Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οργισμένες οι ΗΠΑ για τον βομβαρδισμό αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ στη Συρία

Από Βικινέα

20 Σεπτεμβρίου 2016

Την οργή τους εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατά την ανακοίνωση της είδησης περί βομβαρδισμού αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι της Συρίας.

Οι Αμερικανοί θεωρούν πως πίσω από την επίθεση βρίσκονται είτε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είτε ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και εξέφρασαν την οργή τους για το περιστατικό. «Η παρουσία και ο στόχος της αυτοκινητοπομπής ήταν γνωστά στην Κυβέρνηση της Συρίας και στη Ρωσική Ομοσπονδία, ωστόσο, τα μέλη της αυτοκινητοπομπής δέχθηκαν επίθεση. Θα θέσουμε το θέμα ευθέως στη Ρωσία και θα επανεξετάσουμε τις προοπτικές συνεργασίας με τη Ρωσία στο θέμα της Συρίας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Χαλέπι σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν. Την οργή του για το περιστατικό εξέφρασε και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Αυτή δεν είναι η πρώτη τις τελευταίες μέρες που οι ΗΠΑ και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της εκεχερείας. Το Σάββατο, η Ρωσία ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά από βομβαρδισμό θέσεων των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ.
Πηγές