεί αίτηση στο Bugzilla πρέπει να γίνει ψηφοφορία. Εγώ δεν πιστεύω να υπάρξει πρόβλημα με σχόλια, καθώς δεν έχουμε πολύ κόσμο και δεν υπάρχει πολλή παρουσία στα σχόλια. Ως τότε, άρα, θα μείνουν ως έχουν. Πριν αρχίσει η ψηφοφορία προτείνω να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι και μετά να αρχίσει. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 10:02, 24 Αυγούστου 2011 (EEST)[απάντηση]
Ναι, νομίζω πως θα είναι καλύτερα να γίνει μια ψηφοφορία, αν και γενικά θεωρώ πως δεν χρειάζεται να καταργηθεί αυτό με τα σχόλια. Ευχαριστώ πολύ, --патриот8790Ριχ' τα! 12:07, 24 Αυγούστου 2011 (EEST)[απάντηση]
Συμφωνώ με το να μην ανήκουν στο κύριο namespace. Όσο για τα σχόλια, τι κάνουν τα άλλα ΒΝ; Πιστεύω ότι η ιδέα γι' αυτά (τα σχόλια) προέρχεται από εκεί - άρα, μάλλον θα υπάρχουν και εκεί. Επίσης, το να μπορεί κάποιος να εκφραστεί μπορεί και να φέρει κόσμο... ;) Τουλάχιστον, διαφορετικό « κόσμο » από αυτούς που ενδιαφέρονται ή/και ξέρουν να γράψουν άρθρα. Lou 20:50, 24 Αυγούστου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ψηφοφορία[επεξεργασία]

Αφού τα κύρια και τα πιο ενεργά είναι ενημερωμένα, μπορεί να αρχίσει η ψηφοφορία. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 12:16, 24 Αυγούστου 2011 (EEST)[απάντηση]

Πρόταση για Camp event το Σεπτέμβριο σχετικά με το chapter[επεξεργασία]

Η σχετική συζήτηση είχε ξεκινήσει στην Αγορά της Βικιπαίδειας, αλλά θα συνεχιστεί στο wiki για την ίδρυση του παραρτήματος του Wikimedia στην Ελλάδα. Πατήστε εδώ για να σχολιάσετε ή να πείτε τη γνώμη σας. --Γλαύκος ρίχτο 08:46, 24 Αυγούστου 2011 (EEST)[απάντηση]

Προσθήκη παλαιότερων ειδήσεων[επεξεργασία]

Μπορεί κάποιος να προσθέσει ένα γεγονός που έλαβε χώρα πριν 3 μήνες ή ένα χρόνο, έστω και για να υπάρχει στο αρχείο;--C messier 17:57, 5 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Όχι, το γεγονός πρέπει να έλαβε χώρα μάξιμουμ πριν 3 ημέρες, οπότε δεν μπορεί να υπάρχει άρθρο για γεγονός που διεξήχθη 3 μήνες ή ένα χρόνο πριν. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 18:21, 5 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Πηγή άρθρα της βικιπαίδεια;[επεξεργασία]

Μπορούν να τοποθετηθούν στην ενότητα πηγές άρθρα από την βικιπαίδεια;--C messier 00:01, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Συνήθως ως πηγές στις ειδήσεις μπαίνουν ειδησεογραφικά άρθρα, αφού πρόκειται για καθαρά ειδησεογραφικό εγχείρημα. --Γλαύκος ρίχτο 02:12, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Τα άρθρα της ΒΠ για γεγονότα δεν μπαίνουν ως πηγές, αλλά ως εξωτερικοί σύνδεσμοι (με το πρότυπο:Βικιπαίδεια). Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 10:08, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Εκλογή διαχειριστών στα ελληνόφωνα Βικινέα[επεξεργασία]

