Νορβηγός στρατηγός επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία

Από Βικινέα

30 Απριλίου 2012

Ο Νορβηγός Υποστράτηγος Ρόμπερτ Μούντ διορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του διεθνούς οργανισμού στη Συρία. Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Υποστράτηγος ζήτησε από όλες τις πλευρές να τερματίσουν την διαμάχη που ταλαιπωρεί την χώρα τον τελευταίο χρόνο.

Ο Υποστράτηγος Ρόμπερτ Μούντ έφτασε στην Δαμασκό την Κυριακή για να ηγηθεί της αποστολής 15 άοπλων στρατιωτών των Ηνωμένων Εθνών που θα αναλάβει να επιθεωρεί την εφαρμογή της συμφωνίας της 12ης Απριλίου που μέχρι στιγμής υπονομεύεται από τις συνεχιζόμενες συμπλοκές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Δαμασκού ο Υποστράτηγος Μούντ έκανε έκκληση να σταματήσουν οι βιαιότητες από όλες τις πλευρές, αλλά σημείωσε ότι οι παρατηρητές του ΟΗΕ δεν μπορούν να επιλύσουν όλα τα προβλήματα της Συρίας και ζητησε τη συνεργασία τόσο των κυβερνητικών δυνάμεων όσο και των ανταρτών που επιδιώκουν την απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πάντως ακτιβιστές δήλωσαν τη Κυριακή ότι τουλάχιστον 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και 14 αμάχων, έχασαν τη ζωή τους στις βιαιότητες σ' ολόκληρη τη Συρία.Πηγές