Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεχίζονται οι επιθέσεις με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα στην Αλέπο

Από Βικινέα

6 Αυγούστου 2012

Ο Στρατός της Συρίας, την Κυριακή, συνέχισε τις επιθέσεις με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα σε θέσεις των ανταρτών στην πόλη Αλέπο.

Η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης κρίσιμης σημασίας, εδώ και ενάμιση χρόνο, όπου έχει ξεκινήσει η εξέγερση κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, «οι κυβερνητικές δυνάμεις ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις κατά των δυνάμεων της Αντιπολίτευσης».

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι «περισσότεροι από 40 Σύροι, μεταξύ των οποίων και 25 πολίτες, σκοτώθηκαν την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα». Πάντως ο αριθμός των απωλειών δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Εν τω μεταξύ, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι η Τεχεράνη ζήτησε από την Τουρκία και το Κατάρ να βοηθήσουν ώστε να εξασφαλισθεί η απελευθέρωση 48 Ιρανών που συνελήφθησαν το Σάββατο στη Δαμασκό. Το Ιράν υποστηρίζει ότι «τα θύματα είναι προσκυνητές», ωστόσο ένας αξιωματούχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανέφερε ότι «πρόκειται για μέλη της επίλεκτης Επαναστατικής Φρουράς της Τεχεράνης».

Το Ιράν στηρίζει την Κυβέρνηση της Συρίας, ενώ η Τουρκία και το Κατάρ υποστηρίζουν τη Συριακή Αντιπολίτευση.Πηγές