Συνελήφθη ο Υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

16 Νοεμβρίου 2016

Ο Υπουργός Οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, συνελήφθη με την κατηγορία παθητικής δωροδοκίας, η οποία ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια. Το δικαστήριο αποφάσισε να υποβάλει τον Ουλιουκάγεφ σε δίμηνο κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο Ουλιουκάγεφ συνελήφθη με την κατηγορία πως έλαβε 2 εκατομμύρια δολάρια από την κρατική πετρελαϊκή εταιρία «Rosneft», με σκοπό να εγκριθεί η αγορά των μισών μετοχών της εταιρίας «Bashneft». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ερευνητικής Επιτροπής, «ο Ουλιουκάγεφ πιάστηκε επ' αυτοφόρω στις 14 Νοεμβρίου να λαμβάνει 2 εκατομμύρια δολάρια για να εγκρίνει την εξαγορά. Προχωρήσαμε στη σύλληψη του μετά από μήνες έρευνας και ηλεκτρονικής παρακολούθησης».

Από την πλευρά του, ο Ουλιουκάγεφ απορρίπτει τις κατηγορίες εις βάρος του. Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε πως «η σύλληψη αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την Κυβέρνηση» και πως «το γεγονός [της δωροδοκίας] είναι αδιανόητο για μένα», άποψη που συμμερίζεται - κατά τα λεγόμενα Μεντβέντεφ - και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Bookmark-new.svg
Πηγές