Κούρδος ακαδημαϊκός ο νέος ηγέτης της Συριακής Αντιπολίτευσης

Από Βικινέα

11 Ιουνίου 2012

Το εν εξορία κίνημα της Συριακής Αντιπολίτευσης, που είναι γνωστό ως Εθνικό Συμβούλιο, επέλεξε τον Κούρδο ακαδημαϊκό Αμπντουλμπασέτ Σιέντα ως ηγέτη του κατά την σύνοδο που είχε στην Kωσταντινούπολη το Σαββατοκύριακο.

Ο Αμπντουλμπασέτ Σιέντα ζήτησε από τους συμπατριώτες του σε όλο τον κόσμο να ενεργήσουν με αλληλεγγύη προς το λαό της Συρίας και να ενθαρρύνουν μέλη των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων να λιποταχτήσουν.

«Ζητώ από την κοινότητα των σύρων του εξωτερικού», δήλωσε ο Αμπντουλμπασέτ Σιέντα, «να διοργανώσεις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους πρεσβείες της Συρίας. Επίσης θα ζητήσω να μεταβούν στην Χομς διεθνείς παρατηρητές. Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο δίνει 3 εκατομμύρια έκτατη βοήθεια στο συριακό λαό που υποφέρει και στις περιοχές που έχουν καταστραφεί. Και ζητούμε επίσης από όλους τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και τους αξιωματούχους της κυβέρνησης να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους».

Ο Επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι «από μάχες και πυροβολισμούς σκοτώθηκαν τουλαχιστον 12 άτομα στην επαρχία Χομς».Πηγές

Βίντεο στο Dailymotion