Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετά από συντριβή λεωφορείου στη Γουατεμάλα σκοτώθηκαν 14 άτομα

Από Βικινέα

11 Ιανουαρίου 2011

Το ελάχιστο 14 πρώην παραστρατιωτικοί είναι νεκροί ως αποτέλεσμα συντριβής λεωφορείου στη Γουατεμάλα. Το BBC News Online αναφέρει ότι τουλάχιστον 25 άλλοι παραστρατιωτικοί τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το Herald Sun, τουλάχιστον 50 άτομα τραυματίστηκαν.

Ο οδηγός πήγαινε πολύ γρόγορα και όταν προσπάθησε να πατήσει φρένο δεν τα κατάφερε και το λεωοφορείο ανατράπηκε στη χαράδρα
Ένας επιζόντας της συντριβής

Το περιστατικό έγινε όταν το λεωφορείο ήταν κοντά στην πόλη του Σαν Μάρκο. Νωρίς το πρωί, το λεωφορείο αναχώρησε από τον ορεινό δρόμο και πήγε σε χαράδρα 50 μέτρων (164 πόδιων) βάθος. Στο λεωφορείο υπήρχαν περίπου 60 επιβάτες όταν έγινε το ατύχημα.

Οι τραυματισμένοι επιζώντες της συντριβής μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Ένας από τους επιζόντες δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι "ο οδηγός πήγαινε πολύ γρήγορα και όταν προσπάθησε να πατήσει φρένο δεν τα κατάφερε και το λεωοφορείο ανατράπηκε στη χαράδρα, που ήταν βάθους 50 μέτρων". Το όχημα είχε 60 επιβάτες όταν συνέβη το ατύχημα.

Τα συνεργεία διάσωσης θεωρούν επίσης ότι τα προβλήματα πέδησης ήταν η αιτία της συντριβής. Σύμφωνα με το BBC News Online, τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα είναι συνηθές φαινόμενο στις ορεινές περιοχές της Γουατεμάλας.

Όλοι οι επιβάτες του λεωφορείου είναι συμμετέχοντες σε πρόγραμμα αναδάσωσης, και ταξίδευαν προς τον δήμο του Κονσέπσιον Τουτούαπα για να πληρωθούν για τη δουλειά τους στο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από τη κυβέρνηση για νέες θέσεις απασχόλησης. Στην δεκαετία του 1990, ο στρατός είχε συστήσει αυτήν την παραστρατιωτική ομάδα για να βοηθήσει στη καταπολέμηση των αριστερών ανταρτών κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου της Γουατεμάλας.Πηγές