Ρωσία: Κόκκινο βάφτηκε ένα ποτάμι στην πόλη Ναρίλσκ
9 Σεπτεμβρίου 2016
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Οργισμένες οι ΗΠΑ για τον βομβαρδισμό αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ στη Συρία
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Το LinkedIn αποχωρεί από την ρωσική αγορά
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Η Ρωσία απαντά στις κυρώσεις των ΗΠΑ
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ολλανδίας και Ρωσίας
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Το FBI διεξάγει έρευνα για εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
Ασυνήθιστο φαινόμενο παρατηρήθηκε στην πόλη Ναρίλσκ της Σιβηρίας, καθώς ποταμός βάφτηκε ξαφνικά κόκκινος, με τους κατοίκους να εκφράζουν την έκπληξη τους με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, καθώς το νερό δεν παρέχεται για κατανάλωση από τους πολίτες.
Το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ρωσίας κάνει λόγο για «οικολογική καταστροφή στον ποταμό Ντάλντικαν» και δηλώνει πως το φαινόμενο «μάλλον οφείλεται σε αγνώστου ταυτότητας χημικό στοιχείο που διέρρευσε από τις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις πλησίον του ποταμού».
Η εταιρία «Norilsk Nickel», η οποία κατέχει το εργοστάσιο παραγωγής νικελίου πλησίον του ποταμού διαψεύδει τις πληροφορίες για διαρροή από τις δικές της εγκαταστάσεις, ωστόσο, δήλωσε πως θα προβεί σε παρακολούθηση της κατάστασης στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα χαλκού, νικελίου και παλλαδίου, με την περιοχή να θεωρείται από τις πιο μολυσμένες περιοχές της Ρωσίας.
Πηγές
- Γιατί βάφτηκε κόκκινο το ποτάμι στη Ρωσία, «CNN Greece», 8 Σεπτεμβρίου 2016
- Ποτάμι «βάφτηκε» κόκκινο στη Ρωσία, «Zougla», 8 Σεπτεμβρίου 2016