Επειδή σε λιγότερο από ένα μήνα τα δικαιώματα των προσωρινών διαχειριστών αυτού του εγχειρήματος λήγουν και θα πρέπει να εκλέξουμε νέους διαχειριστές με κανονική διαδικασία από την κοινότητα, θεωρώ ότι θα πρέπει από τώρα να οργανώσουμε την διαδικασία, να ενημερώσουμε όλους τους χρήστες, να προτείνουμε υποψήφιους για την εν λόγω θέση, αλλά να κάνουμε ότι δυνατόν καλύτερο για να έχουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Από την πλευρά μου θα είμαι φυσικά υποψήφιος, αλλά θα προτείνω και άλλους προκειμένου το εγχείρημα όχι μόνο να παραμείνει ζωντανό, αλλά να αναπτυχθεί και περαιτέρω. --Γλαύκος ρίχτο 02:12, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ωραία. Αφού στις 10-12 Οκτωβρίου χάνουμε τα δικαιώματα των διαχειριστών (εγώ και ο Γλαύκος) καλό θα ήταν να υπάρξουν μόνιμοι διαχειριστές. Υπάρχουν χρήστες, το εγχείρημα αναπτύσσεται γρήγορα και έχει πολλά άρθρα. Επομένως, ως διαχειριστής του εγχειρήματος μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, υποβάλλω και εγώ την υποψηφιότητα μου (τώρα έχουμε 2 υποψήφιους). Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 11:11, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Ωραία , για τυπικούς λόγους προτείνω ως διαχειριστή (κάποιος πρέπει να σε προτείνει) τον χρήστη Nataly8, ψυχή μέχρι τώρα του εγχειρήματος και πολυγραφότατου σε άρθρα. Καλώ όλη την κοινότητα να τον αναδείξει εκ νέου.--Γλαύκος ρίχτο 11:17, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Ευχαριστώ. Θα βάλω την υποψηφιότητα του Γλαύκου στη Βικινέα:Υποψήφιοι διαχειριστές. Η ψηφοφορία αρχίζει μόνο όταν ο χρήστης δεχθεί εκεί την υποψηφιότητα του. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 11:41, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Όπως έγραψα και στη σελίδα συζήτησης της εν λόγω πύλης, σκεφτόμουν αν θα μπορούσαν να εμφανίζονται κάτω από τον τρέχον καιρό σε Ελλάδα και κόσμο τα πιο πρόσφατα άρθρα των βικινέων που ασχολούνται με τον καιρό (πχ. Ο κυκλώνας --- ισοπέδωσε την πολή, Ένας νεκρός από ανεμοστρόβιλο, κτλ), όπως συμβαίνει και στις άλλες πύλες.--C messier 19:03, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Πολύ καλή ιδέα. Θα δοκιμάσω να βάλω ένα σχετικό πρότυπο στη Πύλη. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 19:09, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Μπήκε, αν και έχουμε μόνο 5 άρθρα, αλλά ελπίζουμε σε περισσότερα. Μην δώσετε σημασία στο 10 Απριλίου 2011 κοντά στις ειδήσεις, αφορά νομίζω τις μεταφορές από τον Επωαστήρα στα Βικινέα. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 19:13, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Θα μπορούσαν να προστεθούν αρχειοθετημένα άρθρα που αφορούν καιρικά φαινόμενα, αλλά είναι προστατευμένα, όπως:

(Για την ακρίβεια αυτά είναι όλα που βρήκα).--C messier 19:47, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Δεν είναι επειδή είναι προστατευμένα, αλλά επειδή δεν μπήκαν στην κατηγορία:Καιρός. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 19:50, 17 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Σου λέω ότι είναι προστατευμένα διότι δεν έχω την δυνατότητα να προσθέσω εγώ την κατηγορία καιρός. Επίσης, βρήκα και άλλα άρθρα (δείτε την συζήτηση της πύλης).--C messier 23:34, 18 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]
@C messier: Εντόπισε τα άρθρα και ας κάνει τις αλλαγές ένας διαχειριστής. --Γλαύκος ρίχτο 16:57, 19 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Εκλογές και για ανάδειξη νέου Εξεταστή[επεξεργασία]

