Νέα σεισμική δόνηση στην Ανατολική Τουρκία

Από Βικινέα

10 Νοεμβρίου 2011

Σεισμός 5.7 βαθμών Ρίχτερ έπληξε την Ανατολική Τουρκία το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και να καταρρεύσουν περίπου 20 κτήρια. Επίσης δεκάδες άνθρωποι πιστεύεται πως έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, ενώ τουλάχιστον 10 έχουν ανασυρθεί, μέχρι στιγμής, ζωντανοί. Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον σεισμό στην ίδια περιοχή που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους περίπου 600 άνθρωποι.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι «από το σεισμό κατέρρευσε ένα εξαώροφο ξενοδοχείο και αρκετά άλλα κτήρια που είχαν υποστεί ζημιές από τον προηγούμενο σεισμό στην περιοχή Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν». Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα πόσοι άνθρωποι παγιδεύτηκαν στο ξενοδοχείο, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι «το κτήριο χρησιμοποιούνταν από ξένους δημοσιογράφους και σωστικά συνεργεία». Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι «διασώστες είχαν σταλεί στην περιοχή από την Άγκυρα και άλλες πόλεις για να συμβάλλουν στην αναζήτηση επιζώντων από τον προηγούμενο σεισμό».

H Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία ανέφερε ότι ο σεισμός χτύπησε στις 9:23 το βράδυ, τοπική ώρα. Το επίκεντρο ήταν περίπου 15 χιλιόμετρα από την επαρχία Βαν που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τον σεισμό των 7.2 βαθμών Ρίχτερ στις 23 Οκτωβρίου. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν αυτή η σεισμική δόνηση ήταν μετασεισμός του μεγάλου σεισμού του Οκτωβρίου.Πηγές