Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο κυκλώνας Ίρμα πλησιάζει τη Φλόριντα

Από Βικινέα

10 Σεπτεμβρίου 2017

Ο τυφώνας Ίρμα προσεγγίζει την παρούσα στιγμή τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αφού έχει κάνει το πέρασμα του από τα βόρεια παράλια της Κούβας με την ταχύτητα των ανέμων ν' ανέρχεται στα 200 χιλιόμετρα ανά ώρα. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς μετερεωλόγους, ο τυφώνας θα πλήξει τα Φλόριντα Κις, ένα σύμπλεγμα από 1.700 κοραλλιογενή νησάκια στα νοτιοδυτικά της Φλόριντα.

Η Πολιτεία της Φλόριντα και η Πολιτεία της Τζόρτζια εξέδωσαν εντολή εκκένωσης των εστιών από τους κατοίκους. Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν τη σχετική εντολή στη Φλόριντα και 540.000 άνθρωποι στην Τζόρτζια, χωρίς να είναι γνωστό πόσοι εκτέλεσαν την εντολή και πόσοι την αψήφισαν. Παράλληλα, ο Κυβερνήτης της Φλόριντα επιστράτευσε 17.000 εθελοντές για ν' αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο τυφώνας Ίρμα έχει ήδη πάρει τις ζωές έξι ανθρώπων σε βρετανικά υπερπόντια εδάφη, τα οποία αναμένεται να πληγούν και από τον τυφώνα Χοσέ. Η πρωτεύουσα της Πολιτείας της Φλόριντα, Μαϊάμι, φαντάζει πλέον πόλη-φάντασμα, καθώς αρκετοί κάτοικοι έχουν εκκενώσει την περιοχή, ενώ άλλοι έχουν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους, στέλοντας το μήνυμά «Προσευχηθείτε για μας!»
Πηγές[επεξεργασία]