Ισχυρή καταιγίδα προκαλεί τέσσερις θανάτους στην Ιαπωνία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

4 Απριλίου 2012

Μια καταιγίδα με ισχύ τυφώνα έχει προκαλέσει το θάνατο τεσσάρων ατόμων στην Ιαπωνία, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί. Οι περιοχές που πλήττονται βρίσκονται στο Χόνσου και μέρη του Χοκκάιντο στο βορρά της χώρας. Η καταιγίδα έχει χαρακτηριστεί ως η ισχυρότερη των τελευταίων δεκαετιών, καθώς η προηγούμενη καταιγίδα αντίστοιχης ισχύς συνέβη το 1959.

Οι άνεμοι της καταιγίδας φτάνουν τα 156 χλμ την ώρα. Στη περιοχή του Τόκιο, η βροχόπτωση έφτασε σε μία ώρα τα 60 χιλιοστά. Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν πάψει να λειτουργούν, ενώ προβλήματα έχουν προκύψει στις πτήσεις και στα δρομολόγια των τρένων. Τα πλοία στη θάλασσα της Ιαπωνίας έχουν προειδοποιηθεί για ισχυρές ριπές ανέμου και ψηλά κύματα. Προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση, καθώς 200.000 σπίτια δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Η καταιγίδα οφείλεται σε ένα πολύ ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο έφτασε στην ανατολική Ιαπωνία, χθες, Τρίτη. Αυτή η καταιγίδα διαφέρει από μία τροπική καταιγίδα ή ένα τυφώνα, καθώς δεν αναπτύχθηκε πάνω από τα θερμά νερά του Ειρηνικού.Πηγές

Bookmark-new.svg