Εκτός των εκλογών για διαχειριστές ψηφίζουμε και για ανάδειξη νέου Εξεταστή. Υποψήφιος είναι ο C messier. Παρακαλώ τα μέλη της κοινότητας να εκφραστούν δια της ψήφου τους εδώ. --Γλαύκος ρίχτο 11:30, 19 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Έχουν το βικινέα interwiki;--C messier 12:20, 25 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Έχουν, πως δεν έχουν!! Μπορείς να δεις και άλλα άρθρα, τα πρώτα των ΒΝ. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 12:21, 25 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Συνδέσεις με άλλα άρθρα[επεξεργασία]

Έφτιαξα και ένα άλλο άρθρο για τον τυφώνα Νεσάτ, κάθως έφυγε από τις Φιλιππίνες και κατευθύνεται προς την Κίνα. Έχω ήδη φτιάξει την ενότητα δείτε επίσης στο νέο άρθρο. Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να υπάρχει ένας παρόμοιος σύνδεσμος από το πρώτο άρθρο στο πιο πρόσφατο.--C messier 15:42, 29 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Δηλαδή να μπαίνει στο πρώτο σύνδεσμος για το δεύτερο, που είναι πιο πρόσφατο. Χμ, δεν συνηθίζεται εδώ και δεν νομίζω να χρειάζεται. Στο πρώτο φθάνει η κατηγορία, όπου μπορεί να βρεί και τα άλλα. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 19:04, 29 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Έφτιαξα την κατηγορία:τυφώνας Νεσάτ όπου υπάρχουν αυτά τα δύο άρθρα.--C messier 22:12, 29 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με να φτιάξω αυτό το πρότυπο, το όποιο και αν δεν χρησιμοποιείται συχνά είναι χρήσιμο; Ευχαριστώ.--C messier 12:11, 30 Σεπτεμβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Νομοσχέδιο μπλοκάρει την ιταλική βικιπαίδεια[επεξεργασία]

Το είπαν και στην αγορά, το λέω και εδώ: Η ιταλικά βικιπαίδεια έχει μπλοκαριστεί από την κοινότητα ως αντίδραση για ένα νέο νομοσχέδιο, και ιδίως για την ύπαρξη λάθος πληροφοριών σε άρθρα. Περισσότερες πληροφορίες wikipedia blog (Αγγλικά).--C messier 17:07, 5 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ευχόμαστε κουράγιο στους Ιταλούς συνεργάτες μας, και εννοείται να μην περάσει ο νόμος, γιατί ο εθελοντικός κόπος αρκετού κόσμου (850.000 άρθρα), που διεξαγόταν εδώ και 10 χρόνια, μπορεί να χαθεί σε λίγα λεπτά, μόνο για ένα νόμο. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 18:25, 5 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Νομίζω ότι είναι είδηση για τα βικινέα.--C messier 22:49, 5 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Σύντομη ερώτηση[επεξεργασία]

έχω την σύμφωνη γνώμη του συντάκτη (μιας και το περιεχόμενο του ιστολογίου διανέμεται με άδεια cc) να αναπαράγω στα ΒΝ τα άρθρα που υπάρχουν στο elkosmas.gr και έχουν τον χαρακτήρα του νέου για ψηφιακά-πληροφορικά θέματα. Θα πρέπει κάθε φορά να γίνεται αλλαγή στο κείμενο ή μπορεί να γίνει ατόφια η αναπαραγωγή παραθέτοντας βέβαια τις πηγές που στο ιστολόγιο εμφανίζονται σαν links προς άλλες σελίδες; Παραθέτω παραδείγματα 1, 2, 3 ανυπόγραφο σχόλιο της ip 195.170.24.20 στις 13:59, 20 Οκτωβρίου 2011


