Η Mitsubishi Heavy Industries έπεσε θύμα των χάκερ

Από Βικινέα

20 Σεπτεμβρίου 2011

Η Mitsubishi Heavy Industries, ιαπωνική εταιρεία κατασκευής πυράυλων εδάφους και πολεμικών πλοίων, έπεσε θύμα των χάκερ. Εκτιμάται ότι είναι βαρύ πλήγμα τόσο για τη βιομηχανία όσο και το υπουργείο άμυνας της Ιαπωνίας.

«Η εταιρεία δέχθηκε επίθεση μέσω διαδικτύου με στόχο τα αρχεία της, τα οποία αναφέρονται σε κατασκεύη πυράυλων, υποβρυχίων και πυρηνικών εργοστασίων», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Σε περισσότερους από 80 σέρβερ βρέθηκαν ιοί, τον περασμένο μήνα. Η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν είναι ενήμερη, όπως αναφέρει το BBC, για τις διαρροές ευαίσθητων πληροφορίων. Η εταιρεία πραγματοποιεί ελέγχους για να βρεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξοργίστηκε από το γεγονός ότι ενημερώθηκε για την επίθεση από τα ΜΜΕ και απαίτησε από τη Mitsubishi Heavy Industries, τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της χώρας, να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση. Την προειδοποίησε επίσης ότι «η καθυστερημένη γνωστοποίηση της επίθεσης, που συνέβη τον περασμένο Αύγουστο, ενδέχεται να παραβιάζει τις ρήτες κρατικών συμβολαίων ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων». Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί διαρροή βιομηχανικών ή κρατικών μυστικών. Η κυβερνοεπίθεση στη Mitsubishi είναι η πρώτη του είδους της που καταγράφεται στην Ιαπωνία.Πηγές