Συρία: Δημόσια εμφάνιση του Μπασάρ αλ Άσαντ

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

20 Αυγούστου 2012

Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, επισκέφθηκε την Κυριακή μουσουλμανικό τέμενος και πήρε μέρος σε θρησκευτική τελετή με την ευκαιρία που έληξε το Ραμαζάνι. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του από τις 18 Ιουλίου, οπότε σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση 4 ανώτατοι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης της Συρίας που χειρίζονταν θέματα ασφαλείας.

Συριακά ΜΜΕ έδειξαν τον Μπασάρ αλ Άσαντ να προσέρχεται ντυμένος με κοστούμι και γραβάτα στο τέμενος Αλ Χαμάντ της πρωτεύουσας και κατόπιν να προσεύχεται μαζί με άλλους πιστούς καθιστός στο πάτωμα με τα πόδια σταυρωμένα όπως προβλέπει η μουσουλμανική παράδοση. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ περιβάλλονταν επίσης από αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο ιμάμης της τελετής σε κήρυγμα που έκανε χαρακτήρισε την Συρία ως «θύμα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Δύσης και των Αράβων Σουνιτών».

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ανήκει στην μειονοτική ομάδα των Σιϊτών Μουσουλμάνων. Στους τελευταίους 17 μήνες, ο Πρόεδος της Συρίας αγωνίζεται να καταστείλει ανταρτική εξέγερση, της οποίας ηγείται η πλειοψηφούσα παράταξη των Σύριων Σουνιτών Μουσουλμάνων. Οι επαναστάτες στην Συρία υποστηρίζονται επίσης από κράτη της περιοχής στα οποία πλειοψηφούν Σουνίτες.Πηγές


Bookmark-new.svg