Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσων στη Λιβύη

Από Βικινέα

31 Μαρτίου 2011

Η σημαία του ΝΑΤΟ

Σήμερα, μετά από μια μέρα καθυστέρηση, το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγονται στη Λιβύη. Το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση, σήμερα, 31 Μαρτίου 2011, στις 09:30 ώρα Ελλάδας (06:00 ώρα Γκρίνουϊτς)

Σύμφωνα με τη New York Times, στη Λιβύη αναπτύχθηκαν πράκτορες της CIA, οι οποίοι βρίσκονται σε επαφές με τους αντικαθεστωτικούς και καθοδηγούν τις αεροπορικές επιθέσεις. Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δραστηριότητες των Αμερικανών πρακτόρων στη Λιβύη, και επανάλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιήσουν τις χερσαίες δυνάμεις τους στη Λιβύη.

Ακόμα συνεχίζονται οι διαφωνίες για τη παροχή εξοπλισμού στους αντικαθεστωτικούς, καθώς ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία ζητούν εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών, ενώ χώρες όπως Ιταλία και Ρωσία δεν συμφωνούν με αυτό, και προτείνουν διάλογο. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Ράσμουσεν, δήλωσε πως το διάταγμα του ΟΗΕ δεν επιτρέπει τον οιονδήποτε εξοπλισμό τους.

Διοικητής του ΝΑΤΟ είναι ο Καναδός αντιστράτηγος, Σαρλ Μπουσάρ, ενώ το περιφερειακό κέντρο διοίκησης του ΝΑΤΟ, από όπου θα ελέγχεται η επέμβαση, βρίσκεται στη ΝάποληΠηγές