Μετάβαση στο περιεχόμενο

WADA: Πρόταση για αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016

Από Βικινέα

19 Ιουλίου 2016

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Doping (World Anti-Doping Agency, WADA) πρότεινε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα την περίοδο 5-21 Αυγούστου 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία).

Σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2014, οι οποίοι διεξήχθησαν στο Σότσι της Ρωσίας, οι Ρώσοι αθλητές κατανάλωναν απαγορευμένες ουσίες με κάλυψη από το Υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας και τις μυστικές υπηρεσίες. Κατά τον Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, Καναδού καθηγητή νομικής και αθλητικού δικηγόρου, «το Υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας επέβλεψε τη χειραγώγηση των αναλυτικών αποτελεσμάτων των αθλητών και την ανταλλαγή των δειγμάτων».

Στην έκθεση αναφέρεται πως το συγκεκριμένο καθεστώς ξεκίνησε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2010 στο Βανκούβερ (Καναδάς), ενώ συνεχίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2013, στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα 2013, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2015, καθώς και στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο.
Πηγές