Νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ο Γιοσιχίκο Νόντα

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

30 Αυγούστου 2011

Ο Γιοσιχίκο Νόντα

Ο Γιοσιχίκο Νόντα είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, καθώς διαδέχεται τον Ναότο Καν στο αξίωμα αυτό. Ο Νόντα είναι ο έκτος Πρωθυπουργός μέσα σε πέντε χρόνια για την Ιαπωνία.

Ο Νόντα, πρώην υπουργός Οικονομικών, επικράτησε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο πλαίσιο του Δημοκρατικού Κόμματος, με 213 ψήφους έναντι του Υπουργού Εμπορίου Μπάνρι Καϊέντα που συγκέντρωσε 177 ψήφους. Ο ίδιος είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, «υποστηρικτής της δημοσιονομικής λιτότητας», ενώ καλείται να επιλύσει τα προβλήματα της χώρας μετά το καταστροφικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, ενώ δήλωσε στην ομιλία του ύστερα από την εκλογή του πως «θέλει τη συναίνεση όλων των μελών του κόμματος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών».

Δήλωσε επίσης πως «Για να επιλύσουμε το πρόβλημα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης περιοχής, για την αντιμετώπιση του υπερτιμημένου γεν και του αποπληθωρισμού, είναι ανάγκη όλοι να προχωρήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση... Θεωρώ ότι κάθε ένας από εσάς είναι απαραίτητος και επιθυμώ να δημιουργήσω χωρίς καθυστέρηση ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι θα εργάζονται από κοινού για το καλό του λαού».Πηγές

Bookmark-new.svg