Αν δόθηκε άδεια από την ιστοσελίδα για τα άρθρα μπορούν να μπούν και χωρίς αλλαγές. Το ίδιο γίνεται με τα άρθρα από την Φωνή της Αμερικής (για αυτά βάζουμε το πρότυπο VOA, μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο με το elkosmas). Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 15:41, 20 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Όλες οι άδειες CC δεν είναι συμβατές και τα Βικινέα χρησιμοποιούν μια από τις πιο ελεύθερες άδειες μεν, την CC BY 2.5, αλλά αυτή δεν είναι συμβατή απαραίτητα με άλλες από τα Creative Commons, ούτε με την GPL. Έριξα επίσης μια ματιά στο elkosmas.gr και διαπίστωσα ότι δεν αναφέρεται ρητά κάπου ότι τα κείμενα είναι ελεύθερα ή υπό συγκεκριμένη άδεια (αν κάνω λάθος διορθώστε με, δίνοντας και στο σχετικό λινκ). Στην περίπτωση αυτή η άδεια θα πρέπει να δοθεί μετά από επικοινωνία με email κι αυτό έχουμε κάνει και σε άλλες περιπτώσεις που έμπαινε παρόμοιο ζήτημα. --Γλαύκος ρίχτο 18:07, 15 Νοεμβρίου 2011 (EET)[απάντηση]
Ψάχνω και εγώ που αναγράφει την άδεια χρήσης (γιατί ξέρω προσωπικά τον συγγραφέα και είχα πάρει προφορική άδεια και εκει μου είπε και για τα cc). Αν δεν το βρω θα του ζητήσω να μου στείλει ένα mail (η καλύτερα να το κάνει εμφανές στο site του). ανυπόγραφο σχόλιο της ip 46.177.3.239 στις 18:14, 15 Νοεμβρίου 2011


Ξαναλέω ότι αυτό δεν αρκεί και το email (αν είναι δυνατόν του ίδιου του συγγραφέα του άρθρου) θα πρέπει να πάει στο permissions-el@wikimedia.org. Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις και τις παρατηρήσεις μου στη σελίδα συζήτησης του άρθρου που έγραψες. --Γλαύκος ρίχτο 18:27, 15 Νοεμβρίου 2011 (EET)[απάντηση]
Βρήκα αυτό "Από άποψης copyright και συναφών δεν έχουμε πολλά να πουμε. Το σύνολο του site είναι κάτω από την άδεια Creative Commons Share Alike εκτός και αν δηλώνεται κάτι άλλο." [3] αλλά σε κάθε περίπτωση θα του ζητήσω να επικοινωνήσει και στο εν λόγω e-mail για να είμαστε κατοχυρωμένοι και για επόμενα άρθρα του. ανυπόγραφο σχόλιο της ip 46.177.3.239 στις 18:47, 15 Νοεμβρίου 2011

Εκεί είναι όλη η διαφορά ότι η άδειά μας δεν είναι Share Alike, αλλά μόνο Attribution, δηλαδή αυτός που θα αναπαράγει κάτι από τα Βικινέα δεν είναι καν υποχρεωμένος να το δώσει με την ίδια άδεια που έχουν τα Βικινέα. Η συγκεκριμένη που υπάρχει εκεί είναι κατάλληλη για τη Βικιπαίδεια, όχι όμως για τα Βικινέα. Οι διαφορές είναι λεπτές , αλλά το εγχείρημα έτσι το βρήκαμε και το Ίδρυμα είναι πολύ αυστηρό στα θέματα Πνευματικών Δικαιωμάτων. Ελπίζω να μη σε ταλαιπώρησα και λυπάμαι ειλικρινά αν το άρθρο σου διαγραφεί. Εύχομαι αυτό να μην σε απογοήτευσει να συνεισφέρεις στο μέλλον με τεχνολογικά ή άλλα άρθρα στα Βικινέα. --Γλαύκος ρίχτο 18:59, 15 Νοεμβρίου 2011 (EET)[απάντηση]


