Αμερικανικό αντιτορπιλικό συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο στις ακτές της Ιαπωνίας

Από Βικινέα

17 Ιουνίου 2017

Χθες, Παρασκευή, το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS Fitzgerald με εμπορικό πλοίο, το οποίο έφερε τη σημαία των Φιλιππινών, στη νοτιοδυτική ακτή της Ιαπωνίας (κατ' ακρίβειαν, 56 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γιοκοσούκα).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στόλου του 7ου Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, «κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τραυματίστηκε ο Πλοίαρχος Μπράις Μένσον, διοικητής του USS Fitzgerald, καθώς κι ένας ναύτης. Ο πλοίαρχος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Ναυτικού στη Γιοκοσούκα και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Η κατάσταση των άλλων τραυματιών είναι προς το παρόν άγνωστη». Παράλληλα, επτά ναύτες αγνοούνται, με τα μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αντιτορπιλικού και σκάφη του Λιμενικού Σώματος της Ιαπωνίας οργνώνουν τη θάλασσα προς αναζήτηση τους.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στις 02:30 (τοπική ώρα), με το αμερικανικό αντιτορπιλικό να έχει υποστεί ζημιές πάνω και κάτω από την ίσαλη γραμμή, ενώ νερό εισήλθε στα διαμερίσματα του. Πλοία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στη Θάλασσα της Ιαπωνίας για να στηρίξουν τους συμμάχους των ΗΠΑ και ν' ασκήσουν πιέσεις στη Βόρεια Κορέα.
Πηγές