88 νεκροί σε διαδηλώσεις στη Συρία

Από Βικινέα

23 Απριλίου 2011

Κατά τη διάρκεια χθεσινών διαδηλώσεων στη Συρία, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι διαδήλωναν απαιτώντας τον εκδημοκρατισμό της χώρας, σκοτώνοντας περισσότερους από 90 ανθρώπους, όπως αναφέρουν οργανώσεις αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το "Έθνος".

Οι Τοπικές Οργανώσεις Συντονισμού έστειλαν τον κατάλογο των 88 νεκρών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο οποίος αναφέρει όσους σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σήμερα, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, με επίκεντρο των διαδηλώσεων το προάστειο Ντουμά στη πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό. «Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους. Είχα βοηθήσει τρείς τραυματίες, οι οποίοι τραυματίστηκαν από σφαίρες που δέχτηκαν στα πόδια τους», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για 2 νεκρούς στην Χάμα. «Είδαμε ελεύθερους σκοπευτές πάνω στα κτίρια. Δεν έχουμε όπλα. Υπάρχουν απώλειες, καθώς σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι».

Σήμερα, στην κηδεία που έγινε στην Δαμασκό για τα θύματα της χθεσινής μέρας, χιλιάδες Σύριοι βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά του καθεστώτος.


Πηγές