Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στην Συρία έφτασε ρωσικό πλοίο με πυρομαχικά

Από Βικινέα

14 Ιανουαρίου 2012

Σε λιμάνι της Συρίας εντοπίστηκε ρωσικό πλοίο, το οποίο μετέφερε πυρομαχικά, και το οποίο έκανε στάση στην Λεμεσό για ανεφοδιασμό.

Σύμφωνα με τις Κυπριακές Αρχές, «ο πλοίαρχος είχε δώσει διαβεβαιώσεις ότι το πλοίο δεν είχε σκοπό να φθάσει στην Συρία, αλλά στην Τουρκία. Το πλοίο μετέφερε σφαίρες, μέσα σε τέσσερα κοντέινερ».

Η Ρωσία συνεχίζει την προμήθεια όπλων στην Συρία, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, προχώρησε σε βίαιη καταστολή διαδηλώσεων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων από την Δύση και τον Αραβικό Σύνδεσμο. Η Μόσχα, μαζί με το Πεκίνο, ήταν οι μόνες που δεν συμφώνησαν με τις κυρώσεις.

«Η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Συρίας είναι ευθύνη των κρατών-μελών (αναφερόμενος στην Κύπρο). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε πληροφορίες για το συμβάν, αλλά δεν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Κύπρου και Επιτροπής. Οι Αρχές της Κύπρου εκφράζουν την πεποίθηση ότι το ρωσικό πλοίο δεν παραβίαζε το εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στην Συρία», δήλωσε ο Μάικλ Μαν, Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Πηγές