Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Ρωσία επιβάλει ποινή φυλάκισης για υποθέσεις doping

Από Βικινέα

23 Νοεμβρίου 2016

Η Ρωσία επιβάλει ποινή φυλάκισης σε προπονητές και γιατρούς που αναγκάζουν μέσω απειλών ή βίας τους αθλητές να καταναλώνουν ουσίες doping. Το σχετικό νομοσχέδιο υπογράφθηκε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα του αποκλεισμού της ομάδας στίβου της Ρωσίας από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στη Βραζιλία, καθώς και του καθολικού αποκλεισμού της Ρωσίας από τους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες 2016. Το νομοσχέδιο πέρασε από την Κρατική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στα μέσα Νοεμβρίου και υπογράφθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την ποινή φυλάκισης ενός έτους σε προπονητές και γιατρούς που επιβάλουν σ' αθλητές να καταναλώνουν απαγορευμένες ουσίες. Οι αξιωματούχοι δηλώνουν πως έπειται και νομοσχέδιο για τους αθλητές που καταναλώνουν απαγορευμένες ουσίες. Στις 9 Δεκεμβρίου αναμένεται νέα έκθεση του Μακλάρεν για την κατάσταση με το doping στη Ρωσία, αν και Ρώσοι και ξένοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως η Ρωσία βρίσκεται σε σωστό δρόμο για τη βελτίωση της κατάστασης.
Πηγές