Παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου έφτασαν στη Συρία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

27 Δεκεμβρίου 2011

Οι Δυνάμεις Ασφαλείας της Συρίας ενέτειναν τις επιθέσεις τους εναντίον της πόλης Χόμς, προπυργίου της Αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άτομα. Παράλληλα προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν από παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου να επισκεφτούν γρήγορα τη πόλη.

Πενήντα παρατηρητές και δέκα άλλοι αξιωματούχοι του Αραβικού Συνδέσμου βρίσκονται στη Συρία από τη Δευτέρα, για να παρακολουθήσουν το κατά πόσον η Κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, τήρησε την υπόσχεσή της να αποσύρει άρματα μάχης και στρατιώτες από πόλεις και να αφήσει ελεύθερους πολιτικούς κρατούμενους.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος δήλωσε ότι «παρατηρητές από τουλάχιστον οκτώ αραβικές χώρες θα επισκεφτούν πολλές πόλεις της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της Χομς, της Ιντλίμπ, της Χάμα και της Νταραά». Παράλληλα Ανώτερο Στέλεχος της Συριακής Αντιπολίτευσης δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι ότι «ορισμένοι παρατηρητές έχουν ήδη φτάσει στην Χομς, αλλά τοπικοί αξιωματούχοι δεν τους επέτρεψαν να κινηθούν ελεύθερα μέσα στη πόλη».

Στο μεταξύ, Σύροι υπέρμαχοι των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι «κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν βίαιες επιθέσεις στην συνοικία Μπαμπ Αμρ, της πόλης Χομς». Ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει πτώματα να κείτονται σε μια λίμνη αίματος, μπροστά από κατοικία που είχε χτυπηθεί από το πυροβολικό. Άλλο βίντεο δείχνει τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται στους δρόμους της συνοικίας.Πηγές


Bookmark-new.svg