Πυροβολισμοί σε δικαστήριο της Μόσχας

Από Βικινέα

2 Αυγούστου 2017

Κατά τη διάρκεια δίκης σε δικαστήριο του Κρασνογκόρσκ, το οποίο βρίσκεται σ' απόσταση 20 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Μόσχας, οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν ν' αποσπάσουν όπλα από τις δυνάμεις ασφαλείας, μ' αποτέλεσμα να προκληθεί σύγκρουση, κατά την οποία τρεις κατηγορούμενοι σκοτώθηκαν ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Από την άλλη πλευρά, τρεις άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν.

Αρχικά, οι πληροφορίες έλεγαν πως είχαν σκοτωθεί τέσσερις από τους κατηγορούμενους, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε πως κατά τη διάρκεια ανταλλαγής των πυρών, τρεις κατηγορούμενοι σκοτώθηκαν, ενώ οι άλλοι δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν, έχουν τραυματιστεί, αφοπλιστεί και συλληφθεί. Από την άλλη πλευρά τραυματίστηκαν ένα μέλος της Εθνοφρουράς και δύο αστυνομικοί, αν και δικηγόρος που βρισκόταν στο δικαστήριο έκανε λόγο για τραυματισμό και μιας γυναίκας που εργάζεται στο δικαστήριο - παρ' ολ' αυτά, αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το δικαστήριο δίκαζε τα μέλη της συμμορίας «GTA» (βάσει του ομωνύμου βιντεοπαιχνιδιού), τα οποία επί δυόμισι χρόνια προκαλούσαν τρόμο στους Μοσχοβίτες οδηγούς. Σύμφωνα με πηγές, έσκαγαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων, δολοφονούσαν τους οδηγούς και λεηλατούσαν τα οχήματα. Οι ύποπτοι φέρεται να σκότωσαν 17 ανθρώπους και αντιμετώπιζαν ποινή ισόβιας κάθειρξης, αν αποδεικνύονταν ένοχοι.
Πηγές