Ενημερώνω ότι με το ticket:2011111510053605 ο Ελευθέριος Κοσμάς αποδέχεται την άδεια CC BY 2.5 για κείμενα από το elkosmas.gr που ανεβαίνουν αρχικά στα Βικινέα. -Geraki 11:11, 21 Νοεμβρίου 2011 (EET)[απάντηση]
Κατ΄αρχήν καλοδεχούμενα, φυσικά με τους όρους που συζητήθηκαν παραπάνω. Καλό θα ήταν βέβαια αυτά να ανεβαίνουν κάθε φορά με ένα συγκεκριμένο username εφόσον συμφωνεί και ο ίδιος. Εκτός κι αν η διατύπωση στο ticket είναι για όλα τα άρθρα, ανεξαρτήτως του ποιός τα αναρτά. --Γλαύκος ρίχτο 13:12, 21 Νοεμβρίου 2011 (EET)[απάντηση]

1.000 Βικινέα[επεξεργασία]

Πολλές ευχές για τα 1.000, άντε και στα 10.000 τώρα. --FocalPoint 22:17, 21 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Ευχαριστούμε..Χρειαζόμαστε όμως και τη βοήθειά σας. --Γλαύκος ρίχτο 22:20, 21 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Σεισμός στη Τουρκία[επεξεργασία]

Πρόκειται για πολύ σημαντικό γεγονός (πάνω από 500 νεκροί), αλλά έχουν παρέλθει ήδη πέντε και άρθρο δεν υπάρχει. Μήπως είναι πολύ αργά για την συγγραφή του άρθρου;--C messier 18:48, 28 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Άρθρο για τον σεισμό είναι αργά τώρα να γραφθεί, ωστόσο αν υπάρχουν κάποια πρόσφατα νέα που αφορούν το συμβάν (π.χ επιχειρήσεις διάσωσης, αριθμός νεκρών και τραυματιών, νέοι σεισμοί κτλ.) μπορούν να γραφθούν, φθάνει να έγιναν, μάξιμουμ, πριν 3 μέρες. Μαχητής της Φωτιάς Όγκνι Κάι 09:58, 29 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]
Μπορεί να γραφτεί το άρθρο έως και 7 μέρες μετά, εφόσον οι πηγές που αντλείς τις πληροφορίες είναι 2 ή 3 ημερών. Αυτό τουλάχιστον λέει η πολιτική. Για μένα αν έχεις 2 πηγές έως και τριών ημερών κάλλιστα μπορείς να αναφερθείς και σε παλιότερες πηγές έως και μιας εβδομάδας και να γράψεις ένα άρθρο που να αναφέρεται σε μια πιο εκτεταμένη διάρκεια του γεγονότος. Το τελευταίο όμως είναι περισσότερο μια ερμηνεία αυτού που γράφουμε στην πολιτική μας χωρίς να σημαίνει ότι είναι και κάτι που δεν το επιτρέπουμε...Αντίθετα το ενθαρρύνουμε. --Γλαύκος ρίχτο 12:48, 29 Οκτωβρίου 2011 (EEST)[απάντηση]

Το παραπάνω πρότυπο δείχνει να μην λειτουργεί και να μην εμφανίζει τη ροή των άρθρων της κατηγορίας ΠρωτότυπηΈρευνα στην Κύρια σελίδα. Προσπαθώ να βρω που οφείλεται αυτή η δυσλειτουργία. Αν εντωμεταξύ κάποιος καταλάβει νωρίτερα το λόγο, ας ενημερώσει. --Γλαύκος ρίχτο 02:15, 8 Δεκεμβρίου 2011 (EET)[απάντηση]

Αποκαταστάθηκε (προκλήθηκε από την λειτουργία των flaggedrevs). --Γλαύκος ρίχτο 13:51, 11 Δεκεμβρίου 2011 (EET)[απάντηση]