Κριτική Πούτιν για τα γεγονότα στη Λιβύη

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

27 Απριλίου 2011

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη, σχολίασε τα γεγονότα που διεξάγονται στη Λιβύη.

«Οι εσωτερικές συγκρούσεις της Λιβύης μετατράπηκαν γρήγορα σε ένοπλη σύγκρουση. Εμείς ποιό λόγο έχουμε να επεμβούμε; Δεν υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα με τα καθεστώτα σε άλλες χώρες; Μήπως θα έπρεπε να επεμβούμε και σε αυτές; Στην αρχή, ακούγαμε από αξιωματούχους ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον Καντάφι, ενώ την ίδια ώρα βομβάρδιζαν τα παλάτια του. Εξαιτίας αυτής της απόφασης, σκοτώθηκε άμαχος πληθυσμός, καθώς ο Καντάφι δεν ήταν στα παλάτια. Τώρα, λένε ότι θέλουν να τον σκοτώσουν. Αλλά, ποιός έδωσε το δικαίωμα για να σκοτώσουν αυτό τον άνθρωπο; Έγινε δίκη; Όταν ένας, στα λόγια, πολιτισμένος κόσμος κάνει επίθεση σε μια μικρή χώρα, όπου τα σπίτια χτίστικαν πριν πολλές γενιές, αυτό δεν είναι καθόλου καλό και δεν μας αρέσει», δήλωσε.

Η Μόσχα θεωρεί ότι η χερσαία επέμβαση των δυτικών δυνάμεων δεν συμφωνεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν θα επεμβεί στη Λιβύη».Πηγές

Bookmark-new.svg