Νέα προβλήματα με το αεροσκάφος 787 της Boeing

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

17 Ιανουαρίου 2013

Οι δύο μεγαλύτερες ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες κράτησαν καθηλωμένα τα νέα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner μετά την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε ένα από αυτά εξαιτίας ένδειξης που είχε για πρόβλημα στο ηλεκτρονικό του σύστημα και οι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι μύριζε σαν να καίγεται κάτι.

Η πτήση της αεροπορικής εταιρείας «All Nippon» με 129 επιβάτες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Τακαμάτσου, ενώ πετούσε με προορισμό το Τόκυο. Δύο επιβάτες τραυματίσθηκαν ελαφρά κατά την επιχείρηση εγκατάλειψης του αεροσκάφους.

Μετά απ' αυτό το περιστατικό, οι αεροπορικές εταιρείες «Αll Νippon» και «Japan Airways» κράτησαν καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροσκάφη 787 που διαθέτουν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους ασφάλειας.

Μετά την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε το αεροσκάφος της «All Nippon», ο Οσάμου Σινόμπε (Αντιπρόεδρος) ζήτησε συγνώμη από τους επιβάτες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το Τόκυο.

Πάντως και στις ΗΠΑ τα απανωτά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο καιρό με αεροσκάφη 787 της Boeing έχουν αναγκάσει και τις Αρχές των ΗΠΑ να ξεκινήσουν διερεύνηση ασφαλείας του συγκεκριμένου τύπου αεροπλάνου.Πηγές


Bookmark-new.svg