Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Σίνζο Άμπε

Από Βικινέα

18 Νοεμβρίου 2016

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραπμπ, και του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε. Η συνάντηση διήρκησε 90 λεπτά και είχε ανεπίσημο χαρακτήρα.

Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση που έχει ο Ντόναλντ Τραμπ με ξένο ηγέτη μετά την επικράτηση του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία του Τραμπ στον ουρανοξύστη Trump Tower στο Μανχάταν, παρουσίας και της κόρης του, Ιβάνκα, γεγονός που προκάλεσε αρκετές ερωτήσεις στα αμερικανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως μετέφερε ο Σίνζο Άμπε, υπήρξε φιλικό και θερμό κλίμα, γεγονός που οδήγησε τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό στο συμπέρασμα πως «ο Τραμπ είναι ένας ηγέτης, στον οποίο μπορώ να έχω αμέριστη εμπιστοσύνη». Αναλυτές δηλώνουν πως η συνάντηση είχε στόχο να καθησυχάσει τους Ιάπωνες σύμμαχους των ΗΠΑ, καθώς στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ντόναλτ Τραμπ δήλωσε πως θα ακυρώσει το Σύμφωνα Συνεργασίας των Δύο Πλευρών του Ατλαντικού, καθώς και θα καλέσει την Ιαπωνία να αυξήσει το ποσό για τη συντήρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.
Πηγές