Το LinkedIn αποχωρεί από την ρωσική αγορά

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

10 Μαρτίου 2017

Ο δημοφιλής χώρος κοινωνικής δικτύωσης «LinkedIn» αποσύρεται από την ρωσική αγορά, καθώς αρνήθηκε να διατηρήσει τα προσωπικά δεδομένα Ρώσων πολιτών εντός της ρωσικής επικράτειας. Τον Νοέμβριο του 2016, απόφαση δικαστηρίου οδήγησε στην διακοπή της πρόσβασης από ρωσικούς servers στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Η ιστοσελίδα LinkedIn αποτελεί χώρος κοινωνικής δικτύωσης για εργοδότες και εργαζομένους, καθώς οι χρήστες της ιστοσελίδας δημιουργούν προσωπικές σελίδες με το επαγγελματικό τους προφίλ. Ο Πάμπλο Τσάβες, Αντιπρόεδρος της «LinkedIn» και Υπεύθυνος Θεμάτων Δημόσιας Πολιτικής, απέστειλε επιστολή στην αρμόδια αρχή της Ρωσίας, Roskomnadzor (Ρωσική Επιτροπή Εποπτείας Επικοινωνιών) για το θέμα. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Επιτροπής, «λάβαμε επιστολή από τον Πάμπλο Τσάβες, η οποία αναφέρει πως η εταιρεία δεν είναι σε θέση να διορθώσει τις παραβιάσεις της νομοθεσίας».

«Η εταιρεία αρνήθηκε να λάβει τα προτεινόμενα μέτρα που της προτάθηκαν, όπως η συγκέντρωση των δεδομένων Ρώσων πολιτών σε βάσεις δεδομένων που θα βρίσκονταν εντός της ρωσικής επικράτειας, επιβεβαιώνοντας μ' αυτό τον τρόπο την αδιαφορία της για εργασία στην ρωσική αγορά». Σύμφωνα με τον «Περί προσωπικών δεδομένων Νόμο», ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από τις 1 Σεπτεμβρίου 2015, η Ρωσική Ομοσπονδία υποχρεώνει ρωσικές και ξένες υπηρεσίες και εταιρείες να διατηρούν τα προσωπικά δεδομένα των Ρώσων πολιτών εντός της ρωσικής επικράτειας.

Bookmark-new.svg
Πηγές