Συρία: Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε προάστιο της Δαμασκού

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

29 Νοεμβρίου 2012

Δύο βομβιστικές επιθέσεις με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά ταρακούνησαν προάστιο της Δαμασκού με αποτέλεσμα τουλάχιστον 34 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η Κρατική Τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε βίντεο από το σημείο της έκρηξης, ένα προάστιο στο οποίο κατοικούν κυρίως Χριστιανοί και Δρούζοι πολίτες. Στο βίντεο φαίνονται κατεστραμμένα αυτοκίνητα και συντρίμμια κτηρίων.

Ακτιβιστές ανέφεραν ότι «πιθανότατα σημειώθηκαν και άλλες δύο μικρότερης ισχύoς εκρήξεις, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα».

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Τετάρτης «τρομοκρατικές ενέργειες», όρο που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για τους αντάρτες και τις δυνάμεις της Αντιπολίτευσης. Είναι το δεύτερο χτύπημα στη συγκεκριμένη συνοικία που πραγματοποιείται τους τελευταίους μήνες.

Ορισμένες ομάδες της Αντιπολίτευσης ανήρτησαν βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο υποστηρίζουν ότι φαίνεται η κατάρριψη ενός κυβερνητικού πολεμικού αεροσκάφους και η σύλληψη του πιλότου. Το βίντεο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.Πηγές


Bookmark-new.svg