Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Στρατός της Λιβύης άρχισε να διαλύει ομάδες παραστρατιωτικών

Από Βικινέα

24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Στρατός της Λιβύης ανακοίνωσε ότι «εισέβαλλε σε αρκετά στρατόπεδα παραστρατιωτικών ομάδων περιμετρικά της Τρίπολης μετά την εντολή που έδωσε ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Λιβύης για διάλυση όλων των παραστρατιωτικών ομάδων που δεν ελέγχονται από την Κυβέρνηση».

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λιβύης, Μοχάμεντ ελ Μαγκάριεφ, υποσχέθηκε τη διάλυση όλων των παραστρατιωτικών και στρατιωτικών στρατοπέδων που λειτουργούν χωρίς κυβερνητικό έλεγχο. Η ανακοίνωση του πραγματοποιήθηκε μετά την ανάληψη του ελέγχου παραστρατιωτικών στρατοπέδων από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Βεγγάζη. Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί συμπλοκές που είχαν σαν αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 60 να τραυματισθούν.

Των συμπλοκών αυτών έξω από στρατόπεδα Ισλαμιστών παραστρατιωτικών είχαν προηγηθεί μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από δεκάδες χιλιάδες Λίβυους που πραγματοποίησαν πορείες στη Βεγγάζη, ζητώντας την διάλυση των παραστρατιωτικών ομάδων.

Οι διαδηλωτές απομάκρυναν την ισλαμική παραστρατιωτική οργάνωση «Ανσάρ αλ Σαρία» από το αρχηγείο της και πολιόρκησαν τις βάσεις άλλων παραστρατιωτικών ομάδων στη Βεγγάζη.

Η «Ανσάρ αλ Σαρία» συνδέεται με την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο που είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις Αμερικανοί να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αμερικανός Πρέσβης στη Λιβύη, Κρίστοφερ Στήβενς. Η οργάνωση αρνείται τις κατηγορίες.Πηγές