Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Τουρκία ενέκρινε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της

Από Βικινέα

6 Οκτωβρίου 2012

Η Τουρκική Βουλή ενέκρινε τη διενέργεια περεταίρω στρατιωτικών επιχειρήσεων έξω απ' τα σύνορά της, μετά την επίθεση της σε στόχους στη Συρία την Πέμπτη, η οποία έγινε σε αντίποινα για τη ρίψη συριακών όλμων στη μεθοριακή τουρκική περιοχή, από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους 5 άμαχοι.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπεσίρ Αταλάι, δήλωσε ότι «το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει για ένα χρόνο, δεν αποτελεί κήρυξη πολέμου, αλλά λήφθηκε για να αποτρέψει επιθετικές ενέργειες της Συρίας».

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «η Κυβέρνηση ενεργεί σε συνεννόηση με τους διεθνείς θεσμούς ανταποκρινόμενη στην επίθεση της Συρίας, η οποία έπληξε την πόλη Ατσάκαλε στη νοτιοανατολική μεθόριο».

Ο Μπεσίρ Αταλάι δήλωσε ότι «η Συρία ανέλαβε την ευθύνη, ζήτησε επισήμως συγγνώμη για το θάνατο των 5 Τούρκων αμάχων και διαβεβαίωσε τα Ηνωμένα Έθνη ότι τέτοια επεισόδια δεν θα επαναληφτούν».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι «τουλάχιστον 10 ξεχωριστές επιθέσεις νωρίς την Πέμπτη στόχευσαν περιοχή, την όποια οι τουρκικές δυνάμεις προσδιόρισαν ως το σημείο από όπου προήρθαν οι συριακοί όλμοι».Πηγές