Ρωσία και Ηνωμένα Έθνη ζητούν ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Συρία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επανέλαβε την έκκληση του Διεθνούς Απεσταλμένου για την Συρία, Λαχτάρ Μπραχίμι, για επίλυση της συριακής κρίσης μέσω ενός εθνικού διαλόγου και μιας πολιτικής διαδικασίας που θα υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της χώρας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας φέρει τον Σεργκέι Λαβρόφ να δηλώνει σε Σύρο διπλωμάτη ότι «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για ειρηνική επίλυση της κρίσης». Όπως αναφέρεται ο Σεργκέι Λαβρόφ έκανε το παραπάνω σχόλιο την Πέμπτη, σε συνομιλίες που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, Φαϊσάλ Μακντάντ.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις του, ο Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε για «αιματοβαμμένο χάος» εάν ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία εξαπλωθεί. Όπως είπε, «οι πιθανότητες τοποθέτησης μιας μεταβατικής κυβέρνησης μειώνονται, αλλά υπάρχουν ακόμα».

Νωρίτερα, ο Απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Λαχτάρ Μπραχίμι, ανέφερε ότι «οποιαδήποτε μεταβατική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιπροσωπεύει μια πραγματική αλλαγή και θα πρέπει να έχει την πλήρη υποστήριξη να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές».
Πηγές


Bookmark-new.svg