Απεργίες εκπαιδευτικών και μαθητών στην Κύπρο

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

27 Σεπτεμβρίου 2011

Σήμερα στην Κύπρο διεξάγονται απεργίες εκπαιδευτικών, λόγω των οικονομικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση της Κύπρου για την εκπαίδευση. Τα δημοτικά της χώρας λειτουργούν ως τις 11:00, τα ιδιωτικά λειτουργούν όλη την ημέρα, ενώ δημόσια γυμνάσια και λύκεια δεν θα λειτουργήσουν.

Η ΟΕΒ επικρίνει την απεργία των εκπαιδευτικών. «Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να καταλογιστούν τις ευθύνες τους και να ματαιώσουν την απεργία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒ. Ο Φίλιος Φυλακτού, Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, δήλωσε ότι «θέλουμε να στείλουμε κάποια μηνύματα στην κοινωνία. Οι λύσεις που πάρθηκαν δεν οδηγούν πουθενά». Ο Στέφανος Στεφάνου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, δήλωσε ότι «το χάσιμο μιας μέρας διδασκαλίας θα έχει σοβαρές επιπτώσεις».

Παράλληλα, οι μαθητές ετοιμάζουν μαζική απεργία στο Διοικητήριο Λεμεσού για τα γεγονότα στο Μαρί, τη Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, όπως αναφέρεται σε σελίδα του Facebook.

Σήμερα, στη Λευκωσία συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια με τον ηγέτη της ΤΔΒΚ Ντέρβις Ερόγλου για τα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε άρθρο της εφημερίδας Famagusta Gazette αναφέρεται ότι «το 80% των Κυπρίων δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον Δημήτρη Χριστόφια». Παρόμοια αποτελέσματα είχαν οι δημοσκοπήσεις του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ.Πηγές

Bookmark-new.svg