Ο Σωκράτης Χάσικος παραιτήθηκε από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας

Από Βικινέα

4 Μαΐου 2017

Ο Σωκράτης Χάσικος επιβεβαίωσε την παραίτηση του από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι λόγοι που ώθησαν τον Χάσικο να δηλώσει παραίτηση είναι οικογενειακοί, ωστόσο, θα παραμείνει στη θέση του για ακόμα 15 μέρες, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δεν έχει βρει τον διάδοχο του Χάσικου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον Χάσικο, «τους τελευταίους εννέα μήνες, η οικογένεια μου αντιμετωπίζει περιπέτεια που δεν μου επιτρέπει να παραμείνω στο κυβερνητικό σχήμα. Είχα υποβάλει την παραίτηση μου και παλαιότερα, αλλά δεν είχε γίνει δεκτή. Από τη μια πλευρά του διλήμματος ήταν οι άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο και το Υπουργείο και από την άλλη η οικογένεια μου. Δεν είχα άλλη επιλογή».

Κανένα δημοσίευμα δεν αναφέρει την περιπέτεια που αντιμετωπίζει η οικογένεια του Χάσικου, ωστόσο, αναφέρονται στον έλεγχο διαφόρων μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα «Αλήθεια», τα οποία ασκούν κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους χειρισμούς του σε διάφορα θέματα διακυβέρνησης και στο Κυπριακό.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως «είναι μεγάλη απώλεια η παραίτηση του. Θέλω να εκφράσω δημοσίως την ευαρέσκεια μου για το έργο που επιτέλεσε. Είχε υποβάλει παραίτηση τρεις φορές στο παρελθόν, ωστόσο, τον παρακάλεσα να μείνει. Τώρα φαίνεται πως δεν είχε άλλη επιλογή». Παράλληλα, ανακοίνωσε πως ο Χάσικος θα μείνει στο Υπουργείο Εσωτερικών για ακόμα 15 μέρες μέχρι να οριστεί ο διάδοχος του.
Πηγές